• Natrag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Naprijed

Foto: outwithdad.comDo prije nekoliko godina bilo je praktički nezamislivo pronaći sadržaje vezane uz lezbijke i biseksualke bilo gdje osim u filmovima i ponekoj seriji, često upitne kvalitete, no danas je situacija bitno drugačija. Zahvaljujući internetu, lezbijke i biseksualke mogu pronaći filmove, serije, knjige i razne modne dodatke LGBT tematike. Jedno od najvećih postignuća zasigurno su web-serije.


Taj novi format serija počeo je nastajati prije nekoliko godina i u početku su zbunjivale publiku: epizode traju između 5 i 10 minuta, radnja je kratka i konkretna, u jednoj epizodi dogodi se zaplet, vrhunac i rasplet priče, a likovi su simpatični i svakodnevni.

Nešto nepovoljnije strane ovog formata serija sunjihova cijena i napor koji se ulaže kako bi se dobila kvalitetna (kraća) inačica "L Worda" ili "Lip Servicea". Najljepše u cijeloj priči jest činjenica da web-serije najčešće nastaju iz hobija producentica i scenaristica pa se ponekad mora čekati i čitava godina na nastavak sezone.

Trenutno se na internetu može pogledati na desetke ovakvih serija, a mi izdvajamo deset najpopularnijih lezbijske i biseksualne tematike.

10. B.J. Fletcher: Private Eye (Kanada)
Iza serije "B.J. Fletcher: Private Eye" stoji Regan Latimer. Radnja se vrti oko nespretne, tvrdoglave i neprofesionalne B.J. Fletcher, ljupke PI i njezinog najboljeg prijatelja Georgea. Oni zajedno rješavaju zločine i pokušavaju održati ljubavni život koliko toliko normalnim.
Kako vrijeme odmiče, šarolika družina shvaća da im je najugodnije kada su zajedno. No, počinju se javljati uzajamni intimni osjećaji…

9. Anyone But Me (SAD)
Još jedna web-serija proizašla iz pera Susan Miller i Tine Cesa Ward o "novoj generaciji nakon pada WTC-a, koja traži ljubav i pripadanje". U središtu je priča od 16-godišnjoj Vivian koja seli iz New Yorka u predgrađa i ostavlja za sobom sve poznato i blisko: školu, prijatelje i djevojku Aster.
Osim što se kao tinejdžerica bori s identitetom, pronalaskom prave ljubavi i prijatelja, Vivian se muči i s prilagodbom novoj školi, kvartu i kolegama te pokušava održati vezu. Vivian i Aster jedan su od najomiljenijih ‘internet’ lezbijskih parova, a k tome i dobro glume.

8. Emma Stahl (Njemačka)
U moru lezbijskih web-serija, ovu sigurno ne želite propustiti. Producentica je Sandra Uredat i u novi format utjelovila je lik opasne agentice koja se bori protiv organiziranog kriminala u Europi, a porok su joj lijepe žene.

7. Chica Busca Chica (Španjolska)
Osim Njemačke, Španjolska se također može pohvaliti svojim web-serijama. Nažalost, nijedna nije dočekala nastavke još od 2007. godine, ali su svejedno vrijedne gledanja.
"Chica Busca Chica" je serija sastavljena od 16 epizoda i mnogi je nazivaju "španjolskim L Wordom" jer je u fokusu život grupe prijateljica lezbijki i biseksualki. Serija je kvalitetna i zanimljiva, a uz toliko iščekivanju novčanu podršku nastavit će se i snimanje.

6. Plan V (Argentina)
Još jedna serija španjolskoga govornog područja stiže iz Argentine. Ima tek 11 epizoda, a glavna protagonistica je 30-godišnja lezbijka Ana koja ima i više nego zanimljiv ljubavni život. Jednoga dana u podzemnoj upoznaje Lauru u koju se istoga trena zaljubi. Ubrzo saznaje da Laura hoda s njezinim bratom…
Zanimljivo je to da su Ana i Laura par i izvan seta, a razlog snimanja serije je povećanje vidljivosti argentinskih lezbijki i biseksualki.

5. Out with Dad (Kanada)
Još jedna kanadska web-serija govori o djevojci koja živi sa samohranim ocem i ‘izlazi iz ormara’. Seriju je napisao, režirao i uredio Jason Leaver. Kao i njegovi kolege i kolegice, Leaver se bori s financiranjem serije, pa se na nove nastavke treba čekati.

4. The Real Girl's Guide to Everything Else (SAD)
Autorica serije je Carmen Elena Mitchell, a radnju vrti oko libanonske lezbijke i političke novinarke koja pokušava napisati knjigu o borbi Afganistanki za građanska prava. No, ako želi profitirati, treba napisati nešto poput magazina Cosmo pa se baca u svijet heteroseksualnih žena kako bi saznala drugu stranu priče.

3. Girl/Girl Scene (SAD)
Serija prati živote četiri queer žene u Srednjoj Americi i na šaljiv, iskren i živahan način reflektira lezbijsku scenu.

2. Heet Gras (Nizozemska)
Nova nizozemska web-serija "Heet Gras" (Hot Grass) stavlja u fokus priču o dvije tinejdžerice nogometašice od kojih jedna osjeća nešto više od samog prijateljstva.
Zasad je samo izašla pilot epizoda, a na nastavak se čeka, ovisno o financijskoj podršci. Tvorci serije se nadaju da će neka TV postaja otkupiti seriju pa bi ih time riješili muka.

1. Seeking Simone (Kanada)
Traženje cure preko interneta je nešto što su mnoge od nas iskusile. Možda nisi upoznala ljubav svog života (ili jesi?), ali je ovaj način komunikacije sigurno obogatio tvoj život na više razina.
Ako želiš ponovno oživjeti trenutke virtualnog dopisivanja, neovisno o tome jesu li bili ugodni ili neugodni, pogledaj "Seeking Simone" iza koje stoje Renée Olbert i Rosemary Rowe.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Nakon što je postala prva lezbijka ministrica u srpskoj vladi, Ana Brnabić u četvrtak je imenovana

"Organiziramo Pride kako bismo podsjetili ljude da postojimo, da smo dio grada Splita i da poručimo

Queer punk dvojac PWR BTTM do prije nekoliko mjeseci bio je jedan od najpopularnijih queer bendova

Brazilac je potpuno nevin. Ne nužno u doslovnom smislu. Ali, sigurno je nevin kad je u pitanju

Vrijeme je da se obriše proliveni alkohol i spremi disko kugla – još jedno izdanje Eurovizije

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.