Kad je BBC2 emitirao seriju Girl 1974. u kojoj je prvi put na javnoj televiziji bila prikazana scena lezbijskog poljupca to se smatralo šokantnim i previše kontroverznim. Nakon 42 godine gledatelji će konačno vidjeti tu zabranjenu seriju koju će BBC ponuditi u online programu.

Nakon više od četiri desetljeća BBC će povodom festivala London Pride prikazati seriju Girl koja zbog prvog TV lezbijskog poljupca više nikad nije bila prikazana, jer je te 1974. procijenjena previše kontroverznom, a britanska TV kuća dobila je upozorenje, piše Pink News.

Gledatelji će tako nakon pune 42 godine moći konačno u cijelosti pogledati seriju o u kojoj su povijesni lezbijski poljubac izmijenile glumice Alison Steadman i Myra Frances, u priči o lezbijskoj ljubavi u vojsci. Steadman, koja je danas poznata po ulozi u seriji Gavin i Stacey, kaže kako je ponosno zbog sudjelovanja u tom trenutku jednakosti na televiziji.

"Bila sam prilično nervozna kad mi je bila ponuđena uloga, to je bila potpuno nova avantura. Nikad prije mi nije bilo ponuđeno ništa slično. Redatelj Peter Gill bio je sjajan jer se nije nimalo zamarao time što se dvije žene trebaju poljubiti. Rekao je kako je to samo ljubavna priča", prisjetila se Steadman.

Kaže kako se najviše brinula zbog reakcije roditelja, no oni su to odlično prihvatili. "Majka mi je rekla kako je sve bilo odlično, što me jako dirnulo".

Prvi poljubac između dva muškarca BBC je emitirao 1979. godine.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.