Foto: Kevin Winter/Getty Images North AmericaMeryl Streep kritizirala je Hollywood zbog premalog broja žena u filmskoj industriji. U govoru na dodjeli nagrada "Žene u filmu" u Los Angelesu naglasila je da je to jedan od glavnih razloga zašto filmski studiji gube novac.


"Svjesni smo strašne statistike koja jasno pokazuje koliko su malo žene zastupljene u ovome poslu. Samo je sedam do deset posto žena među redateljima, producentima i scenaristima. I to usprkos činjenici da je u posljednjih pet godina pet malih filmova namijenjenih ženama zaradilo više od 1,6 milijardi dolara – 'The Help', 'The Iron Lady', 'Bridesmaids', 'Mamma Mia!' i 'The Devil Wears Prada'", rekla je Streep.

Osvrnula se i na praksu snimanja blockbustera koji ne uspijevaju vratiti uloženi novac.

"Kao što vidite, na ove male filmove potrošen je samo djelić onoga koliko stoje blockbusteri. Primjerice snimanje filma 'The Iron Lady' stajalo je 14 milijuna dolara, a film je zaradio 114 milijuna. Čisti profit! I onda zašto? Zašto? Zar ne žele zaraditi?", pitala se trostruka dobitnica Oscara i dodala: "Alice Walker rekla je da je glavni razlog zbog kojeg se ljudi odriču svoje snage taj što misle da je nemaju. To je isto kao da čujemo da žene ne dobivaju povišicu, jer je ne traže. To je nevjerojatno".

Očekuje se da će ovi komentari Meryl Streep utjecati na producente i financijere filmova. Glumica je na kraju kazala da je zainteresirana za snimanje nastavka filma "The Devil Wears Prada". Njezin idući projekt je film "Hope Springs" u kojemu će igrati s Tommyjem Lee Jonesom.

 

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

"Ne pada mi na pamet", reče AP na izjavu jednog od eksperata za ustavno pravo da treba srediti

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.