pokapanje živih i oboljelih AIDS-a

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
alex 2
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: transrodna osoba

pokapanje živih i oboljelih AIDS-a

Post Postao/la alex 2 » 28 kol 2007 12:01

(Sydney, Australia) Njegovateljica oboljelih od HIV-a/AIDS-a u Papui Novoj Gvineji kaže da u udaljenim planinama te otočke države žive pokapaju oboljele od HIV-a/AIDS-a. Margaret Marabe je australskom radiju izjavila da je vidjela nekoliko takvih pokapanja koja su radili rođaci žrtava kad bi one postale prebolesne da bi se mogli starati o njima.

Marabe je dobrovoljac organizacije IGAT i pokušava educirati ljude u udaljenim dijelovima provincije Južno Gorje. Ona je izjavila da su obitelji pribjegle pokapanju živih jer su presiromašne da pomognu žrtvama.

"Plakali su i zazivali svoje rođake i zvali u pomoć. Neki su govorili 'mama' i 'tata' dok su ih prisilno pokapali i zatrpavali zemljom", Marabe je nastavila priču.

IGAT kritizira Nacionalno Vijeće za AIDS u Papui Novoj Gvineji zbog loše edukacije o AIDS-u ljudi u ruralnim dijelovima zemlje.

Ujedinjeni narodi tvrde da je to regija s jednom od najgorih epidemija HIV-a/AIDS-a. Zemlja je opterećena stalnom političkom nestabilnošću, glađu i izrazito raširenim seksualnim nasiljem nad ženama.
Zadnja izmjena: alex 2, dana/u 28 kol 2007 12:04, ukupno mijenjano 1 put.

alex 2

Re: pokapanje živih i oboljelih AIDS-a

Post Postao/la alex 2 » 28 kol 2007 12:04

ovako , mislim da to nije uredu iako velik dio odgovornosti za to snosi vlada koja ih nije obrazovala o AIDS-u
ali ipak meni je ovo monstruzno iako ti ljudi možda i jesu siromašni i boje se ali ovako ubit nekoga to je najgore , najgora smrt moguće ili jedna od najgorih zapravo !
Zadnja izmjena: alex 2, dana/u 28 kol 2007 12:32, ukupno mijenjano 1 put.

bea.zarre
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U braku

Post Postao/la bea.zarre » 28 kol 2007 12:29

:o to mozes i sama. sad klikni na uredi i obrisi citat, a napisi nesto umjesto toga, neki komentar npr.
"The play was a great success, but the audience was a disaster." Oscar Wilde

jabooka

Post Postao/la jabooka » 28 kol 2007 12:47

Katastrofa.
Iako su siromasni mogli bi biti i malo humaniji.... pa ih bezbolnije i brze ubiti. nekim maljem ili jastukom....ali zive ih zakapat. :roll:
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

alex 2

Post Postao/la alex 2 » 28 kol 2007 12:49

jabooka31 je napisao/la:Katastrofa.
Iako su siromasni mogli bi biti i malo humaniji.... pa ih bezbolnije i brze ubiti. nekim maljem ili jastukom....ali zive ih zakapat. :roll:
da , ali ih je strah da se ne zaraze kužiš !
iako se slažem s tobom , ajme ma sve je to općenito tužno !

jabooka

Post Postao/la jabooka » 28 kol 2007 13:02

dobro...pa recimo jastukom, potapanjem.....kako je ovo morbidno......sta je znam vjerovatno postoje humaniji nacini od pokapanja zivih.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

alex 2

Post Postao/la alex 2 » 28 kol 2007 13:08

jabooka31 je napisao/la:dobro...pa recimo jastukom, potapanjem.....kako je ovo morbidno......sta je znam vjerovatno postoje humaniji nacini od pokapanja zivih.
i ja mislim ,ah nije mi baš to potapanje humano , ono s jastukom možda , ali imaju li oni jastuk ?
uglavnom šteta je šta ti ljudi nisu svjesni šta ćine i šta im vlada ne pomaže da shvate da nema potrebe za time , i da im nekako pomognu da žive malo bolje !

Odgovorite