Foto: Facebook

Vodstvo jednog američkog prihvatilišta za mlade LGBT beskućnike poslalo je otvoreno pismo redakciji New York Timesa, namijenjeno papi Franji, kojim ga pozivaju da ih osobno posjeti i uvjeri se u posljedice koje za sobom ostavlja učenje Rimokatoličke crkve o homoseksualnosti.

Izvršni direktor njujorškog prihvatilišta za LGBT beskućnike Ali Forney Center, Carl Siciliano, u pismu papi Franji izrazio je zabrinutost zbog sve većeg broja mladih LGBT osoba koje ostaju bez krova nad glavom jer su ih obitelji odbacile i zauvijek im zatvorile vrata.

"Vaša Svetosti, pišem Vam kao rimokatolik, bivši benediktinski svećenik i gej muškarac koji više od 30 godina služi beskućnicima. Pišem Vam u ime mladih LGBT beskućnika kojima služim. Molim Vas da poduzmete hitne mjere kako bismo ih zaštitili od destruktivnih posljedica religijskog nauka, što je najčešći razlog zbog kojeg ih njihove obitelji izbacuju iz domova", navodi se u pismu.

Siciliano nastavlja iznoseći konkretne statističke podatke iz svog prihvatilišta. "U proteklih deset godina, tisuće mladih LGBT osoba stiglo je u Ali Forney Center tražeći sigurno sklonište i noseći sa sobom osobno iskustvo odbacivanja od vlastitih (religioznih) roditelja koji su uvjereni da su im djeca zlo i grijeh. Rimokatolička crkva je najveća i najutjecajnija kršćanska organizacija na svijetu. Podučavajući da je homoseksualnost grijeh i da je homoseksualna orijentacija poremećaj, ona utječe na mnogobrojne obitelji i roditelje diljem svijeta", ukazuje Siciliano.

Papa pozvao na očuvanje tradicionalnih obitelji

Stoga je ovim pismom zamolio papu Franju da "u ime te djece" te "u svjetlu ljubavi i suosjećanja u srcu Isusove poruke" prekine takav nauk.

"Pozivam Vas da posjetite naš Centar, upoznate napuštene mlade osobe i sami se uvjerite kako su njihovi životi uništeni zbog religijskog odbacivanja. Svi vjerujemo u Božju ljubav, ali isto tako znam u svom srcu da je ono što su moja djeca prošla povreda te ljubavi. Kako je tragično što Crkva svojim naukom doprinosi tom nasilju. Siguran sam da Bog voli svoju djecu više od svog nauka", poručuje Siciliano.

Pismo završava izražavaju nadu da će pronaći zajednički jezik i interes u zaštiti djecei mladih. U međuvremenu, papa je u petak za vrijeme mise izgovorio do sada najoštrije riječi protiv netradicionalnih obiteljskih zajednica, rekavši da "Crkva mora zagovarati pravo djece da odrastaju u komplementarnosti ženstvenosti i muževnosti majke i oca".

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.