Foto: TowleroadNakon što je ranije ovog mjeseca Carla Hale, profesorica tjelesnog odgoja u katoličkoj srednjoj školi Bishop Watterson, dobila otkaz jer se saznalo da je lezbijka, njezini su učenici organizirali ulični protest, a u sve se uključila i internetska zajednica te haktivistička skupina Anonymous.

"Skandal" je nastao kad je roditelj koji je želio ostati anoniman, školi dojavio da na osmrtnici Haleine majke među ožalošćenima stoji i ime njezine partnerice.

Prema ugovoru kolumbijske biskupije i Udruženja katoličkih prosvjetnih radnika u Ohiu, profesori mogu dobiti otkaz zbog "nemoralnosti" ili "ozbiljnog kršenja etičkih kodeksa".

Hale, koja u toj školi radi već 19 godina, uložila je žalbu na tu odluku i zatražila da je vrati na posao, nakon čega se sastala s ravnateljicom Marian Hutson. Međutim, Hutson je kazala kako i dalje misli da Hale zaslužuje otkaz.

Na sve su reagirali učenici Bishop Wattersona koji su prošlog vikenda organizirali ulični protest. Među transparentima su se isticale poruke "Ujedinimo se", "Svi smo mi božja djeca" i "#halestorm", hashtag na Twitteru u znak potpore profesorici. Mnogi su nosili vrpce u duginim bojama i bedževe sa simbolima jednakosti.

Učenik Zac Simmons kazao je da demonstrira jer želi da se njegov glas čuje: "Uvijek je bila tu za nas, a sad ja želim biti tu za nju."

"Kad sam pohađala Bishop Watterson, uvijek su nas učili da tretiramo druge s dostojanstvom i suosjećanjem. I danas mislim da me upravo ta škola oblikovala u osobu kakva sam postala te mi usadila moralne i etičke vrijednosti. Zato me boli kad vidim što se događa uglednoj profesorici koja je toliko dugo s nama. Gospođa Hale je uvijek bila odlična trenerica i profesorica. Njezina seksualna orijentacija i način života ni na koji način ne utječu na njezin profesionalni život i ne bi trebali biti razlog otkaza", napisala je nekadašnja učenica, Amanda Lux.

Njezino mišljenje dijeli i učenica Lauren Bogenrief: "Bishop Watterson od nas traži da se međusobno poštujemo i tretiramo jednako. Nadam se da će učenici stati na ispravnu stranu, ne samo da bi se pobunili protiv škole. Carla Hale je božje dijete i u Njegovim očima ista kao i mi. Bishop Watterson to mora shvatiti."

Na Haleinu stranu stali su i Anonymousi koji su objavili video u kojemu od biskupije traže da joj vrate posao, a na stranici change.org pokrenuta je peticija koju je dosad potpisalo preko 90.000 ljudi.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.