Partners je 34. album Barbre Streisand, glazbene ikone čiji će obožavatelji izdvojiti vrtoglave svote ne bi li je čuli uživo, a izdavači već sad znaju da će krajem godine rasprodati njezinu fotoknjigu koja će stajati 1800 dolara.

Barbrin novi album u Sonyjevom izdanju jest kolekcija njezinih dueta s muškim kolegama. Tako su se tu našli Michael Bublé, John Legend, Andrea Bocelli, Elvis Presley, Lionel Richie,... Nije riječ o novome materijalu, već o starim, remasteriranim stvarima u novom i osvježenom ruhu. U kolekciji se našao i duet s njezinim sinom Jasonom Gouldom, How deep is the ocean, dok su druga dva klasika našla nove partnere.

What kind of fool na ovom albumu izvodi s Johnom Legendom (ranije s Barryjem Gibbom), a Lost inside of you s Babyfaceom, dok je izvornu verziju s njom otpjevao Kris Kristofferson. Uopće ne morate biti osobiti obožavatelji Barbre Streisand ali morate priznati jednu nepobitnu činjenicu: njezin poziv da s njom otpjevate duet ravan je pozivu kraljevske obitelji da im se pridružite na ručku.

Premda je ove godine proslavila 72. rođendan, nema naznaka da će se Babs uskoro povući sa scene. Dok se priličan broj njezinih vršnjaka muči na napornim turnejama gubeći glas, mezzosopran Barbre Streisand još uvijek zvuči vrlo snažno i moćno. S dva Oscara, osam Grammyja, pet Emmyja, četiri Zlatna globusa, jednim specijalnim Tonyjem, 51 zlatnim, 30 platinastih i 13 multiplatinastih albuma, za Barbru Streisand treba izmisliti novu riječ, jer "legenda" jednostavno nije dovoljna.

Kako biste uistinu doživjeli ovaj album, dovoljno je poslušati duet s Billyjem Joelom, New York state of mind. Pjesma fantastičnog aranžmana i izvedbom u koju su se unijeli toliko da zvuči kao da im je zadnja. Joela još nismo čuli ovako dobro raspoloženog, a Streisand je iz svog vokala izvukla najviše.

Bublé kao da pomalo flerta s Babs na It had to be you, Stevie Wonder je klasiku People podario toplu dimenziju soula, a John Mayer je u Come rain or come shine utkao nijansu bluesa. Jedan od ozbiljnih kandidata za najbolji duet na ovom albumu jesr onaj s Blakeom Sheltonom, I'd want it to be you u kojoj Barbra vrlo dobro daje do znanja da njezin vokal može zasjati i u country-aranžmanu. A drugi je What kind of fool Barryja Gibba koju ovaj put pjeva s Johnom Legendom. S dubljim glasom, Legend je ovoj pjesmi dao punoću i erotičnu tenziju.

Tijekom svoje karijere Barbra Streisand nesebično je dijelila mikrofon i stvarala neke od najzanimljivih dueta glazbene industrije. Spajala je nespojive i od toga napravila umjetnost, a trenutačno je najprodavanija izvođačica. Način na koji Streisand može emotivno uroniti u pjesmu i četiri desetljeća nakon što ju je prvi put snimila čini je neprikosnovenom vladaricom koja glazbi može podariti i život i smrt.

Priča se da nakon ovog albuma slijedi još jedna kompilacija dueta, ovaj put sa ženskim vokalima. Već se špekulira o Bette Midler, Beyonce, Lady Gagi i posthumnom duetu s Whitney Houston. Ako je to točno, možemo se radovati vrhunskom doživljaju. Dotad, Partners je gozba na kojoj Babs časti najljepšim ljubavnim pjesmama.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Platforma LGBT centra Split, koja okuplja udruge Split Pride, Queer Sport Split i queerANarchive,

U prvom izdanju mjesečnog pregleda nove queer glazbe govorimo o izvrsnom albumu "Orquídeas" Kali

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.