Vođena idejom kako je duga prepoznatljiv simbol pokreta za gej prava, a može ju se doživjeti i kao "Božji blagoslov" s neba, austrijska političarka i deklarirana lezbijka Ulrike Lunacek, potpredsjednica Europskog parlamenta, dosjetila se koji bi to poklon mogao biti savršen za papu Franju: šal duginih boja.

"Poklonila sam papi Franji šal duginih boja u ime svih gejeva i lezbijki i u ime mira", Lunacek je ponosno otkrila novinarima.

Iako je Papa izjavama kako se u nekim budućim planovima može očekivati da će Katolička crkva popustiti u homofobnim stavovima, sugerirao i kako bi jednog dana mogla podržati i partnerstvo istospolnih parova, njegov nastup na prošlotjednom međureligijskom susretu vjerskih vođa ne daje previše nade u promjenu.

"Komplementarnost između muškarca i žene je korijen braka i obitelji. Djeca imaju pravo na odrastanje u obitelji s ocem i majkom, koji su sposobni stvoriti odgovarajuće okruženje za djetetov razvoj i emotivnu zrelost", poručio je tom prilikom papa Franjo.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Platforma LGBT centra Split, koja okuplja udruge Split Pride, Queer Sport Split i queerANarchive,

U prvom izdanju mjesečnog pregleda nove queer glazbe govorimo o izvrsnom albumu "Orquídeas" Kali

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.