lezbijke_tajvanOko 60 lezbijskih parova planira se krajem ovog mjeseca simultano vjenčati na najmasovnijem  tajvanskom vjenčanju.

Gotovo tisuću ljudi nabavilo je ulaznice kako bi moglo nazočiti ovom povijesnom događaju kao i velikoj zabavi nakon vjenčanja, koja će se održati u Taipeiju. Osim domaćina, na masovno vjenčanje stižu i gosti iz Kine, Tajlanda i SAD-a, izjavio je AJ Wang za Associated Foreign Press.

„Slavimo nedavnu legalizaciju istospolnih brakova u New Yorku i nadamo se da će Tajvan učiniti isto u skoroj budućnosti. Također, želimo da javnost vidi koliko je gej parova u stabilnim vezama, a u skladu s tim zaslužuju biti zakonski prepoznati i tretirani jednako kao i heteroseksualci“, dodao je Wang.

Organizatore događaja inspirirala je legalizacija istospolnih brakova u New Yorku. Azijski aktivisti za jednakost nadaju se da će LGBT zajednica masovnim vjenčanjem pridobiti javnost i političare.

U Tajvanu su istospolni brakovi ilegalni, iako Vlada u posljednje vrijeme ne odbacuje ideju legalizacije istospolnog civilnog partnerstva.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.