Foto: Aquarius Records

"Terca na tišinu" jedan je od ponajboljih singlova domaće pop-scene u posljednjih deset godina. Teško mu je odoljeti jer u njemu je sve posloženo do najsitnijih detalja: vokali, aranžman, melodija, tekst… Pravi je to pop-hit kakvih hrvatskoj glazbenoj sceni kronično nedostaje.

Ipak, jedna pjesma ne čini album, a debitantski album grupe Silente "Lovac na čudesa" u izdanju Aquarius Recordsa nije savršen, ali je rezultat talentiranih Dubrovčana od kojih ćemo čuti još puno toga. Silente odlično miješaju muške i ženske vokale, teže poeziji u tekstovima, znaju kako dati onaj "X faktor" i igraju na emocije, ali tako da ne budu patetični. A u dugogodišnjoj zvučnoj katastrofi koja vlada eterom, Silente su na dobrom putu da barem malo to promijene.

"Lovac na čudesa" album je lijepo popunjen kvalitetnom glazbom koja doslovno klizi niz uši, refreni su većinom pjevni i "love" se na prvu. Posebno je dojmljiva "Svila" s odličnim aranžmanom za violinu koja se savršeno uklopila u ovu brzu i dinamičnu pop-rock skladbu. Gudački aranžmani kojih nema samo na "Svili", donijeli su osvježavajući štih albumu, a i nešto novo na hrvatskoj sceni. Gudači nisu tu samo za ukras već nose melodije. Ima, doduše, malo pretjeranih metafora i prebajkovitih ljubavnih lira, ali ne smetaju previše. Čak je to i neko ohrabrenje, jer bolje prigovarati o pretjeranoj poetici a da pritom nemate što loše reći za sviračku kvalitetu. Tako bi barem soundtrack Hrvatske bio nekako bolji.

Silente su energična petorka mladih i talentiranih ljudi. Velik utjecaj na njihovu karijeru ima redatelj i glumac Dejan Aćimović koji snimio spotove za "Još jednom" i "Tercu". Naime, bend je od njega tražio da im preporuči nekoga za snimanje spota. Kad je čuo "Tercu" javio se, rekao da mu se pjesma sviđa, da ima svoje ljude, opremu i da želi raditi spot za njih.

Odavno jedan bend nije digao toliko prašine, pridobio pažnju medija i nekih glazbenika, pa su tako bili i predgrupa Zdravku Čoliću na njegovu stadionskom koncertu. Ne treba biti ni glazbeni kritičar niti znalac da se prepozna dobar album. U manje od godinu dana stekli su velik broj obožavatelja i postali bend o kojem se priča. I njihov koncert u zagrebačkoj "Tvornici" veoma je brzo nakon najave iz Malog pogona prebačen u Veliki. Teško je izdvojiti stvari sa albuma kao one koje ga obilježavaju. "Lovac na čudesa" je kompletan album s odličnom pričom.

Protiv ovakve estrade nemam ništa. Promišljeno isproduciran "Lovac" album je koji pokazuje da lake note i stihovi "ako ne daš ti meni ne dam ni ja tebi" nisu jedino što publika prihvaća.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.