Kad su Jerry Nadeau i John Banvard 2010. preselili u dom za veterane u kalifornijskom gradu Chula Vista, svi su se pitali kakva je priroda njihova odnosa. "Kad smo se vjenčali, onda su saznali", kaže Jerry na početku priče o njihovoj ljubavi.

Upoznali su se 1993. kad su, kažu, obojica još bili "u ormaru". Jerry (72) je vijetnamski, a John (100) je veteran Drugog svjetskog rata, a Jerry kaže kako prije Johna nikad nije bio u ozbiljnoj vezi. Njih su dvojica zajedno 25 godina, a svoju su priču podijelili za StoryCorps.

"Kako bi bilo da me nikad nisi sreo?", pitao je Jerry Johna.

"I dalje bih bio usamljen. Bio bih posve izgubljen"; odgovara John.

Vjenčali su se 2013., a John kaže kako je bio iznenađen podrškom i prihvaćanjem: "Očekivao sam da će nas ismijati, a toga gotovo da nije ni bilo".

"Svadbenu svečanost smo upriličili u domu za veterane i šalili smo se kako je nesreća vidjeti 'mladu' prije vjenčanja", prisjetio se Jerry.

Vjenčanje nije bilo glamurozno, štoviše, glavno jelo bili su hot dogovi. No obojica se prisjećaju kako su se osjećali kad su prvi put predstavljeni kao bračni par:

"Bili smo u kafeteriji i netko nam je prišao s obitelji rekavši. 'Ovo je Jerry Nadeau, a ovo je njegov suprug John'. Nikad prije to nisam čuo", ispričao je Jerry.

Dvojica staraca koji su pronašli ljubav izražavaju je toplo i jednostavno:

"Moj je život uz tebe potpun", John će Jerryju.

"Mogao bih i ja reći isto za tebe. Mislim da smo sretni zajedno kao i bilo koji drugi par koji se voli", odgovorio je Jerry.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.