Dok se Hollywood i dalje redovito proziva zbog nedostatnog prikaza LGBT likova, američka televizijska produkcija zasad dobrano nadoknađuje taj manjak. Nakon serija Narančasta je nova crna (Netflix) ili Looking (HBO) koje su dali puni prostor LGBT likovima i pričama, pokrenuta je i nova serija Transparent, u produkciji Amazona.

Jučer je u Los Angelesu službeno predstavljena, a prva sezona bit će dostupna preko streaminga od 26. rujna. U seriji pratimo oca obitelji kojeg igra Jeffrey Tambor koji u zrelijoj dobi počinje živjeti kao žena te nastoji to što mirnije priznati svojoj obitelji i troje djece, no saznaje da i ostali članovi obitelji propitkuju svoje spolne identitete."To je serija za sve one koji se osjećaju drugačijima i isključenima.“, poručila je autorica serije Jill Soloway, koja je radila i na poznatoj seriji Six Feet Under.

Prva sezona imat će deset epizoda, a Amazon tako želi ući na lukrativno tržište televizijskih serija i konkurirati Netflixu, koji stoji iza uspješnica kao što House of Cards i Orange is The New Black.

Reakcije su zasad podijeljene. Dio kritike već je komentirao da se radnja nove serije pomodno naslanja na likove transrodnih osoba (Laverne Cox u Narančasta je nova crna), no istaknuto je i da je po prvi put u središtu jedne mainstream serije otac obitelji koji živi kao žena. Stoga je i časopis Time komentirao da je serija Transparent "dokaz da cijela televizijska industrija trenutno prolazi kroz veliku preobrazbu".

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.