Majka mora u zatvor zbog alimentacije iako kćer živi s njom

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
Zita

Majka mora u zatvor zbog alimentacije iako kćer živi s njom

Post Postao/la Zita » 22 vel 2009 19:42

Da pravo i pravda nisu jednaki pojmovi uvjerili smo se u Vukovaru. Sonja Vidaković osuđena je na 10 mjeseci zatvora zbog toga što je bivšem suprugu zakasnila platiti dug za alimentaciju. Sud nije uzeo u obzir činjenicu da je Sonja dug uplatila čim se zaposlila te da njezina kćer već tri godine živi s njom, a ne s ocem.

Sonju smo zatekli u podstanarskom stanu kako pakira stvari. Sonja ne ide na odmor, već u zatvor. Država nema milosti za ženu koja je dva mjeseca nakon sudskog roka platila dug za alimentaciju. 'Nikad nisam rekla da ne želim ili da ja svojoj djeci ne dam nešto. Samo nisam bila u mogućnosti da to ispunim. Čim sam bilo koju mogućnost stekla ja sam to ispoštovala i isplatila', priča kroz plač Sonja Vidaković, osuđena majka.

Nakon brakorazvodne parnice Sonja je ostala bez imovine. U isto vrijeme ostala je i bez posla. Prvi stalni posao dobila je tek u svibnju prošle godine. '1. srpnja isplatila sam svih 35 tisuća kuna. Novac sam skupljala svakako. Otišla sam u dozvoljeni minus. Poslodavac mi je veću sumu novca posudio. Od susjeda s kojim sam dobra sam posuđivala', kaže dalje Sonja.

Iako je platila dug, Sonja će u zatvor. Da apsurd bude veći, njezin bivši suprug ne plaća alimentaciju za kćerku koja već tri godine živi s majkom. Sonji su pune oči suza jer svojoj odlikašici neće doći na maturu. Zbog zatvora prijeti joj i otkaz.

'Sve propada. Ja ostajem socijalni slučaj. Ni država ne dobija ništa s tim. Moje dijete gubi možda najviše'. Jednim potezom pera država ne samo da Sonju šalje u zatvor, već i njezinu kćerku u dom za nezbrinutu djecu. 17-godišnja djevojka ne želi živjeti s ocem.
dnevnik.hr

.......................................................................
ma dokle ce ova jebena drzava toliko ocito raditi na diskriminaciji i neravnopravnosti zena

sto ne ganjaju one seronje koji NIKADA nisu uplatiti pol kune alimentacije
i onda se jos usude srat da zena sama ne smije imati djecu
sramota! dosta je toj neravnopravnosti!!!
zene nisu jebeni hodajuci inkubatori niti su vagine i sise bez osjecaja i pameti
:x :x :x :x :x :x

jabooka
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la jabooka » 22 vel 2009 21:46

da nije zalosno bilo bi smijesno.
ne vjerujes da se tako nesto moze dogadjati.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

noise

Post Postao/la noise » 22 vel 2009 23:32

jos uvijek ne vjerujem...
i sve se nekako idealisticno nadam da ce zbog medijske paznje to biti izbjegnuto... :nadobudna:
slika
I take pleasure in...

U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.

far out
Status: U vezi

Post Postao/la far out » 23 vel 2009 00:02

ova drzava je u kurcu. al totalnom.

Nicky

Post Postao/la Nicky » 23 vel 2009 16:33

e stvarno...! ovo nema smisla! kad očevi ne plaćaju alimentaciju onda nikome ništa, daje im se sto i jedna prilika da se poprave, zbliže s djetetom, nađu vremena i novaca, srede svoju financijsku situaciju i bla bla...razumijevanja za njih koliko želiš, ali kad se žena nađe u takvoj situaciji i još k tome uzme od oca dijete k sebi e onda mora u zatvor....pa nevjerojatno u kakvoj mi državi živimo!

roadkill

Post Postao/la roadkill » 23 vel 2009 16:43

Nije mi jasno sto sada rade zenske udruge koje se kurce po medijima za razne Mirjane Pukanic i Vlatke Pokos (pro ili kontra njih).
bring your mind into my head...

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 23 vel 2009 20:39

u. nasi saborski zastupnici vode debate oko toga ko ima kol'ku placu. to je sada in, ne nepravda. eksli ona i nije bila nikad in :o

ajd', barem bandic cita orwella. :o
ex invalid_user

Kali
Status: Solo

Post Postao/la Kali » 24 vel 2009 11:21

ovo je nazalost samo jedna od tragedija koje se u zadnje vrijeme u hrvatskoj nesto cesto dogadjaju.. sramotno je da u nekakvoj demokraciji ( u kojoj kao postoji ravnopravnost :roll: ) zena mora dokazivat svoju kompetentnost na svakom koraku dok su okolnosti takve da je vjerojatnost da nece uspjeti ogromna. odvratan zacarani krug.

nekad stvarno imam osjecaj da se zene zaposljavaju samo kako bi se ispunila neke minimalne norme pa da se sanader (ili ko vec) moze okolo busat u prsa govoreci kako eto i kod nas zene rade... :x

jos jedan problem je sto je se u trenutku kada se udje u sustav vrlo tesko iz njega izvuci, mislim, opcepoznat je nacin i kvaliteta rada nasih institucija i sluzbi, a jedini nacin da se to izbjegne ili sprijeci je da se postane ekspert ( ili ima veza).. mislim smjesno je da u hrvatskoj za sve treba postati strucnjak i sve treba znat radit sam... :!:

samo neznam na koji nacin se ovakve situacije moze sprijecit ili uciniti bilo sto konkretno glede njih? jer cinjenica je da u drustvo postoji odredeni broj zena koje kao ovce srljaju u taj savrseni patrijarhalni ideal u kojem ce velik broj njih trpiti zlostavljanja, ponizavanja, zanemarivanja i slicno (feedback koji ce dobit od obitelji ili prijatelja ce bit : pa vi ste to potisale.. :o ),a razlog tomu mogu biti i obiteljske, a na kraju krajeva i drustvom nametnute vrijednosti ili nekakakva porazavajuva pasivnost koja je uvjetovana direktno polozajem zena u nasem drustvu...a one koje uspiju pobjec iz takvih brakova cesto postaju socijalni slucajevi... (ispricavam se na generalizacijama ali na ovakve stvari poludim) :x

Odgovorite