Ovog Božića BBC je gledateljima pripremio pravu poslasticu – TV-film "The Boy In The Dress", temeljen na istoimenoj knjizi Davida Walliamsa. Jednu od uloga tumačit će legendarna komičarka Jennifer Saunders.

Priča je to o 12-godišnjem Dennisu koji duboko u sebi zna da se razlikuje od ostale djece. Njegovi su se roditelji davno rastali, pa sad živi s ocem i starijim bratom. Njegov se svijet okreće naglavačke kad slučajno naiđe na modni magazin, nakon čega odlučuje odlaziti u školu prerušen u francusku učenicu na razmjeni, imenom Denise.

Foto: insidemediatrack.com

Svestrani Walliams, inače najpoznatiji po suradnji s Mattom Lucasom i seriji "Little Britain", knjigu je napisao prije šest godina: "Jednog dana sinula mi je veoma jednostavna ideja: što bi se dogodilo kad bi dječak otišao u školu odjeven poput djevojčice? To bi bila dobra dječja knjiga o tome što znači biti drugačiji", kazao je. I bio je u pravu.

Knjiga je objavljena u listopadu 2008. i postala bestseler, a BBC-eva ekranizacija jedna je od najiščekivanijih premijera ovih blagdana. Walliams je ekranizaciju najavio kao veoma toplu priču o obitelji i zajedništvu: "Dennisova obitelj se raspala. Majke nema, a s ocem ne komunicira. No otisnuvši se na iznimno putovanje, on uspijeva ponovno povezati svoju obitelj. Postoji li ljepša božićna poruka od toga?"

Jennifer Saunders pojavljuje se u ulozi profesorice francuskoga jezika i, kako sama kaže, bila je iznimno polaskana Walliamsovim pozivom.

"Volim sve što radi. Ovaj film ima stvarnu i pravu poruku jer David toleranciju i različitost prikazuje tako da su uistinu cool. Uvijek kaže, 'budi ono što želiš biti i ne ispričavaj se zbog toga'", rekla je Saunders.

Foto: © PA

U filmu će se pojaviti i supermodel Kate Moss, i to u sceni modnog fotosessiona iz Dennisove mašte. "The Boy In The Dress" premijerno će biti prikazan 26. prosinca na kanalu BBC One.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Platforma LGBT centra Split, koja okuplja udruge Split Pride, Queer Sport Split i queerANarchive,

U prvom izdanju mjesečnog pregleda nove queer glazbe govorimo o izvrsnom albumu "Orquídeas" Kali

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.