Ok, nisi rekla islamska drzava, al jesi ovo: "Da se jos ne upustam u analize toga zasto je Bosna problematicno podrucje, zasto velike sile nikad nece dati islamsku zemlju u srcu Europe (to se jos glupa Turska nada ulasku tamo, right), zasto ovo ili ono, da skratim - rata ce bit, sigurno. "
I u pravu si, ne postoje bosanski Srbi, vec bosanski pravoslavci. Osnovni problem na ovim prostorima je mjesanje nacionalne pripadnosti sa vjerskom. Ako si katolik, automatizmom si i Hrvat.
Pravo zboris, u Bosni je strasna politicka situacija, ustroj, organizacija, ali i to ce se jednog dana, mozda i prije, popraviti.
Koje je tvoje rjesenje za Bosnu? Pripojenje djela Bosne i Hercegovine Hrvatskoj ili organizovanje nove drzave Herceg-Bosne?
Afkors da vam je Bosna trn u oku, svim bosanskim Hrvatima, bosanskim Srbima i novokomponovanoj vjestackoj tvorevini "Bosnjacima", al dok je nas pripadnika bosanskohercegovackog naroda i bosanskohercegovacke nacije mozete samo sanjati o podjeli divne nam i zajednicke zemlje Bosne i Hercegovine.
I u Hrvatskoj su nekada u mnogo vecem broju zivjeli Srbi, pa jel im onda trebalo dati dio Hrvatske jer je nisu osjecali svojom? Ne bih rekel...
NE...
- Hidden_soul
- Devil in details
- Spol/rod: žensko
Karla, za ime bozije, mi se slazemo zapravo, a vrtimo u krug 
Nikad nisam rekla da bih ukinula Bosnu. Ja sam samo apsolutno protiv bilo kakvih RS-a, distrikta, podjela... Da se mene pita, ja cu uvijek biti za ukidanje RS-a i konacno ukidanje protektorata medjunarodne zajednice, ukidanje svih tih entiteta, podjela, cijepanja prostora, za jedinstvenu i cjelovitu drzavu, bez 2 vlade, 2 skupstine, 3 predsjednika i slicno, ja sam zato i ogorcena cijelom situacijom tamo.
Nit pripajanje Hrvatskoj nit postojanje ikakve Herceg-Bosne (vrati se na postove gore, upravo to kritiziram).
Nazalost, sama politicka situacija je drugacija tamo, i super je tvoj stav, ali postoje neke vise stolice od onih na kojoj sjedimo ti i ja; i zato mi je tesko pokazati i mrvicu optimizma. U pogledu te politike, nista se nije promijenilo jos od Dejtona, mozda se jos i zaostrilo, kako da kazem onda da ce biti bolje?
I ako je sama cinjenica da su htjeli smanjiti ovlasti entiteta u cilju da ojaca drzava doveli do pada Vlade i inih protesta, sto bi dovelo ukidanje istih?!
Ali svejedno, svaka ti cast na patriotizmu i optimizmu, ja istih nemam, ali skidam kapu onima koji ih imaju u ovakvo vrijeme
Nikad nisam rekla da bih ukinula Bosnu. Ja sam samo apsolutno protiv bilo kakvih RS-a, distrikta, podjela... Da se mene pita, ja cu uvijek biti za ukidanje RS-a i konacno ukidanje protektorata medjunarodne zajednice, ukidanje svih tih entiteta, podjela, cijepanja prostora, za jedinstvenu i cjelovitu drzavu, bez 2 vlade, 2 skupstine, 3 predsjednika i slicno, ja sam zato i ogorcena cijelom situacijom tamo.
Nit pripajanje Hrvatskoj nit postojanje ikakve Herceg-Bosne (vrati se na postove gore, upravo to kritiziram).
Nazalost, sama politicka situacija je drugacija tamo, i super je tvoj stav, ali postoje neke vise stolice od onih na kojoj sjedimo ti i ja; i zato mi je tesko pokazati i mrvicu optimizma. U pogledu te politike, nista se nije promijenilo jos od Dejtona, mozda se jos i zaostrilo, kako da kazem onda da ce biti bolje?
I ako je sama cinjenica da su htjeli smanjiti ovlasti entiteta u cilju da ojaca drzava doveli do pada Vlade i inih protesta, sto bi dovelo ukidanje istih?!
Ali svejedno, svaka ti cast na patriotizmu i optimizmu, ja istih nemam, ali skidam kapu onima koji ih imaju u ovakvo vrijeme
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
-
Karla_Velika
sad je kasno za tu pricu o jedinstvenoj drzavi u kojoj su svi samo Bosanci...ne muslimani(bošnjaci),srbi ili hrvati...utopija je mislit da ce tako biti,previse se krvi prosulo u ime jedne ,druge il trece strane..ukidanje,spajanje,izjednacavanje bull shit,..jer muslimani kao vecina tada imaju vlast i izglasavanje,koje drugi nece dopustiti..pa evo primjer da kad udjes u jednu drzavnu ustanovu u sarajevu pozdravljas sa :salem alejkum..pobogu,kako bi bilo "pomoz bog "ili "faljen isus i marija"..ovdje vise se nepita sta narod zeli nego sta vjerske zajednice promicu,a to je vjera i interese te zajednice..tako da svaka cast vasem patriotizmu,ali kasno je...karla ne saljem tebe u kurdistan nego sam tila rec za te koji bi ratovali..