Nakon još jednog ljeta ispunjenog nizom aktivnosti i sportskih uspjeha qSPORT se dolaskom jeseni vraća redovitim treninzima. Već u nedjelju, 2. listopada, počinju plivački treninzi, a uskoro kreću i oni za badminton, kao i tečaj plesa u paru.

U Zagrebu je tijekom ljeta ekipa iz qSPORT-a igrala odbojku na pijesku, kao i graničare (uz neizostavne asocijacije na školske dane), a organizirane su i biciklističke ture pod nazivom Biciqla. Aktivnosti na terenu uvijek su bile popraćene i neformalnim zabavnim druženjima i piknicima. Članice i članovi bili su aktivni i izvan Zagreba.

Tako je njih dvadesetak bilo na Visu gdje su plivački najspremniji sudjelovali na Viškom plivačkom maratonu. Plivački maratoni za razliku od trkačkih nisu propisane duljine te staze variraju od maratona do maratona, a na Visu se pliva udaljenost od 2,2 kilometra. Ljepotu plivanja maratona dodatno pojačava spektakularan pogled na Viški zaljev, a da su atrakcije naše obale široko poznate može potvrditi i više gostiju qSPORT-a pristiglih iz Italije i Njemačke.

Osvojene tri medalje na LGBT sportskom turniru u Barceloni

"Fantastičan je osjećaj isplivati maraton, uz umor i bolove u mišićima tu je uvijek nevjerojatan osjećaj postignuća i ponosa koji nadjača fizičku iscrpljenost", rekao je plivač Goran koji je već sudjelovao na nekoliko maratona. Ove godine nije mogao biti na Visu ali je zato uz Borisa predstavljao qSPORT na međunarodnom LGBT sportskom turniru Panteresports, održanom u Barceloni sredinom rujna.

Iako skroman brojčano, ovogodišnji tim qSPORT-a osvojio je 3 medalje: srebrnu na 200 m slobodnim stilom i dvije brončane za discipline 200 m slobodnim stilom i 100 prsno. Trodnevni turnir okupio je više stotina sportašica i sportaša, na natjecanjima u 11 sportova, a plivanje je proteklo u fantastičnoj opuštenoj atmosferi na otvorenom bazenu L'Hospitalet.

Posjet Barceloni uvijek je poseban zbog činjenice da je grad u cijelom svijetu poznat kao jedno od najfriendly mjesta za LGBTIQ osobe.

"Impresivno nam zvuči što tamošnja sportska LGBTIQ udruga broji više stotina članova i članica, jako su uspješni u sportu ali i u aktivizmu. Udruga je prošle godine, na primjer, održala okrugli stol na temu borbe protiv homofobije u sportu, organiziran u suradnji s nogometnim klubom Barcelona.

Nova plivačka sezona počinje u nedjelju, 2. listopada

Sama činjenica da jedan tako poznati nogometni klub daje podršku lokalnoj LGBTIQ organizaciji nama u Zagrebu zvuči nevjerojatno i istovremeno iznimno ohrabrujuće", rekao je Boris te dodao: "Jedna od glavnih tema na QueerSport Weekendu kojeg organiziramo u listopadu bit će također borba protiv diskriminacije i zalaganje za uključivost i raznolikost u sportu".

Dolaskom jeseni, naše qsportašice i qsportaši vratili su se u Zagreb i po uzoru na sestrinsku udrugu iz Barcelone, pripremaju bogatu novu sezonu. Predstojeća nedjelja, 2. listopada službeni je početak nove sezone redovitih plivačkih treninga na bazenu Utrine. Treninzi se održavaju pod stručnim vodstvom dviju profesionalnih trenerica, u dvije grupe, početnoj i naprednoj.

"Svakome tko se dvoumi preporučam da nam se pridruži i proba trenirati s nama, svi su dobrodošli, bilo da ste totalni početnici ili u odličnoj formi. Često ljudi misle da smo mi svi poluprofesionalni sportaši vrhunskih rezultata pa se srame doći na trening ali situacija nije takva.

Svi se, naravno trudimo postići dobre rezultate ali u timu stvarno imamo ljude svih razina, uključujući i potpune početnike koji jedva preplivaju 50 metara. Važno je da nas sve zajedno veže to što volimo plivati i polako zajedno postajemo sve bolji. U qSPORT-u upoznate puno dragih ljudi, šire vam se vidici, a iduće godine možete i vi s nama u Barcelonu", poručio je Goran.

Ako ste i vi zainteresirani za nastavak ljetne forme uz sportski aktivnu jesen, sve dodatne informacije o treninzima i sportovima potražite na web stranici qSPORT-a ili ih izravno kontaktirajte na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.