• Natrag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Naprijed

Foto: CroLZagrebačka Povorka ponosa okupila je u maršu do Zrinjevca oko 4000 sudionika! Homofob godine je splitski gradonačelnik Željko Kerum, a homofrendom godine proglašen je Boris Dežulović. Kako je bilo čitajte i gledajte na crol.hr-u,  a uskoro ćemo vas počastiti i videopričom s jedanaestog ZG Pridea te razgovorima s organizatorima.


16.30: Homofobom godine proglašen je splitski gradonačelnik Željko Kerum, a titulom homofrenda okitio se novinar i književnik Boris Dežulović!

16.00:
Stigli smo na Zrinjevac. Sad nas je više od 4000! 'Imamo obitelj! Tisućljetni hrvatski san!'...

15.50:
Uz sjajno raspoložene sudionike zagrebačke Povorke ponosa vesela kolona pribiližava se Zrinjevcu. Policija je gotovo neprimjetna. Prvi put da nije zabilježena čak niti jedna uvreda ili napad upućen prema sudionicima ovogodišnjeg Pridea. Prema procjenama policije više je od 2000 sudionika, prema procjenama organizatora brojka se bliži 4000!

15.25:
Građanke i građanii razdragano pozdravljaju jedanaestu Povorku ponosa koja upravo stiže na Trg bana Jelačića. Nema nikakvih incidenata.

15.15:
Broj sudionika narastao je na 3000, a među njima su i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, bivša ministrica Mirela Holy, pisac Predrag Matvejević, redatelj Igor Mirković sa suprugom Silvanom Menđušić, laburist Branko Vukšić, TV-voditeljica Daniela Trbović i brojni pripadnici LGBT zajednice, njihovi prijatelji, članovi obitelji i podržavatelji.14.59:
Povorka ponosa krenula je ulicama Zagreba do Zrinjevca, na kojem će se održati završni skup.

14.47:
Petnaest minuta prije polaska jedanaeste Povorke ponosa organizatori su se obratili okupljenima, kojih je sad više od 700. Među sudionicima je i novinar Drago Pilsel koji je za crol.hr istaknuo kako je i ove godine došao podržati Zagreb pride i borbu za jednaka prava. Naglasio je kako je najavni spot prijavio pravobraniteljici za djecu 'zbog dobrobiti LGBT zajednice'. Poručio je kako će uvijek podržavati potpunu bračnu jednakost te dodao kako za usjavanje djece istospolni parovi trebaju proći istu proceduru kao i heteroseksualni parovi.

"Okupit ćemo se pod našim zastavama duginih boja, zastavama jednakosti i slobode, u znak borbe, solidarnosti i otpora, za naša neotuđiva ljudska prava i naše dostojanstvo. Pozivamo stoga sve građanke i građane da dignemo naš glas i podržimo LGBTIQ obitelji i sve LGBTIQ osobe i naša životna partnerstva diljem Hrvatske. Ovim putem pozivamo sve građane, nevezano za njihovu seksualnu orijentaciju, rodni identitet, rodno izražavanje i bilo koju drugu osnovu, da iskažu podršku i solidarnost u zagovaranju jednakosti, dostojanstva, ravnopravnosti i vidljivosti svih lezbijki, gejeva, biseksualnih, transrodnih, interseksualnih i queer osoba i njihovih obitelji - dolaskom na Povorku ponosa", stoji u pozivu Zagreb Pridea.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ono što se 2013. nisu usudili napraviti Vlada Zorana Milanovića i Hrvatski sabor, učinio je

Lezbijska organizacija LORI iz Rijeke u travnju i svibnju će svojim sugrađanima po prvi put

Na francuskoj televiziji ovog je tjedna prikazan dokumentarni film

Ako se povijest braka gleda isključivo kao na pravno važeći akt, povijest bračne jednakosti jako je

Od 23. do 26. travnja odmaralište Weissenhäuser Strand na obali Baltičkog mora u blizini Hamburga

FOTOVIJEST

 

GC

Fotografija kardigana načinjenog od darovane kose više od 100 LGBT osoba proširila se društvenim mrežama, a cilj je podizanje svijesti o nekorektnoj i uvredljivoj frazi "to je tako gej", u kontekstu negativnog opisa nečega.

Kardigan je predstavljen ovih dana na Toronto Fashion Weeku, a riječ je o inicijativi kanadskoga Centra za rodnu i spolnu raznolikost. Posjeduje sve različite nijanse smeđe, plave i crne kose, gumbe u duginim bojama i etiketu s natpisom "100% gay".