klinci/samoubojstvo itd

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Version
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la Version » 11 ožu 2008 14:20

Tko smo mi, vi da ikoga osuđujemo?? :? :(
Emo il kak vec - O.K., skuzili smo...
Sjećam se kak su nas ko decu maltretirali s crnom ružom i to je O.K.
Mislim, čim sam si obukla nekaj crno, vec su nas cudno gledali, a da ne objašnjavam malteški križ nedajbože :o i svu moguću povijest svakog pokreta i simbola koju si morao/trebao znati da bi objasnio ljudima kako nisi baš antikrist...mada, ako si i to, tvoj izbor. Nije li? :? :?
Djeca su se poubijala na razne načine i bit je da ih više nema a ne da su sebični, glupavi, dosadni, isfurani i ne znam kakvi, jer takvo etiketiranje NIJE U REDU! :o
Mi se sami borimo da nas prestanu etiketirati, tipa, lezbijke i pederi su onakvi i ovakvi, a usuđujemo se tako mljet o drugima??!!!
Ma!
Cure više nema. I žao mi je kao čovjeku.
Dosta nas je u strahu pred svijetom pomislila na tako nesto, neki su i probali...
Neki uspiju, neki ne.
Mislim, kaj je ovo, lektira, patnje mladog Werthera??
Duboko iza zastora, svaki čin ima svoj razlog. Netko smatra da je hrvanje s tim razlogom rješenje, a netko da se s tim ne može nosit...pa razmišlja o onom drugom rješenju....
Ponekad se sve nakupi...i onda je strašno... teško za izdržat...
Da li je samoubojstvo rješenje? Ne. Ali ne osuđujem. Ne želim.
Pozadina priče s ovom curom (barem ono što sam čula) je grozna. I sram bilo one koji su joj bili najbliži a odnosili su se prema njoj kao prema zadnjem smeću!!!!!
To je za osuditi. Oni su vrijedni prijezira! Ne ona, ne njen kraj.
Gdje su ljudi kad ih trebaš? :? :oops: :cry:
I možda se danas djeca ubijaju zbog "banalnijih" razloga, ali kakvi su "ozbiljniji" razlozi u glavi samoubojice....može padati kiša taj dan, i auto me zalije vodom i blatom dok prolazim ulicom, a meni je ionako svega dosta i klonem.... Banalan ili ozbiljan razlog, opet su odabrali smrt. I to je ono što je važno.
Na žalost. :shakehead:
bezveze...

Zita

Post Postao/la Zita » 11 ožu 2008 14:28

se smije znat o kojoj pozadini pricas? od koje cure :o
ono..u par crtica barem
thanx

Cirrocco

Post Postao/la Cirrocco » 11 ožu 2008 20:46

kexia je napisao/la:Mozda ti i jesi izasla iz nekakvog teskog stanja
Ali dal si sama izasla ?
Najvjerojatnije nisi i svaka osoba koja izađe iz problema , izađe uz neciju pomoc
Trudi se ali samo ako ima za nesto zivit , ako ima sanse za zivit

Matematicki zadatci i zivot nisu bas usporedivi , jer zivot do same smrti nema rijesenja i uvijek upada neki novi problem
5 plus 5 jesu deset ali samo u matematici ne i u zivotu

Govorimo u samoubojstvima djece , sto mozda i tu tvoju tvrdnju potvrđuje jer djeca imaju jos dosta zivota za zivjet
Ali djeca nesto nemaju , nemaju odrasli pogled na svijet , emocionalno su masu nestabilnija od odrasle osobe
Nemozes osudit dijete da je nesto krivo , ono se ubilo jer okolina je u necem pogrijesila

Isto tako kad je u pitanju odrasla osoba koja cijeli zivot pati i zeli se ubit , pa zar da otpati cijeli zivot ili da skrati sebi muke
Nebi bas mi ode svi trebali osuđivat samoubojstvo , nego bi trebali razmislit kako da izbrisemo uvijete koji mogu natjerat nekoga da se ubije
da, sama sam izasla iz toga..
potrudila sam se razmislit..
i bila sam djete.. i to i u trenutcima kad sam zivjela sranja i u trenutcima kad sam trazila izlaz iz njih..

drugo, matematicki primjer je bio pojednostavljenje.. ocito nisi shvatila.. i postoji rezultat zivota.. smrt nije razlog zasto zivimo..

nadalje, ubiju se jer je okolina pogrjesila?!?!
nitko se ne ubija zbog okoline, oni koju se ubiju, ubiju se zbog sebe..

nema dovoljno dobrog razloga da si netko uskrati priliku vidjet i istrazit mogucnosti koje zivot nudi i sanse za prozivjet nesto savrseno koje svi neminovno dobiju kad tad..

na zivom primjeru, bilo je ogavno i srtasno jedno dugo dugo razdoblje.. i htjela sam ubit i sebe i pol svijeta.. al nisam, potrudila sam se sama, iskobeljala se sama, vidjela jel moze bolje, i saznala da itekak moze.. sad mi nista ne fali, sretna sam i neam nikakve psihicke traume.. trudila sam se i shvatila.. nisam trcala okolo s štrikom u rukama i cvilila svima da cu se kilnut ako mi netko ne pomogne.. i nije mi ni jednu sekundu zao.. samo malo strpljenja i truda je potrebno za bit sretan.. a tako puno kukavicluka da pobjegnes od svega i umres nesretan neznajuci zapravo sto je zivot.. nemogu im oprostiti sto su uludo potratili ono sto nekima biva nemilosrdno oduzeto, i sto su nekome tim djelom unistili citav zivot, npr. njihovim roditeljima koji ih mozebitno obozavaju vise nego ista..
The meaning of life is not ending up dead with well preserved body but sliding in your grave sidewards worn out, out of breath and screaming: "holy shit what an ride!!!"

kexia

Post Postao/la kexia » 11 ožu 2008 23:21

Da , nikako se ne ubijaju radi okoline nego se onako , samo odluce ubit kad im pukne
Iz zabave, kao ono dosadilo mi je zivjet pa cu se ubit :roll: :roll: :roll:

Super da si ti mogla to sve podnit , ali isto kao sta nemaju svi isti sexualni ili rodni identitet
Nemaju nit svi istu psihu , ono sta tebe nebi nit malo emocionalno ostetilo , nekog drugog bi satralo
Nitko ne zasluzuje patit pa zelja za samoubojstvom je potpuno razumljiva , razlozi su uvijek valjani
Sam cin je tezak i bolan i mnogima nerazumljiv , ali kao sta vec 3 dana pisem , sam cin ne treba toliko osuđivat jer je nesto dovelo do njega i umjesto toga bi trebalo malo ljude poucit kako da se ponasaju prema mogucem samoubojici
To ti je ono , ako je covjek gladan i nije jeo 100 dana , sve ga boli nemoze zivjet i zeli se ubit
Onda mu daj jesti
Ako je netko konstantno zlostavljan od strane drugih ljudi i ne vidi spasa , budi mu prijatelj
Konstantno tu govorite kako samoubojstvo nije rijesenje , ali dal se itko sjetio ponudit osobi rijesenje pomoci joj?

Taj kukavicluk , o cem ti pricas ?
Meni je grozno kad te jadne ljude nazivate kukavicama
Oni nisu kukavice nit imaju kontrolu nad svojim emocijama

Mozda je veci kukavicluk zivjet a ne borit se ,nego se ubit , a ima ljudi koji zive i ne bore se
jer nemaju snage i jer im nitko ne daje snage

agasta
new york city girl

Post Postao/la agasta » 11 ožu 2008 23:36

@ kexia
cekaj malo, sad bi svi trebali okolo trcat i lovit svoje prijatelje i ispitivat ih dal su ok, dal im treba pomoc, dal imaju problema, dal se misle ubit ili ne? ma o cemu ti pricas?
meni osobno je danas, smatram, bio najgori dan u zivotu, jer su mi propali snovi. pali u vodu, nema. zbog birokracije, zbog papira. i vec par mjeseci se grcam u problemima i besparici i blablabla, i kaj sam trebala izac van i cekat da mi netko pomogne? nazvat frendicu, sutit i cekat da mi ona prenese snagu? cekat da mi ona ponudi rijesenje? ne, stala sam na par minuta skulirala se i jebiga za par sati sam imala osjecaj da cu pokorit svijet!
nitko nece trcat za tobom i pitat te kako ti moze pomoc, i svi imamo kontrolu nad svojim emocijama. apsolutno svi. mozda ce ti trebat par sati, mozda par dana, mozda par mjeseci, al ces nac izlaz i bezizlazne situacije, kad tad.
I am not a myth.

Cirrocco

Post Postao/la Cirrocco » 11 ožu 2008 23:46

ma agasta bojim se da ne shavaca jednostavno..

kexia.. bojim se da ti premalo cjenis zivot.. i da si apsolutno propustila poantu onog sto zelim reci..
nemoj stalno ic glavom u zid, to ti nije zdravo.. i bas ti koja tvrdis da treba pomoc, pokazujes znakove da uopce ne slusas i ne pazis..
ajd pliz, ako mozes ikako kad nesto citas, ili slusas, dobro to procitaj i poslusaj, i onda dobro razmisli.. i onda razmisli jos jednom.. a tek onda odgovaraj..
zivot bi ti time mogo postat znatno laksi i shvatljiviji..
i stvarno osim sto si fulala poantu cini mi se da imas neke stravicne ideale o ljudskoj zajednici.. bas sam to pokusala reci kada sam napisala da nisam trckarala okolo s štrikom i vikala ubit cu se ako mi netko ne pomogne..

i jos nesto, nije krivo drustvo.. drustvo i okolina moze biti uzrok necjeg problema.. ali samo taj problem, tj. subjektivni dozivljaj pojedinca u odnosu na taj problem je razlog nekome za neku radnju.. dakle, ako mi ti das naranđu, ja ju necu pojest zato jer si mi ju ti dala, nego zato jer ju želim pojest.. shvacas?
The meaning of life is not ending up dead with well preserved body but sliding in your grave sidewards worn out, out of breath and screaming: "holy shit what an ride!!!"

kexia

Post Postao/la kexia » 11 ožu 2008 23:53

:o

Stvar kakva bila da bila se lakse podnosi kad znas da imas nekog pravog prijatelja uza sebe
To ne znaci da ta osoba mora trcat oko tebe i bit tvoj dezurni psiholog , nego ti mora bit podrska onda kad je kraj tebe

Ima jedna stvar sta cesto primjecujem u skolske djece a to je kad je neko dijete zaostalo ili nemoze se branit kao ostala djeca
Vecina drige dijece tu osobu stalno zadirkuju i zagorcavaju joj zivot maximalno
Isto tako cesto vidim kad je jedno dijete uz tu bespomocniju osobu , okey je prema njoj ali kad se ekipica skupi
Promijeni se prica

evo komentar s jednog bloga , sad istinit ili neistinit , cest je slucaj u ljudskom drustvu

nisu to gluposti...da si u mojoj kozi nebi to rekla....meni se svi rugaju, zovu me groznim imenaima, sada sam izgubila najbolju frendicu samo zato jer sam joj se malo povjerila i rekla sta me je zapravo mucilo...i sad ona pravi budalu od mene... one frendice s kojima sam si ostala dobro odvlaci od mene samo da se ja nebi druzila s njima... zeli ih samo za sebe...jos k tome sve simpatije i svi decki su mi rekle da sam najodvratnija na svijetu...kak biste se vi osjecali da vama vasa simpa rece da ste odvratni...sigurno ne ugodno...i imam uzasno lice puno pristica....zar to nije dovoljni razlog da se pocini samoubojstvo...naravno da je...samo ja nemam muda to napraviti...i necu zadavat tolku bol svojim bliznjima......jedino sto me moze oraspoloziti je Avril.....
http://krmeljava.blog.hr/2008/03/162437 ... djece.html

Sad mozda ovo i nije nekome razlog za samoubojstvo , ali zamislite kako je toj djevojcici
Nekome je vjerovala , povjerila joj se a sada je svaki dan zadirkuju i maltretiraju
Nit ljubav , nit pristici , nisu razlog za samoubojstvo , ali osjecaj da si najvece smece na svijetu je poprilicno jak i osjecaj da si bez podrske i da te nitko ne razumije
Stvar je , ako je osoba radi neceg u losem stanju
Nema potrebe da je se dovodi u jos losije stanje , jednostavno postoje situacije kad trebas bit prijatelj

prick of sense
Kontakt:

Post Postao/la prick of sense » 11 ožu 2008 23:53

kexia je napisao/la: Konstantno tu govorite kako samoubojstvo nije rijesenje , ali dal se itko sjetio ponudit osobi rijesenje pomoci joj?

A dali se ta osoba sjetila nekog drugog načina kako riješiti postojeći problem(misliš da se nije mogla nekome obratiti za pomoć?) ili je jednostavno odlučila ubiti se jer joj se to činilo jedino riješenje? Mislim da se radi o prebzom predavanju.
Ja uglavnom ne uspijevam čitati misli(možda neki imaju taj dar) ali pomažem onda kada me netko zatraži. Veliki postotak tih ljudi vjerojatno nije ni tražilo pomoć.
"Ulaz samo za poludjele, cijena je razum!"

kexia

Post Postao/la kexia » 12 ožu 2008 00:21

Vecina ljudi ne trazi pomoc kad se boji radi neceg trazit tu pomoc :(

Mislim da mnogo ljudi previse grme i vicu pa cak i da zele nekome pomoc , taj netko nikad nece trazit pomoc jer nema povjerenja u te osobe

Stvar je , ako neznas koga pitat za pomoc , neces nit trazit pomoc :(

Angelica7
Status: Solo

Post Postao/la Angelica7 » 12 ožu 2008 08:06

ovako...istina je dok je ljudima stvarno tesko najcesce netraze pomoc...iz vise razloga,ali sad necu ulazit u to.
Al znas sta je najtragicnije oni neki koji su cak odvazili i potrazili pomoc NISU JE NI DOBILI,JER NASA JEBENA DRZAVA FUNKCIONIRA NA KRIVI USRANI NACIN!!!!!!!!!!!!!!!

bea.zarre
Status: U braku

Post Postao/la bea.zarre » 14 ožu 2008 11:41

kexia je napisao/la:isto kao sta nemaju svi isti sexualni ili rodni identitet
kexia je napisao/la:Mislim da mnogo ljudi previse grme
Nadam se da nisi ona-j za kojeg mislim da jesi. Ponovno. :roll:
"The play was a great success, but the audience was a disaster." Oscar Wilde

Odgovorite