Foto: Facebook/ Ludovic-Mohamed Zahed

Dvije žene, muslimanke iz Irana, Sahar Mosleh i Maryam Iranfar, vjenčale su se u Stockholmu početkom mjeseca. Ceremoniju je vodio francusko-alžirski imam Ludovic-Mohamed Zahed.

Par živi u Švedskoj gdje će njihov brak biti i pravno priznat za razliku od Irana gdje odnos dviju žena može biti kažnjiv bičevanjem ili čak smrtnom kaznom.

Vjenčanje je snimala švedska televizija i imalo je snažni medijski odjek u zemlji. Naime, to je "prvi put da su se dvije lezbijke vjenčale pred imamom", tvrdi novinar švedske televizije.

Vijest je tim značajnija što par iščekuje svoje prvo dijete. Maryam je trudna dok je Sahar, koja pati od bolesti krhkih kostiju, primorana koristiti invalidska kolica.

"Sretan sam što par može zasnovati obitelj nakon niza godina borbe", poručio je imam. "Prešle ste dug put prema stranoj zemlji i uspjele ste stvoriti zajednički život". 


Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.