Ileana Ros-Lehtinen, republikanska kongresnica s Floride, prva je kubanska Amerikanka izabrana u američki Kongres, ali i prva republikanka koja se založila za ukidanje zabrane istospolnih brakova na saveznoj razini.

U početku jest glasovala za zabranu, no kasnije je promijenila mišljenje, kako kaže, kad je saznala da joj je sin Rodrigo transrodna osoba.

"Kao roditelji, željeli smo da Rodrigo zna da smo to prihvatili, ali htjeli smo i da bude siguran. Naše društvo katkad ne prihvaća različitosti i zato nije čudno da su LGBT mladi nerijetko žrtve nasilja", kazala je Ros-Lehtinen za CBS Miami.

Dodaje kako su joj u promjeni stavova pomogla vlastita djeca, Rodrigo i Patricia koji misle kako je neandertalski ne prihvaćati nekoga zbog seksualne orijentacije.

Ros-Lehtinen ima i savjet za roditelje: "Nemojte se plašiti, ostanite mirni. Volite svoje dijete jer je ono vaše, bez obzira je li postalo osobom kakvu ste zamišljali. Nikad, ama baš nikad ga ne odbacujte. To je bezuvjetna ljubav bez obzira na sve".

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

“Feminizam i gotovo”, poručeno je s osmog Noćnog marša u Zagrebu, najvećeg prosvjeda za prava žena

U prvom izdanju mjesečnog pregleda nove queer glazbe govorimo o izvrsnom albumu "Orquídeas" Kali

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.