CroL

Nedjelja 21 Pro

Događaji 'Hollaback' – prijavite ulično uznemiravanje

'Hollaback' – prijavite ulično uznemiravanje

E-mail
Tagovi:

hollabackPočetkom travnja u Zagrebu je predstavljena nova inicijativa pod nazivom "Hollaback – reagiraj Hrvatska". Time se i Hrvatska pridružila međunarodnom pokretu Hollaback kako bi zajednički pridonijeli suzbijanju rodno uvjetovanog uličnog uznemiravanja.

Inicijativu je u Hrvatskoj pokrenulo pet entuzijastičnih žena koje žele doprinijeti poštivanju ljudskih prava te borbi protiv nasilja i diskriminacije u hrvatskome javnom prostoru.

Internetska stranica sadrži edukativne tekstove usmjerene na suzbijanje uličnog uznemiravanja te preko nje uznemiravane osobe mogu ispričati svoju priču, upozoriti javnost na mjesta na kojima se uznemiravanje dogodilo kao i pronaći informacije o organizacijama i institucijama koje im mogu pomoći.

Ovim putem pozivaju se sve osobe koje žele ispričati svoju priču, informirati se o rodno uvjetovanom uličnom uznemiravanju ili pridonijeti suzbijanju te pojave da posjete http://croatia.ihollaback.org, Facebook stranicu ili pošalju e-mail na croatia@ihollaback.org.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


Pokret HOLLABACK u svijetu
Hollaback je pokret posvećen iskorjenjivanju uličnog uznemiravanja kao jednog od najraširenijih oblika rodno uvjetovanog nasilja koji je, ujedno, najmanje zakonski suzbijan. Stoga se pokret Hollaback koristi tehnološkim mogućnostima i osobnom inicijativom kako bi suzbio uznemiravanje na ulicama.

Pokret Hollaback počeo je djelovati kroz blog u New Yorku 2005. godine te se nastavio širiti po Sjedinjenim Američkim Državama i svijetu. Dana 1. travnja 2011. Hollabacku se pridružilo 13 novih inicijativa (Alberta - Kanada; Berlin - Njemačka; Columbia/Missouri – SAD; Hrvatska; Dortmund - Njemačka, Isla Vista - SAD, Izrael; Manchester –Ujedinjeno Kraljevstvo; Mexico City - Meksiko; New Delhi – Indija; Otawa – Kanada; Philadelphia – SAD; San Jose - SAD).

Pokret danas obuhvaća 25 lokacija u različitim dijelovima svijeta.

Komentari (3)add comment

Ajkula said:

0
Problem
Mene nazivaju svakakvim pogrdnim nazivima neznam koko ih se rijesiti
June 27, 2012

Sun said:

0
...
Sklona sam se složiti da s nasilnicma katkad treba 'komunicirati' jezikom koji jedino razumiju, da.
April 13, 2011

pada kisa said:

0
...
sve je to super, ali dok netko ne prebije uznemiravace tak da zavrse na intenzivnoj slijedecih 30 dana jako malo toga ce se izmjenit. oni to rade jer se osjecaju jacima. dam se kladit da onaj kojeg se tak prebije da bi 3 put razmislio prije nego bi isao opet nekom nesto radit. a i njegovi frendovi bi razmislili isto. samo na zalost u civiliziranom svijetu to ne ide,,,
April 13, 2011

Napišite komentar
manja slova | veća slova

busy