Londonski gej simfonijski orkestar već tradicionalno svake godine izvodi božićni koncert, no ove će godine po prvi put upriličiti Obiteljski koncert.

Kako javlja Gay Star News, orkestar će nastupiti 14. prosinca na St Sepulchre-Without-Newgateu u središnjem Londonu, a publici će ih predstaviti glumica Nina Wadia (EastEnders), koja će imati i ulogu pripovjedačice u Petru i vuku Sergeja Prokofjeva.

Druga djela koje će orkestar za tu prigodu izvesti uključuju Ravelovu Mamu guskuPeer Gynt Edvarda Griega te Laku konjicu Franza von Suppéa.

Kako je GSN-u kazao član orkestra Nathan Evans, o takvom nastupu razmišljaju duže vrijeme, a naročito se raduju što će izvesti novi repertoar i surađivati s Ninom Wadiom.

"Najvažnije od svega jest to da su neki članovi orkestra i dio naše publike u međuvremenu zasnovali vlastite obitelji, a ovo je prilika da s njima podijelimo božićni ugođaj. Kad smo prije 18 godina počeli s radom, ovakvo događanje možda bi izazvalo negativne reakcije, no danas nitko nije ni trepnuo. To je znak pozitivne promjene u društvenim stavovima", kazao je.

Podsjetimo, Londonski gej simfonijski orkestar 2004. godine nastupio je u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u sklopu Queer Zagreb FM (film and music) festivala, a posebna im je gošća bila pjevačka diva Radojka Šverko.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.