DADTVijest o vojnoj službenici koju je američka vojska u petak promaknula u čin general bojnice ne bi bila zanimljiva da nije riječ o deklariranoj lezbijki. 

General bojnica Tammy S. Smith već 26 godina služi američku vojsku, a prošlog je tjedna u ženskom memorijalnom centru Arlington National Cemetery okrunula svoju bogatu karijeru jednim od najviših činova u vojsci. Na vojnu uniformu, novi bedž pričvrstila joj je njezina supruga Tracey Hepner, suosnivačica Koalicije za partnere i obitelji vojnih službenika.

Hepner je Koaliciju osnovala prošle godine, u svrhu podrške, edukacije i zagovaranja LGBT vojnih službenika, njihovih partnera i obitelji. Dvije su se žene vjenčale u ožujku prošle godine, prenosi NY Times.

Država je prošle godine ukinula kontroverzni zakon “DADT” koji je članovima vojske branio izražavanje seksualne orijentacije. Smith je izjavila da je njezina seksualna orijentacija privatne naravi, ali da za nju svečanosti poput ove podrazumijevaju pojavljivanje s partnericom.

Glasnogovornica udruženja OutServe, Sue Fulton, izjavila je da sumnja da je Smith jedina outana osoba u svom rangu. Nazvala je njezino javno istupanje značajnim. “Ovo što je učinila vrlo je važno jer će svima nakon nje biti puno lakše reći da su gej. Kada jednom konačno prestanemo s ‘prvim’ istupima, ovakve stvari više neće biti problem”, izjavila je Fulton.

Ona je časno otpuštena iz vojske 1986. godine, a otišla je jer joj je bilo teško lagati o lezbijskoj vezi u kojoj je tada bila. Za Smith kaže da je hrabra što je javno progovorila o svom privatnom životu te da vjeruje kako su njeni zapovjednici znali to i prije promaknuća.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.