ovo sve bolje od boljega!!!
Kako je Sabor izglasao zakon prema kojem će se gradonačelnici u budućnosti birati izravno, što znači da bi se na čelu grada mogli naći nezavisni pojedinci ili kandidati malih stranaka, udruga ili skupina građana, među kojima i Željko Kerum, piše Slobodna Dalmacija.
"Sad je rano za govoriti o kandidaturi, ali mogu reći da sam siguran da bih dobio najmanje 70 posto glasova, dvostruko više od ostalih protukandidata. Odluku ću donijeti neposredno prije raspisivanja izbora", rekao je poduzetnik Željko Kerum.
Prema istom listu favoriti "desnog" Splita sigurno bi bili Luka Podrug i Hrvoje Marušić.
"Personalizirani izbori su veliki korak za Split u kojemu su se oduvijek događale 'tragične' epizode s koalicijama i njihovim gradonačelnicima. Kandidirat ću se sigurno, a prvo bih rješavao probleme kanalizacije i legalizacije u prigradskim naseljima", rekao je Podrug.
I Marušić vjeruje da bi imao šanse, no ističe kako će definitivnu odluku donijeti kad sa svojim pravnicima prostudira ovlasti i ostala prava i dužnosti koje bi dobio kad bih bi bio izabran. Ugledni arhitekt, koji je nedavno postao član HDZ-a, Jerko Rošin ne odbacuje mogućnost kandidature za gradonačelnika, no ističe kako mu je arhitektura ipak na prvom mjestu.
Ipak, Splitu ima i dosta onih koji ne priželjkuju ovu odgovornu funkciju. "Ne zanima me politika već samo gospodarstvo", tvrdi poduzetnik Juroslav Buljubašić. "Kad bi naše društvo bilo uređenije i civiliziranije onda bi se dalo pokušati i to, ali sada ne, jer tko nije u politici nema nikakve šanse", rekla je glumica Zoja Odak.
"Za dvije godine ću još uvijek biti pri zdravoj pameti, pa mi ne pada napamet išta što ima veze s politikom", ističe glazbenik Tonči Huljić. "Upravo sam skinuo jednu veliku brigu s glave pa bih se želio dobro odmoriti", rekao je donedavni "Hajdukov" direktor Branko Grgić. "Bože sačuvaj, ja sam Hercegovac, ne mogu ja biti gradonačelnik Splita", odgovorio je poduzetnik Ilija Naletilić. (Slobodna Dalmacija; njd)
Kerum: Mogao bih postati gradonačelnik Splita
-
swayka
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: biseksualka
- Status: Solo
Kerum: Mogao bih postati gradonačelnik Splita
-
call_me_not
-
call_me_not
-
jabooka
- Ja sam: lezbijka
Definitivno moze pod ruku sa "nasim" Bandicem. uostalom zasto bi oni imali boljeg. gradjani splita izaberite keruma razrusit ce vam grad kako je srusio i "nadu" usred zagreba.

Kako je u nasoj drzavi neobicno cuti "kriv sam" mam su ga proglasili postenim i moralnim.
Kako je u nasoj drzavi neobicno cuti "kriv sam" mam su ga proglasili postenim i moralnim.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
- WIRGINIA WOOLF
..ajmee..odurnog li čovika
..i da, na žalost,izravnim biranjem gradonačelnika i ovakve spodobe bi to lako mogle postati,ali kako jabooka reče...vjerujem da se to neće dogoditi ...
Ne hodaj iza mene,možda te neću voditi.Ne hodaj ispred mene,možda te neću slijediti.Jednostavno hodaj kraj mene i budi mi prijatelj..
- WIRGINIA WOOLF
..ma zapravo,uopće gledajući, bilo koju politiku..ne može biti dobro
..to je začarani krug pohlepe i borbe za moć,koja se upotrebljava za sve drugo osim za ono što treba
..
Ne hodaj iza mene,možda te neću voditi.Ne hodaj ispred mene,možda te neću slijediti.Jednostavno hodaj kraj mene i budi mi prijatelj..