Patrick Couderc, direktor britanske podružnice modne kuće Herve Leger navodno je otpušten zbog kontroverznih i uvredljivih izjava kako njihovu popularnu bandage haljinu ne bi trebale nositi "punije žene i lezbijke".

Podsjetimo, Couderc je u intervjuu rekao "Ako ste prava lezbijka i čitavog života nosite hlače nećete željeti kupiti Leger haljinu…Lezbijke će radije biti muškobanjaste i ležernije".

Također je na listu žena koje "nikako ne bi trebale nostiti bandage haljinu" stavio i punije žene, one sa širokim bokovima i malim grudima. No, nakon što je tim izjavama izazvao bijes, direktor je navodno "zamoljen da napusti kompaniju", a to se može iščitati i u priopćenju za javnost koje je objavila modna kuća, piše Pink News.

"Brand Herve Leger by Max Azria i središnja kompanija BCBGMAXAZRIA Group su šokirani i zaprepašteni izjavama Patricka Couderca. Njegove izjave ne odražavaju naše mišljenje i ideale. Brand Herve Leger by Max Azria slavi senzualnost, glamur i ženstvenost bez diskriminacije".

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.