Foto: YTFish Huang i You Ya-ting postale su prvi lezbijski par u povijesti koji je održao budističko vjenčanje. Dvije su žene zajedno sedam godina i vjenčanje posvećuju svim lezbijkama i gejevima koji se bore za ovo pravo.

Vjenčanju je prisustvovalo čak 300 budista, a vezu je ozakonila budistička svećenica i profesorica na fakultetu Shih Chao-hwei. Ona se ponudila vjenčati par nakon što su je upitale odobrava li njihova religija homoseksualnost, prenosi Ontopmag.

"Svjedoci smo stvaranja povijesti. Dvije su žene spremne istupiti u javnosti i boriti se za ono što vjeruju kako bi pobijedile socijalnu diskriminaciju. Neki će se sigurno čuditi da je žena ta koja je vjenčala ovaj lezbijski par no budizam ne zadire u ideološke borbe. Navikla sam na čudne poglede", ponosno je izjavila Shih, poznata po borbi za društvenu pravednost i jednakost.

Svoje vjenčanje Fish i You posvetile su svima koji žele ista prava. “Nadamo se da će ovo vjenčanje promijeniti svjetonazore drugih i da će vlada uskoro legalizirati gej brakove”, izjavila je Fish. Obitelji dviju žena nisu prisustvovale vjenčanju zbog straha od medijskog pritiska.

Kako prenosi Index.hr, tajvanska je vlada 2003. godine predložila kontroverzan zakon koji bi homoseksualcima trebao omogućiti sklapanje brakova te usvajanje djece, no predsjednik Ma Ying-jeou smatra kako je potreban konsenzus naroda prije nego što se zakon usvoji.

Ta je zemlja inače među liberalnijima u istočnoj Aziji, a da bi se podigla svijest o problemu, 80-ak lezbijskih parova prošle je godine izreklo sudbonosno "da" u isto vrijeme, što je privuklo oko tisuću njihovih prijatelja, rođaka te znatiželjnih prolaznika.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.