Peder u Saboru

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite

Kandidatura Vinka Kalinića će se na senzibiliziranje javnosti odraziti:

Pozitivno.
3
25%
Negativno.
3
25%
Zabole me.
2
17%
Freak show.
1
8%
Sabor je ionako pun pedera.
3
25%

Ukupno glasova: 12

ow
necu se registrirati
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U braku
Kontakt:

Peder u Saboru

Post Postao/la ow » 04 stu 2007 09:29

Vjerojatno sve vec znate pa da prokomentiramo:

Vinko Kalinic - donedavni dopredsjednik DK-a, deklarirani peder kandidirao se kao nositelj izborne liste u 3 izbornij jedinici.

Bez obzira na ishod izbora (koliko ima ili nema sanse), na stranku na cijoj listi se nalazi, meni se to cini kao pozitivan dogadjaj kao svojevrsno skidanje junfera Saboru.

Ali OK, ja sam pristrasna jer poznajem Vinka i bez obzira sto o njemu anarholjevicari kalkuliraju da je desnicar, ustasa i kojesta, znam da on doslovno misli ono sto govori o jednakosti, istim pravima i ostalom.

Sto vi mislite o kandidaturi Dellfina?
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 04 stu 2007 13:23

Meni je zanimljivo to što se deklarira kao gay, a zapravo je na listi nekakve desničarske stranke, zar ne?

WIRGINIA WOOLF

Post Postao/la WIRGINIA WOOLF » 04 stu 2007 13:24

..da,vrlo interesantna kontradiktornost.. :o
Ne hodaj iza mene,možda te neću voditi.Ne hodaj ispred mene,možda te neću slijediti.Jednostavno hodaj kraj mene i budi mi prijatelj..

jabooka

Post Postao/la jabooka » 04 stu 2007 13:42

nesto kao arnold schwarzeneger? :D :D :D

meni to nije nesto previse cudno.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 04 stu 2007 14:47

tamara3 je napisao/la:Meni je zanimljivo to što se deklarira kao gay, a zapravo je na listi nekakve desničarske stranke, zar ne?
Nije to nista cudno. To samo dokazuje da postoje razlike unutar svake grupacije ljudi koju oni izvan grupacije ne primjecuju jer i sami gledaju kroz prizmu predrasuda.
Sto ce rec: nit su svi pederi ljevicari i ateisti, nit su svi desnicari homofobi, nit su svi ljevicari tolerantni, nit je svako domoljublje automatski ustastvo (sto cesto Delfinu pripisuju).

Ta desnicarska stranka je u stvari skupina nekakvih ljudi koji se slazu samo u dvije stvari:
- stalo im je do toga da se Hrvatska konacno okrene buducnosti ne stideci se proslosti ali osiguravajuci svakom svom gradjaninu zivot dostojan covjeka
- stalo im je do toga da dokazu kako ovo drustvo odredjuju silne predrasude prema svemu i svacemu, pa se tako automatski gay na desnici dozivljava kao nesto nemoguce, iako je u samom drustvu ta pojava nesto potpuno normalno. Jer seksualna orjentacija uvjetuje samo koga cemo voljeti ili s kim cemo se khm :oops:, ali ne i u sto cemo vjerovati, kakve cemo imati politicke afinitete, niti hocemo li biti dobri ili losi ljudi, tolerantni ili diskriminatorni, volit narodnjace ili ozbiljnu glazbu, biti lopine, ubojice, naivci ili postenjacine.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 04 stu 2007 14:54

I da, ljudi iz te stranke i sa njihovih lista poznaju Vinka godinama, znaju da je gay, uvazavaju ga postujuci njegov identitet i nemaju problema sa njegovom seksualnoscu.

Svi mi imamo neke svoje mikro-sredine gdje nas neki nama poznati ljudi isto tako uvazavaju i prihvacaju onakvima kakvi jesmo - dakle u drustvu to postoji.

Sada se dogodilo da se jedna takva mikro sredina organizirala da bi nastupila na izborima
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

WIRGINIA WOOLF

Post Postao/la WIRGINIA WOOLF » 04 stu 2007 15:10

..ali ne možeš poreći da određivanje prema desnici, znači određivanje prema tradicionalnom i konzervativnom pogledu na društvo i život,što ne znači da nema iznimaka u bilo kojoj grupaciji ljudi.
Ne hodaj iza mene,možda te neću voditi.Ne hodaj ispred mene,možda te neću slijediti.Jednostavno hodaj kraj mene i budi mi prijatelj..

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 04 stu 2007 18:26

WIRGINIA WOOLF je napisao/la:..ali ne možeš poreći da određivanje prema desnici, znači određivanje prema tradicionalnom i konzervativnom pogledu na društvo i život,što ne znači da nema iznimaka u bilo kojoj grupaciji ljudi.
Ne poričem, samo je pitanje tko je taj tko nekoga određuje prema desnici.
Naime, ja nemam pojma da li je Hrvatski zbor sebe uopce definirao kao stranku desnice. No manje vise svi za njih misle da su desnicari samo na temelju imena. Doduse i ja Vinka zezam da je desnicar, al iskreno moram priznati da je po mnogim pitanjima on liberalniji od mene.

Meni se cini da je najvaznija poruka njegove kandidature (a i same liste i ljudi koji su na njoj): Nista nije onako kako mi mislimo da jeste.
Negdje sam procitala (mislim na DK) da na samoj listi ima ljudi razlicitog spola, spolnog opredjeljenja, nacionalnosti, zanimanja, obrazovanja.

Iako lista nastupa pod okriljem HZbora, njeno djelovanje je potpuno samostalno, a stranka se u potpunosti financira lovom njenog predsjednika.
Istina je da se radi o kontroverznom Harahvatiju, no opet ako cemo biti iskreni - covjek trosi svoju lovu, ima zelju uci u Sabor (Anticic je nositelj ostale tri izborne liste stranke), a Vinku je pruzio mogucnost da potpuno neovisno sastavi listu, odabere izbornu jedinicu i kandidira se kao prvi outani reder na izborima. PA sta bude - bude.
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 04 stu 2007 20:33

ne znam kaj bi rekla. onak iskreno...i don't give a flying fuck. puka cinjenica da je to sto je mi zapravo ne znaci nista. ne znam sta misli (ne poznaju ga svi privatno), niti sta nudi, niti kako to sto nudi misli postici. zapravo mi je vec tih kandidata puna kapa. lijevih, desnih, rigidno desnih i lijevih, umjerenih i centralnih... svih.

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 05 stu 2007 00:46

a on bi kad bi uso u sabor zagovarao svoja desnicarska il svoja gay prava? jer imam problem sa tim da me zastupa desnicar.
kao desnicar zastupam:
kao gay zastupam:
vjerujem da bi sam sebe pobio u mnogim odrednicama sebe kao zastupnika.
zvir i bestimja.

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 05 stu 2007 01:35

Pa ja ne mislim da bi on ( ako bi se i dogodilo cudo pa udje u Sabor) zastupao mene. Naime on je u III izbornoj jedinici i red bi bio da zastupa gradjane te izborne jedinice, a ja sam u IV i namjeravam glasati za one za koje znam da ce promicati interese moje izborne jedinice.

Inace ja osobno znam da on vec sad promice gay prava (do nedavno je bio dopredsjednik DK-a) i istupao je vise puta u javnosti po tom pitanju.
A to da je desnicar - ja mislila da sam objasnila, no ocito nisam dovoljno.
Vinko je desnicar isto koliko sam ja Klara Cetkin.
No kod nas je uvrijezeno da se nekoga proglasava desnicarem, cim spomene Blajburg pa makar istovremeno spominjao i Jasenovac.
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 05 stu 2007 22:07

ovo s desnicarenjem i ljevicarenjem me pomalo i zabole jer to kod nas nema vise apsolutno nikakve veze. svi imaju manje vise iste programe i ta se razlika ko je na koju stranu od centra udaljio je sve manja. ali ako se ne varam on je dao izjavu u stilu "ne vjerujem u prava homoseksualnih osoba vec samo u temeljna ljudska prava". well, ok, da zivimo u finskoj ili svedskoj, ali kod nas takva izjava od jednog deklariranog gaya odaje dojam kao da je pobrkao loncice i misli da zivi u neverlandu. on bi sam najbolje mogao i morao znati da ta prava nisu izjednacena i dok god je tako, nema price o nekim univerzalnim pravima. ali to je sad udaljavanje od teme. nekako mi se cini da manje vise svi (ajmo rec 95%, nek ostane 5% iskrenih koji ulaze da bi make the world a better place) ulazi u politiku sa zeljom uletavanja u saborsku stolicu gdje je placa sjajna, ako nisi u vlasti nego u oporbi jos i bolje jer nisi nis kriv (pa ti si samo oporba) i gdje je dovoljno odraditi pola mandata (dakle, 2 godine) i nakeljit se na jaaako visoke penzije.

Odgovorite