U najvećem istraživanju o seksualnom životu gej i biseksualnih muškaraca u Engleskoj otkriveno je u kojoj su životnoj dobi najsretniji po tom pitanju, koji su razlozi nezadovoljstva u seksualnom životu, te mogu li oni s HIV-om imati sretan seksualni život.

Čini se kako zadovoljstvo raste s godinama, jer čak je 70 posto gej i biseksualnih muškaraca starijih od 65 godina izjavilo kako su sretni sa svojim seksualnim životom.

Dobre vijesti stižu i za sve kojima je dijagnosticiran HIV - imate jednaku šansu za sretan seksualni život kao i osobe koje nisu zaražene HIV-om ili se nisu testirale, pa ne znaju svoj status. Podaci su to najvećeg istraživanja o seksualnom životu gej i biseksualnih muškaraca u Engleskoj koje je provedeno 2014. no rezultati su tek sada objavljeni.

Nakon seksom najzadovoljnijih iz grupe 65 plus (godina), slijede oni u dobi od 60 do 64 kojih je 64 posto sretno seksualnim životom, a u stopu ih sa 63 posto sretnih prate gej i bi muškarci u dobi od 20 do 24 godine. Najmanje zadovoljni seksualnim životom su oni u dobi od 45 do 49 godina, njih 54 posto.

Četvrtina gej i biseksualnih muškaraca nikad se nije testiralo na HIV

"Ne možete uspješno smanjiti HIV ili bilo koju drugu spolnu zarazu ako se ljudi osjećaju jadno zbog tog procesa. Zbog toga su zdravstvene organizacije počele govoriti o 'najboljem seksu uz najmanje štete'", rekao je voditelj istraživanja, dr. Ford Hickson, za GayStarNews.

Najčešći razlog nezadovoljstva seksualnim životom koji su ispitanici naveli je "nedostatak dečka, partnera ili ljubavnika". Od ostalih se navode "nedostatak seksa s trenutnim partnerom" ili bi željeli više seksualnih partnera. Također su zabrinuti zbog mogućnosti zaraze nekom spolnom bolesti.

Istraživanjem je također otkriveno kako se 77 posto gej i bi muškaraca testiralo na HIV, što je povećanje u odnosu na 2010. kad ih je to učinilo 72 posto. 55 posto ih se testiralo u zadnjih 12 mjeseci, što je također više od njih 36 posto za isto razdoblje 2010. No, četvrtina ih se nikad nije testirala na HIV, a trećina seksualno aktivnih gej i bi muškaraca prakticiralo je u zadnjih godinu dana analni seks bez zaštite s najmanje jednim partnerom s kojim nisu u stalnoj vezi.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.