Papa: Kondomi uvećavaju probleme s AIDS-om

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
Zita

Papa: Kondomi uvećavaju probleme s AIDS-om

Post Postao/la Zita » 18 ožu 2009 08:47

RIM - Papa Benedikt XVI. pošao je danas na prvo svoje hodočašće u Afriku: najprije u Kamerun na zapadnoj obali, pa u Angolu. U Yaoundéu će se Papa sutra sastati s kamerunskim muslimanskim prvacima, a zatim će na svečanoj misi predati okupljenim afričkim biskupima “Instrumentum laboris“, tj. radni pretekst njihove skore biskupske sinode. Predviđeno je da s Papom koncelebrira 1800 biskupa i inih svećenika, a redovnice su pripravile oko 50.000 hostija za pričest nazočnih vjernika.

I Benedikt XVI. je iskoristio priliku, kao što je to činio i Ivan Pavao II., da već u avionu kojim kreće na apostolsko putovanje odgovara novinarima na upite. Ovaj je put tehnologija uznapredovala: podaci su odaslani odmah iz aviona, ne čekajući prizemljenje.

Papa je, među inim, odbacio tvrdnje talijanskih novina da je sam i izoliran nakon krize s lefebvreovcima (npr. kroz naslov: “Monarh izvan svijeta“). “Da reknem istinu, moram se smijati nad tim mitom usamljenosti. Svaki dan viđam suradnike, šefove dikasterija, biskupe.“ Rekao je da su ga baš ovih dana pohodili i prijatelji iz Njemačke - prenose agencije i glasila.

Najviše odjeka dobila je Papina teza da “epidemija AIDS-a jest tragedija, koja se ne može prevladati samo novcem, ne može se prevladati razdavanjem prezervativa koji, dapače, umnažaju probleme“. Potrebno je, kaže, ljudsko moralno i ispravno ponašanje te veliko razumijevanje oboljelih.

baavoooooo
bavo cika hitler jugend!! vjerujem da iza tih rijeci koje si prosipao iz dupeta stoji neko znanstveno istrazivanje koje ih podupire :roll:

i da znas, aids i glad u africi se moze LAKO rijesiti.
kradete lovu mutavim babama po cijelom svijetu, imate love da svi afrikanci budu pretili i da vise niti jedna osoba ne umre od gladi
i imate love za lijekove za aids
eto ti rijesenje. sto ces napraviti po tom pitanju? il si prezauzet sakrivanjem pedofila?

far out
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Post Postao/la far out » 18 ožu 2009 18:32

:puke: :puke: :puke:

zato sto vise nemam riječi.

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 18 ožu 2009 19:00

Zločinac krvavih ruku, skupa sa svojom bandom u zlatu i skupocjenom ruhu. Povraća mi se od njih.

zenia
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la zenia » 18 ožu 2009 19:32

vidi se da je upućen...
:o :o :o
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 19 ožu 2009 22:30

meni je ovo na razini poticanja na zlocin. potpuno je nevjerojatna razina bezuma koji si dozvoljava ta institucija organiziranog kriminala i ovim se jos jednom dokazuje kako je upravo Katolicka crkva najzasluznija za sirenje epidemije aids-a po africi jer imaju najveci utjecaj na ne-prevenciju medju naukima.
zvir i bestimja.

ticklebook
Ja sam: ne želim se identificirati
Kontakt:

Post Postao/la ticklebook » 19 ožu 2009 22:45

Pa pobogu, čovjek em što je bivši nacist, em što je bivši inkvizitor (bio je na čelu Kongregacije za nauk vjere) :D

(PS: ZNAM da nije pravni sljednik one inkvizicije ali da ona nije ispolitizirana i da je ostala poslušna papi, ova ne bi bila osnovana)

noise

Post Postao/la noise » 19 ožu 2009 22:58

izrazito antipatican od prvog dana... :roll:
slika
I take pleasure in...

U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.

Odgovorite