U Egiptu je uhićeno sedmoro muškaraca nakon što se na društvenim mrežama pojavio video simboličke ceremonije gej vjenčanja.

Iako zakon u Egiptu formalno ne osuđuje homoseksualnost, muškarci su pritvoreni zbog "razvratnog ponašanja“, izvještava državna agencija Mena. U videu, koji se pojavio na društvenim mrežama, par muškaraca simbolički slavi vjenčanje u manjem društvu tijekom krstarenja na Nilu.

"Istraga je otkrila identitet devet od 16 sudionika zabava, a sedam ih je uhićeno“, stoji u priopćenju.  Tužilaštvo je zatražilo i medicinski test nad uhićenicima što su osudile udruge za ljudska prava jer ti testovi služe tome da se potvrdi nečija spolna orijentacija.

Budući da islam osuđuje homoseksualnost kao "devijaciju“ , LGBT zajednica u Egiptu uglavnom je veoma diskretna. AFP podsjeća da prema anketama iz 2013. samo tri posto stanovnika Egipta smatra da bi društvo trebalo "prihvatiti homoseksualnost“.

2001. 52 osobe su uhićene nakon što su sudjelovale na gej zabavi na brodu. Čak ih je 23 osuđeno na kazne do pet godina zatvora, zbog "razvratnog ponašanja“.


Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.