Psiholozi jos uvijek pokusavaju izlijeciti homoseksualce...
- dozinho
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: U braku
Psiholozi jos uvijek pokusavaju izlijeciti homoseksualce...
eu amo voce minha fofinha
tko zna kakvo je stanje u Hrvatskoj, ako u kao liberalnoj engelskoj je ovako, kako je tek u našoj konzervi?... osobno nemam iskustva s tim. Nekoliko puta sam bila na rubu živaca i pomišljala da odem psihiću malo na razgovor da si "sortiram" sve što me muči i nađem rješenje. No, upravo me bilo strah da će imati ovakav stav kao i ovi iz članka i da će mi stvoriti samo još veće probleme...odlučila sam se za sklekove koji me toliko izmore da nemam snage se nervirati i da znate ..it works!
- Hidden_soul
- Devil in details
-
Think Pink
- Ja sam: lezbijka
- Kontakt:
LORI je prosle godine radila na projektu "Psihosocijalni rad s pripadnicima/cama seksualnih i rodnih manjina" i u sklopu tog projekta smo radili edukaciju za psihologe i psihologinje, odnosno seminar koji je trajao 3 dana... obzirom da smo slican seminar radili sa Zenskom sobom prije 2 ili 3 godine, ocekivali smo odaziv kao sto je bio i tada, cca 12 ljudiNicky je napisao/la:tko zna kakvo je stanje u Hrvatskoj, ako u kao liberalnoj engelskoj je ovako, kako je tek u našoj konzervi?...
Svi su bili prezadovoljni seminarom, evaluacije su bile super super, neki od njih su priznali da su nakon seminara promijenili stavove na bolje.. i tako, smatram to velikim uspjehom. I ove godine cemo ponoviti taj seminar za sve one koje smo morali odbiti a i ova grupa prije je zainteresirana za daljnji rad, vise radionicarskog tipa.
Naravno, bilo je onih koji su na poziv na seminar odgovarali velikim crvenim bold slovima kako ce nas tuziti radi spama i uznemiravanja! hahaha.. ali srecom, bilo ih je malo, daleko manje nego pozitivnih komentara, pohvala i podrske...
Eto, nakon toga mogu samo reci, u Hrvatskoj situacija ipak nije tako crna sto se toga tice
Think Pink je napisao/la:LORI je prosle godine radila na projektu "Psihosocijalni rad s pripadnicima/cama seksualnih i rodnih manjina" i u sklopu tog projekta smo radili edukaciju za psihologe i psihologinje, odnosno seminar koji je trajao 3 dana... obzirom da smo slican seminar radili sa Zenskom sobom prije 2 ili 3 godine, ocekivali smo odaziv kao sto je bio i tada, cca 12 ljudiNicky je napisao/la:tko zna kakvo je stanje u Hrvatskoj, ako u kao liberalnoj engelskoj je ovako, kako je tek u našoj konzervi?...Medjutim, prijavilo se oko 90 psihologa/inja od kojih smo vise od pola morali odbiti jer nismo imali dovoljno sredstava!
Svi su bili prezadovoljni seminarom, evaluacije su bile super super, neki od njih su priznali da su nakon seminara promijenili stavove na bolje.. i tako, smatram to velikim uspjehom. I ove godine cemo ponoviti taj seminar za sve one koje smo morali odbiti a i ova grupa prije je zainteresirana za daljnji rad, vise radionicarskog tipa.
Naravno, bilo je onih koji su na poziv na seminar odgovarali velikim crvenim bold slovima kako ce nas tuziti radi spama i uznemiravanja! hahaha.. ali srecom, bilo ih je malo, daleko manje nego pozitivnih komentara, pohvala i podrske...
Eto, nakon toga mogu samo reci, u Hrvatskoj situacija ipak nije tako crna sto se toga tice
lijepo za čuti
-
Judina sestra
užas jedan. I onda kad je u pitanju autohomofobija, onda kažu "pa eto, to je bolest, vidiš kako se muče".
Gledala sam dokumentarac u kojem jedan mladi britanac odlazi u Ameriku u nekakvu udrugu za izliječenje homoseksualaca. I tamo ih šopaju takvim sranjima da sreća da je britanac bio dovoljno pametan da ih ne popuši. Došao je do zaključka do kojeg sam došla i ja: Seksualna orijentacija se najčešće ne mijenja, iako se može promijeniti, ali NE PRISILNO, nego spontano.
A super mi je kad kažu "mislim da je homoseksualnost bolest." Šta imaš misliti?! Nije to literatura koja je podložna raznim subjektivnim tumačenjima i mišljenjima. Naprosto je činjenca da homoseksualnost nije bolest niti se može nasilno promijeniti, to je već stoput dokazano, sa svih strana i aspekata, uostalom i da jest bolest, šta mi krivo radimo osim što se volimo? Nikoga ne ugrožavamo. Just leave us be and wish us well for a change
Gledala sam dokumentarac u kojem jedan mladi britanac odlazi u Ameriku u nekakvu udrugu za izliječenje homoseksualaca. I tamo ih šopaju takvim sranjima da sreća da je britanac bio dovoljno pametan da ih ne popuši. Došao je do zaključka do kojeg sam došla i ja: Seksualna orijentacija se najčešće ne mijenja, iako se može promijeniti, ali NE PRISILNO, nego spontano.
A super mi je kad kažu "mislim da je homoseksualnost bolest." Šta imaš misliti?! Nije to literatura koja je podložna raznim subjektivnim tumačenjima i mišljenjima. Naprosto je činjenca da homoseksualnost nije bolest niti se može nasilno promijeniti, to je već stoput dokazano, sa svih strana i aspekata, uostalom i da jest bolest, šta mi krivo radimo osim što se volimo? Nikoga ne ugrožavamo. Just leave us be and wish us well for a change
Koliko košta madona bez djeteta?