Dirk Voltz s partnerom Mariom živi u Berlinu, a vrata svog stana širom su otvorili izbjeglicama. Dirk je objavom na Facebooku o tom iskustvu, koju prenose brojni mediji diljem svijeta, postao prava inspiracija.

Taj je berlinski par od srpnja u svoj dom prihvatio čak 24 izbjeglice iz Sirije, Afganistana i Iraka, a Dirk Voltz je svoje iskustvo podijelio i putem Facebooka kako bi pokazao da je strah, koji novorastuće desničarske opcije u Njemačkoj potpiruju protiv Muslimana govoreći kako im se država "islamizira" i uvodi šerijatsko pravo, potpuno neopravdan, piše GayStarNews.

"Noževi su i dalje na istom mjestu, ne zaključavamo našu spavaću sobu. Mario i ja smo još uvijek živi, možda čak i više nego prije. Nismo sigurni možemo li se ikad više vratiti našoj 'normalnoj' svakodnevici", napisao je Dirk.

 

Gerade in schlechten Zeiten sollte man die eigene Bilanz prüfen. Meine schaut so aus: Seit Juli rund 24 Leute aus...

Posted by Dirk Voltz on Monday, 2 November 2015

Voltz je tako ispričao kako je jedino loše iskustvo s izbjeglicama koje su on i njegov partner do sada iskusili vezan uz - začine, jer njihovi novi prijatelji ih previše koriste. I usprkos brojnim negativnostima koje njihovi "zabrinuti sugrađani" ističu kad govore o izbjeglicama, Voltz piše kako ih nitko od njih kojima su pružili privremeni dom nije pokušao ubiti ili pokazao netrpeljivost zbog toga što su gej.

"Nijedan nas Musliman nije pokušao ubiti dok smo spavali. Nitko od njih nas ne vrijeđa, jer kao dva muškarca dijelimo isti krevet. Nijedan od njih ne daje prednost šerijatskom zakonu ispred njemačkog Ustava. Ne postoji nitko među njima tko ne žali zbog toga što su morali napustiti svoje domove", objavio je Dirk na Facebooku.

S druge strane, njihovi sugrađani nisu bili toliko susretljivi , i par je primio brojne poruke pune mržnje, na ulaznim vratima ih dočekuju pisma puna uvreda, a čak su im i prijetili smrću na ulici.

Izbjeglice, o kojima je Voltz progovorio u svojoj objavi na Facebooku, promijenile su život tog para. I iako možemo pretpostaviti kako upravo oni imaju na čemu biti zahvalni Dirku i Mariju zbog toga što su im pružili krov nad glavom, Dirk se zapravo zahvalio njima, a svojim je sunarodnjacima poručio:

"Možete se i vi uključiti ili ih se jednostavno možete i dalje bojati. Žao mi je onih koji žive u strahu od izbjeglica".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.