Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.
-
jabooka
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
Premda bi se korupcija trebala tretirati jednako kao organizirani kriminal jer je jednako pogubna, rijetki “veliki” slučajevi koji završe na sudovima pokazuju drugačije. Iako se kod korupcije, kao i kod organiziranog kriminala, radi o enormnim ilegalnim zaradama - narkobossovi Prnjat i Štifanić mjesečno su kokainom zarađivali od 50 do 120.000 eura, za kirurga Šimića USKOK tvrdi da je uzimao mito za operacije od 1998. do 2006. godine, od čega je prema nekim računicama mogao “zaraditi” i do milijun eura, a u Brodosplitu je riječ o 4,6 milijuna dolara - pravosuđe njihovo bogatstvo ne tretira na jednak način niti su stvorene jednake zakonske pretpostavke za kažnjavanje.
Korupcija, zapravo, i dalje ostaje prihvatljiv način ponašanja kojim se rješavaju problemi na svim društvenim razinama. Ako netko i “padne” na mitu, dovoljnim se smatra to da malo ode u zatvor i poslije toga se tješi u nelegalno stečenom bogatstvu.
http://www.jutarnji.hr/magazin/clanak/a ... a,98407.jl
clanak je dugacak. ali ako se nekome da procitati dosta je zanimljiv.
zanima me zasto je korupcija/mito/stela prihvatljiv nacin. zasto ljudi ne prijavljuju te slucajeve odn. jos podpomazu plavim kovertama. kod upisa na faks, u administraciji, kod zaposljavanja. ne samo u zdravstvu.
jos se hvale. ja sam to malo podmazao pa brze ide. mislim

postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
-
call_me_not
Postao/la call_me_not » 19 stu 2007 22:33
jer ovdje stoljecima nije funkcionirala ikakva drzava. a kad je jednom nastala onda je bila tuđinska i zapravo agresor. jedini nacin za prezivljavanje je bilo pripadati krdo/plemenu/naciji. zato se nije razvijala individualna odgovornost. onda je dosao komunizam koji se bazira na mas-pokretu. takodjer bez odgovornosti, takodjer sa razvijanjem veza. onda je dosla nacionalna drzava, koja je narasla na kriminalnom miljeu, polufasizmu, potom autokraciji i partikraciji. jedini kriterij je bio pripadanje naciji i plemenu. takodjer se ubijao individualizam i odgovornost. a onda je hrvatska moderna drzava da bi prikrila autokraciju iz francuskog sistema vladanja kopirala politicki sistem administrativnog aparata koji se bazira na jakoj masovnoj birokraciji i centralistickom vodji. no, pravni strucnjaci koji su kopiralio taj sistem namjerno su presutili jednu bitnu stvar: da bi funkcionirao veliki borokrtaski aparat nuzno je da drzava ima para. a hrvatska kao siromasna poslijeratna drzavice nema para. zato je nacin odrzavanja hrvatskog drzavnog aparata korupcija. koja se naprosto ne moze iskorijeniti, jer je u samim temeljima drzave. a nema ni jedne vlasti koji bi srezala same temelje zla i doista uvela pravnu drzavu. jer su sve vlade do sad drzale jedne drugoj ljestve, ergo pomagale su se u ignoriranju pravne drzave. zato su mali gradjani kroz stoljeca shvatili da je jedini nacin prezivljavanja veza i mito. jer im naprosto drzava ne pomaze u njihovim potrebama, vec se ponasa neprijateljski. to je postala naprosto kultura ponasanja bazirana na stoljetnom iskustvu.
i to bi bili temelji, uzoroci i posljedice korupcije u hrvatskoj u zadnjih 400 godina.
zvir i bestimja.
-
jabooka
- Ja sam: lezbijka
da. nazalost.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
-
tamara3
- Just tax the stupid people.
- Status: U životnom partnerstvu
-
Kontakt:
Zbilja, teško se išta ovome može dodati.
-
lana
- Sestra Nanut 1
jos samo mogu dodati da je korupcija dapace drustveno prihvatljiv nacin ponasanja. normalno je dat pare nekome u dzep i ako ides do bilo cega legalnim kanalima, svi ce ti rec da si lud. amen.