Nova sezona plivačkih treninga u organizaciji qSPORT-a počinje u Zagrebu u nedjelju 20. rujna. Prilika je to da usavršite svoju plivačku tehniku, poboljšate kondiciju i upoznate novu ekipu, a ako želite, možete sudjelovati i na međunarodnim LGBTIQ natjecanjima.

Ni veće plivačko iskustvo niti kondicija nisu uvjet za članstvo u plivačkoj sekciji. Iako teže što boljim rezultatima u qSPORT-u naglašavaju da se ne bave profesionalnim, već rekreativnim sportom, pri čemu je izražen osjećaj zajedništva i tolerancije unutar tima. Cilj im je pružiti prijateljsko i poticajno okruženje u kojem se LGBTIQ osobe mogu baviti rekreativnim sportom bez straha od diskriminacije.

Plivački treninzi održavat će se svake nedjelje u 12 sati, pod vodstvom dviju profesionalnih trenerica plivanja. Prema razini kondicije i tehnike plivanja, plivat će se u dvije grupe. U početničkoj grupi naglasak treninga je na usvajanju ispravne tehnike plivanja i učenju pravilnih pokreta, dok su treninzi za naprednu grupu intenzivniji te su, uz usavršavanje tehnike, usmjereni i na poboljšanje kondicije. Uz redovni tjedni trening, mnogi članovi i članice sudjeluju i na dodatnim treninzima tijekom tjedna, prema dogovoru.

Uz plivačke treninge i sudjelovanje na europskim LGBTIQ sportskim natjecanjima te na plivačkim maratonima na Jadranu, plivačka sekcija qSPORT-a povremeno organizira i zabavne sadržaje poput zajedničkih izleta i partyja. Informacije o plivačkim treninzima i ostalim aktivnostima potražite na www.qsport.hr ili pošaljite upit e-mailom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.