Foto: arhivaFacebook uvodi još jednu novinu za svoje korisnike. Ovoga puta na red su došle osobe koje su u braku s osobom istog spola. 

Tako će sada svi oni koji su na svom Facebook profilu postavili status "u braku" biti označeni ikonom gej braka, za razliku od dosadašnje koja je predstavljala brak između osoba različitih spolova.

Ova promjena posljedica je višemjesečnih napora ekipe Facebooka koja uspješno uključuje LGBT zajednicu u najpopularniju društvenu mrežu. Prošle je godine Facebook ponudio i opcije "U civilnom partnerstvu" i "U izvanbračnoj zajednici".

Osim tehničkih izmjena, Facebook je pridonio borbi protiv homofobije i anti-gay bullyinga te 2010. godine pokrenuo mrežu podrške "Network of Support" u suradnji s GLAAD-om i ostalim LGBT organizacijama. 

U lipnju ove godine, Facebook je postao prva društvena mreža koja je osvojila nagradu GLAAD Media Awards. Ovo priznanje uslijedilo je nakon što je Amerikanka Brittany McMillan osnovala "Spirit Day", dan kada su svi korisnici Facebooka pozvani da na svoj profil stave nešto ljubičasto u znak podrške bobri protiv homofobije i anti-gay bullyinga.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

"Ne pada mi na pamet", reče AP na izjavu jednog od eksperata za ustavno pravo da treba srediti

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.