U nedjelju su u Los Angelesu izabrani pobjednici tradicionalne 26. medijske nagrade GLAAD, a među laureatima su glumica Kerry Washington, redatelj Roland Emmerich, film Igra oponašanja i TV-serija Transparent.

Zvijezda serije Scandal, Kerry Washington, primila je nagradu Vanguard zbog podrške koju pruža LGBT zajednici, a njezin je vatreni govor publiku podignuo na noge, prenosi magazin Advocate, koji se također našao na listi dobitnika za najbolju seriju novinarskih članaka u digitalnim medijima.

Progovorila je o licemjerju marginaliziranih zajednica koje se međusobno napadaju, te ih ohrabrila da si radije pruže međusobnu podršku nego da stalno odbacuju "te neke druge".

"Kad mi crnci danas govore kako ne podržavaju i ne vjeruju u gej brak, prvo što im kažem je 'molim te, nemoj dozvoliti da te itko nagovori da glasaš protiv vlastitog interesa hraneći te porukama mržnje', ali i dodam, 'znaš, ljudi su nekad tako pričali i o vama i vašoj ljubavi. I ako sad dopustimo vladi da počne donositi zakone o ljubavi, što misliš tko je sljedeći?'" rekla je Kerry i zaslužila gromoglasan pljesak publike koja je skočila na noge.

"Ne možemo govoriti kako vjerujemo u temeljnu ljudskost u svakome od nas i onda se praviti da ne vidimo realnost tuđeg života i istinu koju nosi u srcu. Moramo biti saveznici. I moramo surađivati u ovom poslu kako bismo bili primijećeni. I sve dok se bilo tko, bilo gdje osjeća manje vrijednim kao čovjek, na kocki je sama definicija humanosti i tada smo svi ranjivi", poručila je.

Kompletnu listu dobitnika možete pogledati ovdje.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.