Danas 25-godišnji unuk jednog od osnivača organizacije Hamas, koji je već s 14 godina pobjegao od svoje osvetoljubive obitelji koja mu i dalje prijeti smrću, živi kao gej kršćanin u potrazi za svojim "američkim snom" u New Yorku. Sve što želi je, kako kaže, "suprug, dvoje djece i sretan život".

Zbog vlastite sigurnosti promijenio je i ime i sad se zove John Calvin, a u razgovoru za CNN Money ispričao je kako je već "prestao brojati brojne prijetnje smrću" koje stižu od njegove obitelji.

Calvin je s 14 godina pobjegao od kuće, od djeda Saida Bilala, jednog od osnivača Hamasa i brojnih drugih članova obitelji i rođaka koji su također teroristi.

Kanada ga htjela deportirati jer je "rođenjem postao član terorističke organizacije"

Kaže kako ga je na promjenu vjere potaknula knjiga "Da Vincijev kod". Ubrzo su uslijedile i prve prijetnje i Calvin je doznao kako njegov otac kuje urotu i planira tzv. "ubojstvo zbog časti" zbog toga što ih je osramotio. Calvin stoga bježi sa Zapadne obale u Kanadu, postaje kršćanin i počinje otvoreno živjeti kao gej.

Međutim, kanadske vlasti mu prošle godine odbijaju priznati status izbjeglice "jer je zbog toga što je rođen u terorističkoj organizaciji de facto njezin član". Zbog prijetnje deportacijom Calvin bježi u SAD gdje završava u prihvatilištu za azilante.

No, obitelj mu nastavlja prijetiti, a njegov otac izjavljuje za CNN kako će Calvin biti ubijen ako se ikada vrati na Zapadnu obalu, baš poput zeta Sadama Huseina koji je pobjegao iz Iraka. 

"Naša obitelj drži do svoje časti isto koliko i obitelj Sadama Huseina", rekao je Calvinov otac za CNN.

Calvinov američki san: postati odvjetnikom, imati supruga i dvoje djece

Upravo je zbog te izjave sud odlučio kako Calvin neće biti deportiran i kako može tražiti radnu dozvolu.

Calvin je optimističan po pitanju budućnosti, u potrazi je za poslom i kaže kako vjeruje u "američki san".

"Želim studirati pravo, postati odvjetnik i iako zvuči poput klišea, želim supruga, dvoje djece i ono poznato 'živjeli su sretno do kraja života'", kaže za CNN Money.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.