Nakon duge ljetno-jesenske stanke, Dugine obitelji započinju novi ciklus druženja i savjetovanja.

U petak, 12. prosinca u 19:00 sati u LGBT centru u Petrinjskoj 27 pokušat će doći do odgovora na sva goruća pitanja sadašnjih i budućih LGBT roditelja. Pozvani su svi, bez obzira na prethodno sudjelovanje u radionicama i drugim aktivnostima Duginih obitelji, svi kojima je beba na putu, svi koji pokušavaju, a zapeli su u slijepoj ulici, kao i svi koji bi jednog dana htjeli postati roditelji.

Neke od tema o kojima će se ovog petka razgovarati bit će i što nam je donio Zakon o životnom partnerstvu, gdje napraviti umjetnu oplodnju, kamo je nestalo posvajanje, kako postati gej otac u Hrvatskoj, gdje roditi, a da partnerica može biti prisutna, koliko nas ima itd.

Sve više parova želi zasnovati obitelj

"Okupljamo se jer nam se sve više ljudi javlja s upitima vezanim uz životno partnerstvo – od pojedinosti o sklapanju životnog partnerstva, pa do pitanja vezanih uz planiranje obitelji. Godine 2011. krenula je s radom prva grupa Duginih obitelji, a u petak se okupljamo kako i sa starim članicama i članovima, tako i s novim zainteresiranima kako bismo razgovarali, razmijenili iskustva i družili se", kazao nam je Daniel Martinović iz Zagreb Pridea.

Najavio je i daljnja redovita druženja, projekcije filmova o LGBT roditeljstvu, kao i obilježavanje Međunarodnog dana obiteljske jednakosti iduće godine. Podsjetimo, forum Duginih obitelji pokrenut je prije dvije godine, a možete mu se pridružiti ovdje.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.