Glumica Miriam Margolyes, poznata po ulozi profesorice Sprout iz serije o Harryju Potteru, u nedavnom je intervjuu za Audioboom govorila i o metodi kojom su se njezini roditelji poslužili kako bi je "izliječili" od lezbijstva.

"Ljudi koji su bili gej za moje su roditelje bili vrijedni žaljenja i predmet poruge jer oni nisu imali suvremene stavove o tome kako ljudima treba omogućiti da budu ono što jesu. I nisam im rekla da sam lezbijka do, negdje, 27. godine. Majka je bila užasnuta i zgađena te je rekla ocu, iako ja nisam htjela da to napravi", ispričala je Margolyes.

"Rekla mu je jer su inače dijelili sve, nakon čega su me natjerali da se zakunem na Bibliju, posve službeno, kako nikad više neću spavati sa ženom. To je zapravo bilo čudno jer moj je otac bio liječnik, na mnoge načine prosvijećen, pogotovo po pitanjima rasizma. Ali homoseksualnosti, nikad", prisjetila se ova 74-godišnja englesko-australska glumica.

Dodala je kako je neobično to što je sama prihvatila lezbijstvo s radošću, kao i sve ostalo u životu.

"To mi ne predstavlja problem, savršeno sam sretna i željela bih da i svi ostali s tim budu zadovoljni", poručila je Miriam Margolyes koja je gotovo 50 godina u vezi s partnericom Heather Sutherland.

"Sretne smo, radosne i volimo se. Jedino strahujem da će umrijeti prije mene, ili ja prije nje. Jedno od toga je izvjesno, osim ako ne sklopimo sporazum o zajedničkom samoubojstvu. Ali mislim da se ona neće složiti", našalila se na kraju Margolyes čiji intervju u cijelosti možete poslušati ovdje.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.