CroL

Subota 20 Pro

Događaji Zaustavimo tretmane 'liječenja' homoseksualnosti!

Zaustavimo tretmane 'liječenja' homoseksualnosti!

E-mail

Ilustracija: stoppingthehate.comViše od 30 godina moćne skupine religijskih ekstremista tvrde da je homoseksualnost bolest. U svrhu njezina "liječenja", pokrenuli su terapiju kojom za 1200 dolara po susretu "stvaraju heteroseksualce".


Zvuči tragikomično, ali je istinito. Ipak, u razvijenijim zemljama postoji još moćnija skupina aktivnih građana koja svim snagama pokušava objasniti široj javnosti da je "lijek za homoseksualnost"’ besmislica i ne polučuje željene rezultate.

Prošlog su tjedna isto učinili i sami tvorci ovog "lijeka" koji su u javnost izašli s informacijom da su obmanjivali svoje klijente i da je sve zapravo jedna velika laž. No, jedna frakcija ne želi popustiti u uvjerenjima i ustraje u svojem naumu.

"Desert Stream" još uvijek prodaje "lijek protiv homoseksualnosti" u više od 30 zemalja i odbija priznati besmislenost pokreta. Već imaju u pripremi nove tretmane koji trebaju započeti ovih dana od Francuske do Australije, Litve i Velike Britanije te diljem SAD-a.

(Gej) aktivisti su pokrenuli peticiju na stranici allout.org i najavili da će kucati na vrata svih relevantnih institucija kako bi se ova apsurdna praksa i službeno zabranila.

Još veća organizacija koja stoji iza "Desert Stream" je "Exodus International"  koja svojim aktivnostima i uvjerenjima predvodi svjetski anti-gej pokret.

Uz dvije prethodno navedene i još nekoliko sličnih organizacija, ideja "liječenja homoseksualnosti" uspijeva se prodati u nekim zemljama pod geslom da su "osobe koje osjećaju privlačnost prema osobama istog spola izgubljene i to zastranjenje trebaju potisnuti duboko u sebe".

Da stvar bude apsurdnija, dotični tvrde da postoje i znanstveni dokazi koji potkrepljuju njihovu teoriju!

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), kao i psihijatrijska udruženja iz cijeloga svijeta, odavno su uklonili homoseksualnost s popisa bolesti i oštro osudili ovakve tretmane kao "smiješne i samoubilačke".

Iako su informacije dostupne svima koji imaju pristup internetu, tretmani se planiraju održati već danas u Francuskoj i Argentini. Stoga potpišite peticiju i zaustavite moderni lov na vještice!

 

Komentari (19)add comment

Radoznalost said:

0
Zanima me
Kako su se homoseksualci/ke pronalazile/i za vrijeme ex-Yu? Zna se da u to vrijeme homoseksualizam nije bio dozvoljen, niti se smjelo javno govoriti da si sklon prema istom spolu, jer tada nije bilo razumijevanja za homoseksualizam. Na ovo mi može odgovoriti samo onaj koji je odrastao u Jugi, a ne onaj koji je rođen u '80-tim godinama, pred raspad.
Znam za jedan slučaj kada je jednom čovjeku trebalo 10000 yu-dinara za voznu kartu iz BiH za Crnu Goru, a tada su to bile velike pare. Jedan čovjek mu je pristao dati, ali pod uslovom da imaju intimni odnos. Čovjek je pristao na to, pomislio je kako će stisnuti analni otvor, pa neće moći prodrijeti u njega, pa će svejedno dobiti pare... Ne bih smio dalje...
July 17, 2012

Mike B said:

0
No comment
Pozivanje na demokraciju kada je u pitanju homoseksualnost je potpuni apsurd. Da, svatko ima pravo na svoj stav, ali ne i na laganje i govorenje neistine. Homoseksualnost nije bolest, niti poremećaj, dokazano prije više od 40 godina, a to što pojedinci ne žele prihvatiti istinu (isto kao što neki i dan danas misle da Zemlja nije okrugla) njihov problem, i u potpunosti prihvaćam njihovo neznanje, samo neka ga drže unutar svoja četiri zida, jer se sramote i govore gluposti.
Osobe koje se žele "izlječiti" od homoseksualnosti, se žele "izlječiti" od niskog samopouzdanja i srama koje osjećaju, a upravo zbog činjenice jer nisu niti sebe prihvatili niti su PRONAŠLI osobe koje njih prihvaćaju, i umjesto SUICIDA odabiru život kao zombiji.

July 17, 2012

Realan said:

0
...
Ah evo vam još i spot od RAF-organizacije u kojem možete vidjete slike članice i članove te grupe.
1. http://www.youtube.com/watch?v=hdbdHAMfYsc

Čini mi se da sam jednom gledao film o jednoj članici RAF-bande, nemogu se sjetiti koje, u filmu je prikazano da je imala odnos sa drugom članicom RAF-a. Ovo je lezbijsko-feministički sajt, pa mislim da nije problem pisati o tome.

Eto toliko, izvinite ako je bilo kakvih uvreda, nisam bio zlonamjeran.
July 15, 2012

Realan said:

0
...
P.S. Oni smileys sa sunčanicama dolje su nastali slučajno od znakova i zagrada
July 15, 2012

Realan said:

0
...
Neke lanice RAF-a: Susanne Albrecht (*1951), Brigitte Asdonk (*1947), Ingeborg Barz (*1948; † 1972-1975), Verena Becker (*1952), Monika Berberich (*1942), Christine Dümlein (*1949), Elisabeth von Dyck (*1951; † 1979), Gudrun Ensslin (*1940; † 1977, jedna od osnivačića i vođa), Irene Goergens (*1951), Katharina Hammerschmidt (*1943; † 1975), Eva Haule (*1954), Monika Helbing (*1953), Marianne Herzog (*1939), Birgit Hogefeld (*1956), Sieglinde Hofmann (*1945), Daniela Klette (*195smilies/cool.gif, Friederike Krabbe (*1950), Hanna Krabbe (*1945), Christine Kuby (*1957), Ulrike Meinhof (*1934; † 1976, jedna od osnivačića RAF-a i vođa prve generacije), Juliane Plambeck (*1952; † 1980, Petra Schelm (*1950; † 1971), Ingrid Schubert (*1944; † 1977), Ingrid Siepmann (*1944; † um 1982). Toliko.
July 15, 2012

Realan said:

0
...
Dodatak:
Crvena Zora (Rote Zora) - Zapadnjonjemačka feministička (ne i lezbijska), militantna i radikalno ljevičarsko-radikalna organizacija, odgovarna za podmetanja požareva. Bila je aktivna '70-tih i '80-tih.

Frakcija Crvene Armije (Rote Armee Fraktion, RAF) - zapadnonjemačka ljevičarsko-militantna organizacija, koja je bila aktivna (1970-1993, službeno prestala postojati 199smilies/cool.gif. Odgovorni su za ubistva mnogih političara i drugih uglednika, kidnapovanja i pljačke banaka. Najviše članova RAF-a bile su žene, od koje su neke bile vođe. RAF je imao 60-80 članova, raspoređeni u tri generacije. Napisaću još nastavak, pa ću vas ostaviti na miru, jer nevolim biti optuživan za homofobiju.
July 15, 2012

Realan said:

0
...
Militantna lezbo kojo lezbijsko-terorističkoj organizaciji pripadaš :-) :

Chicago Lesbian Liberation
Collective Lesbian International Terrors
The Killer Dyke
The Furies Collective (Washington, D.C.)
The Gorgons (California)
The Lesbian Separatist Group (Seattle, Wwashington)
The Lesbian-Feminist Center (Chicago)
Radicalesbians Revolutionary Lesbians (Ann Arbor, Michigan)
Tribad (New York City)
Aristasia

Mala šala, ali ove grupe valjda postoje ili su postojale.
July 15, 2012

Realan said:

0
...
Smrt (militantnim) heterofobima.

P.S. Nisam homofob, gdje vidiš govor mržnje u mojim postovima?
July 15, 2012

militant lezba said:

0
...
smrt (realnim) homofobima
July 15, 2012

Realan said:

0
...
Evo još jedna kopija pitanje sa iste stranice:
Da li je homosexualnost izlečiva? Gde god sam pročitala nešto o tome u suštini pisalo bi da je to veliki greh. Nigde ne piše kako da se spasiš od toga, da se izlečiš i slično. Na primer ako neko odluči da ne živi tim životom...

Šta biste joj vi rekli kad bi tražila takvu pomoć kod vas? Možda biste joj najvjerovatnije postavili provokativno pitanje: "Jeli ti to sebi tražiš lijek?", iako cura nije ni navela za koga traži lijek, dali za sebe ili zbog radoznalosti.
July 15, 2012

Realan said:

0
...
Evo jedno pitanje od mene.... Ja sam mladić koji ima 22 godine. Imao sam ranije curu i sve je bilo normalno, ali prije 2 godine sam postao gej (homoseksualac), i ne znam kako to da izcrpim iz sebe i kako da se riješim tog problema, jer mi jako smeta, a čak sam imao odnose sa nekim mladićima. Šta mislite o tome kako da se spasim?
(Ovo je kopija-pitanje postavljeno na jednoj stranici. Ovim sam htio da navedem kao primjer da neki zaista žele promjeniti seksualnu orijentaciju, pa zašto im zabranjivati?)
July 15, 2012

Realan said:

0
...
Nemora homoseksualnost biti bolest, pa da se neko poželi riješiti istospolne sklonosti kod medicinskih stručnjaka. Neko je zdrav i nema razloga posječivati medicinske djelatnike, a opet obilaze bolnice i bacaju novac u bezvezni i luksuzni hirurški poduhvat za mjenjanja izgleda, skračivanja nosa ili povečanja grudi.
July 15, 2012

Realan said:

0
...
Poštujem tvoj stav da homoseksualnost nije bolest, ali rmoraš azumijeti da nema svako taj stav... Vi imate dokaze da homoseksualnost nije bolest, a drugi imaju dokaze da homoseksualnost jeste bolest... Tako da, dali je homoseksualnost bolest ili ne, bazirano je na teorijama.
July 15, 2012

Grincajg said:

tamara3
...
Homoseksualnost nije bolest i tu svaka rasprava završava.
July 15, 2012

Realan said:

0
...
Pardon, nisam htio reći "liječenje", nego "mjenjati seksualnu orijentaciju medicinskim postupkom". Vidite, podržavate pravo na promjenu spola, pa isto tako treba postojati pravo i na promjenu seksualne orijentacije medicinskim putem.
July 15, 2012

Realan said:

0
...
Ja sam rekao da treba legalizovati liječenje samo za one koji žele DOBROVOLJNO i SVOJEVOLJNO da se riješe istospolne sklonosti, a NE TREBA PRISILJAVATI na liječenje. Znaš u čemu je problem? Problem je da uvijek mora doći do nekakvog konflikta zbog drugačijeg mišljenja i stava. Eto, ja poštujem tvoj stav i neću ti namećati svoj stav, samo ti ga iznosim.
July 15, 2012

Grincajg said:

tamara3
...
O čemu ti čovječe pričaš, kakva "legalizacija liječenja"??? Kakva gomila gluposti, ovako nešto dugo nisam pročitao.
July 15, 2012

Realan said:

0
...
Mislim da vi vjerujete da se medicinski može ukoliniti seksualna orijentacija. Neću upotrijebiti izraz "liječenje", jer ne želim vas uvrijediti. Mislim da je vama strah da će vas biti sve manje zbog takvih koji nastoje homoseksualce preobraziti u heteroseksualce. Vas je ionako malo, pa nemožete prihvatiti da postoje takve institucije, zato je vama potrebna borba protiv takvih institucija. Čisto se radi o borbi za opstanak, a za takvu borbu može se pregaziti i demokratija i sloboda.
July 15, 2012

Realan said:

0
...
Ja neznam šta reći za pilule "Gay away"? Neznam, možda i djeluju takve tablete. Pogledajte sliku tih tableta, izašle su već na tržištu.
1. http://www.cafe.ba/fun/46967_C...ijetu.html

Ja bih legalizovao liječenje od homoseksualnosti samo za one koji to žele dobrovoljno, za one koji se žele riješiti te seksualne orijentacije, pa takvima ne treba zabraniti liječenje. Ukoliko biste institucijama zabranili da liječe osobe koji traže da se liječe, onda gdje je tu demokratija? Također, svako ima pravo na svoj stav, tj. može homoseksualnost smatrati bolešću, a i nemora. Niko nema pravo drugome nametati svoj stav, jer to nije demokratski.
July 15, 2012

Napišite komentar
manja slova | veća slova

busy