Foto: Facebook/Coming Out

Sud u Sankt Peterburgu naložio je lokalnoj LGBT organizaciji “Coming Out” da se mora prijaviti kao “strani agent”, izvještava Gay Star News.

Organizaciji je, naime, poručeno da se bavi političkim aktivnostima u ime stranih zemalja. Nadalje, sud smatra da organizacija krši prava osoba “tradicionalne spolne orijentacije” tako što dijeli letke na kojim stoji da je biti gej nornmalno.

Točnije, netko bi, nakon čitanja brošure mogao “ostati pod dojmom i dijeliti takva razmišljanja s drugim ljudima, stvoriti koaliciju i započeti s aktivnostima”, stoji u presudi.

Organizacija tvrdi da im je sud naložio da moraju tiskati etiketu “strani agent” na svakom letku. Žalit će se na odluku suda te su poručili da “ova odluka označava kraj šesnaestomjesečne sage tijekom koje je organizacija uložila značajno vrijeme, trud i resurse u nastojanju da objasni sudu, medijima i široj publici da je obrana univerzalnih ljudskih prava ruskih građana u interesu tih građana i Rusije.”

Svoje priopćenje završavaju s opreznim optimizmom: “Pitanje je: Što sad? Sigurno je da ćemo nastaviti podupirati i boriti se za prava LGBT osoba. Bit će sastanaka, festivala, psihološke i pravne pomoći i seminara. Trebamo zastati i razmisliti kako dalje.»

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.