Nakon što je u američkoj vojsci 2011. konačno ukinuta politika "Don't ask, don't tell“ (koja je dotad priječila vojnicima da javno obznane svoju spolnu orijentaciju), fotograf  Vincent Cianni započeo je bilježiti i intervjuirati  LGBT osobe u američkoj vojsci.

Rezultat njegovog rada je knjiga Gays in the Military u kojoj je portretirano stotinjak LGBT osoba u vojsci, u rasponu od novaka do veterana. Fotograf tvrdi da mu je namjera bila pokazati da "oni mogu biti naša braća i sestre. Ne izgledaju drukčije od ostalih. I nisu drukčiji od ostalih“.

No knjiga nije samo dokument o LGBT populaciji o vojsci, već može poslužiti i kao podsjetnik na diskriminaciju koju su mnogi trpjeli u nedavnoj prošlosti. Tako su mnogi tijekom šezdeset i sedamdesetih godina bili izloženi "fizičkim i seksualnim napadima“, tvrdi u intervjuu za Out Magazine, dok je osamdesetih godina vladao "lov na vještice“ zbog epidemije AIDS-a.

Cianni smatra da je ovaj projekt iznimno važan jer je pitanje LGBT zajednice ključno pitanje građanskih prava nove generacije. "Ovo iskustvo me naučilo da opcija da se pristupi vojsci mora biti otvorena svima, …, izbor na kojeg svi moramo imati pravo. Odmah mi je postalo jasno je to pitanje građanskih prava“.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.