Da vas vidim sad......
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Spol/rod: žensko
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
Evo, to je jako dobar primjer za ono što sam rekla - ne to što si se sklonija složiti sa mnom, već sama ta peticija i sve što je u njoj nadrobljeno.ow je napisao/la:Kad se sjetim ovakvih revolucionara kakav je pokretac ove peticije - sklonija sam se prikloniti Tamarinom nacinu razmisljanja.....
Kako je fajtanje između građana i policije sudjelovanje u političkom i društvenom životu? Kaj, izađemo jednom, dvaput, ili više puta godišnje na ulice i razbijemo nekom bulju ili nas netko mlatne palicom po leđima, onako, umjesto fitnessa, a dobro je i za ispucat frustracije?Popeye je napisao/la:smatram da su prosvjedi u hrvatskoj prijeko potrebni, bas zato sto u ovoj drzavi nema te, nadasve demokratske tradicije. primjerice, u berlinu se svakog prvog maja dogodi totalni fajt na ulicama izmedju policije i gradjana, a nitko ne tvrdi kako je danasnja njemacka zbog toga ugrozena ili manje demokratska, bas suprotno! hrvatskoj jednostavno nedostaje vece sudjelovanje njenih gradjana u politickom i drustvenom zivotu.
Dosta zgodno, samo ne znam stoji li iza toga vizija i stvarno rješavanje stvarnih problema na dovoljno efikasan način koji bi živote građana neke države usmjerio u stabilnom pravcu prosperiteta i na koncu, evolucije - upravo zato da se takve stvari više ne bi morale događati.
Nije li u tome poanta promjena kakve navodno želimo postići?
da, u savrsenom svijetu. u realnom su stvari uvijek komplicirane i nije sve tako lijepo i cisto. (recimo, da đinđić nije napravio neke moralno kompromitirajuce dealove ne bi uspio svrgnuti milosevica, samo jedan primjer)...
pa tako smatram da je za hrvatsku sukob gradjana i policije itekako potreban, kako bi se pokazalo da su gradjani spremni ici dalje u odnosu na dosadasnje, dvadesetogodisnje trpljenje svega i svacega. ponekad su potrebni neredi, jer se odredjene strukture ne mogu sjebati na lijep nacin. jebiga, nije to ugodno, ali je tako.
pa tako smatram da je za hrvatsku sukob gradjana i policije itekako potreban, kako bi se pokazalo da su gradjani spremni ici dalje u odnosu na dosadasnje, dvadesetogodisnje trpljenje svega i svacega. ponekad su potrebni neredi, jer se odredjene strukture ne mogu sjebati na lijep nacin. jebiga, nije to ugodno, ali je tako.
- tamara3
- Kontakt:
Da, okej, ja (se) samo naglas propitujem.
I naravno da mi bar jednom tjedno dođe da odem i nekome razbijem glavu ili bar zdravoseljački ispsujem, jer osim pukog nasilja (jer to jest nasilje) u mojoj glavi u tim trenucima mi ništa drugo ne pada na pamet. Onda to ne napravim, ofkors, ali se kasnije i pitam što poslije?
Ako ništa, bar mi se iskristaliziralo da u svemu ovome nedostaje neka vizija.
Svi znamo što nećemo, ali znamo li što hoćemo i kako to postići?
I naravno da mi bar jednom tjedno dođe da odem i nekome razbijem glavu ili bar zdravoseljački ispsujem, jer osim pukog nasilja (jer to jest nasilje) u mojoj glavi u tim trenucima mi ništa drugo ne pada na pamet. Onda to ne napravim, ofkors, ali se kasnije i pitam što poslije?
Ako ništa, bar mi se iskristaliziralo da u svemu ovome nedostaje neka vizija.
Svi znamo što nećemo, ali znamo li što hoćemo i kako to postići?
pa ja bas ne razmisljam tako siroko, da skuzim kako spasiti cijelu drzavu. posebno jer nisam u poziciji moci da ista od toga i realno ostvarim. pa mi je okej biti pojedinac na prosvjedima.
s druge strane, dosta razmisljam o poboljsanju situacije za lgbtiq osobe (vidi topic: hrvatska 2020.
) i to pak imam vrlo jasne i konkretne ideje kako nesto postici i sto konkretno postici.
s trece strane, sjecam se da sam s frendovima sjedio na kavi prosle jeseni i da smo, potpuni laici, zakljucili kako ce drzava bankrotirati pred ljeto (sto se desilo, pa je uveden harac), pa da ce onda sve stati za vrijeme turisticke sezone (sto se dogodilo), pa da ce pravo sranje krenuti na jesen (sto se dogadja). ne zato sto smo moji frendovi i ja jebeno pametni nostradamusi, nego zato sto je to sve totalno jasno bilo jos tada. no, mediji, politicka klasa pa i sami gradjani su se pravili da nema svjetske ekonomske krize i da ne zive u drzavi koja vec sest godina nema nikakvu gospodarsku politiku... to je taj nedostatak gradjanske odgovornosti, i drustva spektakla gdje se cijelo ljeto bave lambašom i cime vec... i takav mentalitet treba mijenjati, kako god moguce...
s druge strane, dosta razmisljam o poboljsanju situacije za lgbtiq osobe (vidi topic: hrvatska 2020.
s trece strane, sjecam se da sam s frendovima sjedio na kavi prosle jeseni i da smo, potpuni laici, zakljucili kako ce drzava bankrotirati pred ljeto (sto se desilo, pa je uveden harac), pa da ce onda sve stati za vrijeme turisticke sezone (sto se dogodilo), pa da ce pravo sranje krenuti na jesen (sto se dogadja). ne zato sto smo moji frendovi i ja jebeno pametni nostradamusi, nego zato sto je to sve totalno jasno bilo jos tada. no, mediji, politicka klasa pa i sami gradjani su se pravili da nema svjetske ekonomske krize i da ne zive u drzavi koja vec sest godina nema nikakvu gospodarsku politiku... to je taj nedostatak gradjanske odgovornosti, i drustva spektakla gdje se cijelo ljeto bave lambašom i cime vec... i takav mentalitet treba mijenjati, kako god moguce...
-
ow
- necu se registrirati
- Ja sam: lezbijka
- Status: U braku
- Kontakt:
moralno kompromitirajuci dealovi uvijek se vracaju poput bumeranga i doprinose da stanje bude jos gore...Popeye je napisao/la:(recimo, da đinđić nije napravio neke moralno kompromitirajuce dealove ne bi uspio svrgnuti milosevica, samo jedan primjer)
Konkretno u Srbiji - nakon Djindjica dosao je Kostunica i prilicno je upitno jel to stvarno bilo bolje ili je bilo isti klinac (sjasi kurta da uzjasi murta).
Netko tko je sklon zbog bilo kojeg interesa ulaziti u moralno kompromitirajuce dealove zasigurno nije dobar izbor jer onda njegove poteze odredjuje interes a ne moralne vrijednosti i opce dobro. Sto ce se dogoditi kada se na putu navedenim interesima nadju, na primjer, prava LGBT osoba? Takve osobe ce ih jednostavno zgaziti jer su sklone moralnim kompromisima. I stigli smo odakle smo i krenuli.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
uz sve i sva sto je ovdje receno od strane tam, zite i svih ostalih (manje vise se slazme), ovo je situacija kad se mora izaci. jednostavno mora. da, nema jasne ideje, da, iznjedrit ce interese ove ili one skupine (kad to nije tako???), ali mora se izaci. apsolutno nemam volje objasnavat zasto, ali ovo je jedan od rijetkih rubnih momenata u kojima brojnost ljudi po gradovima mora pokazat potpuno, potpuno nesposobnim kretenima da je dosta. i to je to.
- Pi
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Status: U vezi
Mogu se okladiti da će biti divide et impera. Ovi će uspjeti nekako podijeliti prosvjednike, kao što su jučer stručno napravili sa seljacima. I učinak prosvjeda, dakle njegova brojnost, bit će minoran.
Inače, ne znam hoću li ići. Kad bolje promislim, ne poznajem nikoga tko je rekao da će ići. Svi su nekako deklarativno uz prosvjed, no nitko mi nije rekao da će actually izaći.
Ako ovaj prosvjed propadne, drugi ćemo čekati jako, jako dugo. Nitko neće ni pokušavati.
Inače, ne znam hoću li ići. Kad bolje promislim, ne poznajem nikoga tko je rekao da će ići. Svi su nekako deklarativno uz prosvjed, no nitko mi nije rekao da će actually izaći.
Ako ovaj prosvjed propadne, drugi ćemo čekati jako, jako dugo. Nitko neće ni pokušavati.
Whatever makes you happy
Whatever you want
Whatever you want
ne slazem se.ow je napisao/la:
Netko tko je sklon zbog bilo kojeg interesa ulaziti u moralno kompromitirajuce dealove zasigurno nije dobar izbor jer onda njegove poteze odredjuje interes a ne moralne vrijednosti i opce dobro.
recimo, ja sam uvijek mislio da je fuček dno dna (i to visekratno napisao na forumu i rekao svakome tko me pita sta mislim o fučeku, nije da ja mogu svoja misljenja zadrzati za sebe), ali mi je bilo vaznije da gay.hr (tada kljucni gay medij u drzavi) stane uz pride, pa sam se zato javio za urednika. izdrzao sam godinu i pol dana.
no, tada je pride bio opet dovoljno jak da mu gay.hr vise nije ni trebao...
uostalom, kako rece churchill - protiv hitlera i sa crnim vragom.
-
ow
- necu se registrirati
- Kontakt:
nisam sigurna da je to bas dobar primjer ali nemam motivaciju da to ozbiljnije sada razlazem.
enivej, cercilova recenica ima smisla utoliko sto je hitler doista za covjecanstvo bio najvece moguce zlo koje ga je moglo zadesiti.
U situacijama kada ne postoji takva prijetnja moralno upitni kompromisi vecinom znace nedostatak moralnih normi kod ljudi koji su za njih sposobni.
Gradjani odredjene drzave takvim ljudima ne bi trebali davati moc (na izborima) a ako im je ipak daju - sami su krivi za sve posljedice koje iz tog cina proizlaze.
Vecina gradjana Zagreba iz ovih ili onih razloga je glasala za Bandica. Odgovornost za sve sto on radi - ili ne radi snose njegovi biraci. Jer su ga oni postavili unatoc svemu sto se o njemu zna...
enivej, cercilova recenica ima smisla utoliko sto je hitler doista za covjecanstvo bio najvece moguce zlo koje ga je moglo zadesiti.
U situacijama kada ne postoji takva prijetnja moralno upitni kompromisi vecinom znace nedostatak moralnih normi kod ljudi koji su za njih sposobni.
Gradjani odredjene drzave takvim ljudima ne bi trebali davati moc (na izborima) a ako im je ipak daju - sami su krivi za sve posljedice koje iz tog cina proizlaze.
Vecina gradjana Zagreba iz ovih ili onih razloga je glasala za Bandica. Odgovornost za sve sto on radi - ili ne radi snose njegovi biraci. Jer su ga oni postavili unatoc svemu sto se o njemu zna...
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
idem..
a sad vezano za zadnji post..mi jednostavno, nemamo koga birati osim onog sto je ponudjeno, ako je od njih trojice, bar jedan koji koliko-toliko nesto radi (naravno ima "putra" na glavi, ka i njegovi suradnici, al ipak nesto nudi, a da to nije samo pusta retorika o broju zrnaca i cijih zrnaca u krvi), moj glas je za njega..koliko ova drzava je jadna, dovoljan je onaj SOS na naslovnici, tko nas moze izvuci iz kolapsa..ova drzava je desetljecima, ako ne i stoljecima, zivjela pod tudjim patronato, tad je bilo laks, jer postojala je jedan zelja, a to je sloboda, ..danas. drzava je tu, sloboda manje-vise, al sva pitanja o prezivljavanju i zivljenju te drzave, padaju u vodu, industrije nema, proizvodnje nema, lopova na sve strane..tipicno "iz opanka u cipelu"...ne znam sto bi to nas moglo izvuci iz svega, neki "vremenski izbjeljivac", to ne postoji..neka Revolucija, za takvo sto ili se nije rodija ili postoji, al u sjeni, al svaka revolucija nosi dobro, ali i Lose, jer svi ovi problemi ooopet se javljaju, mozda u drugom obliku, mozda sutra, dodje drugi koji ce opet potkradat..eto pa nemamo Salamona sa mudrim rjesenjem
a sad vezano za zadnji post..mi jednostavno, nemamo koga birati osim onog sto je ponudjeno, ako je od njih trojice, bar jedan koji koliko-toliko nesto radi (naravno ima "putra" na glavi, ka i njegovi suradnici, al ipak nesto nudi, a da to nije samo pusta retorika o broju zrnaca i cijih zrnaca u krvi), moj glas je za njega..koliko ova drzava je jadna, dovoljan je onaj SOS na naslovnici, tko nas moze izvuci iz kolapsa..ova drzava je desetljecima, ako ne i stoljecima, zivjela pod tudjim patronato, tad je bilo laks, jer postojala je jedan zelja, a to je sloboda, ..danas. drzava je tu, sloboda manje-vise, al sva pitanja o prezivljavanju i zivljenju te drzave, padaju u vodu, industrije nema, proizvodnje nema, lopova na sve strane..tipicno "iz opanka u cipelu"...ne znam sto bi to nas moglo izvuci iz svega, neki "vremenski izbjeljivac", to ne postoji..neka Revolucija, za takvo sto ili se nije rodija ili postoji, al u sjeni, al svaka revolucija nosi dobro, ali i Lose, jer svi ovi problemi ooopet se javljaju, mozda u drugom obliku, mozda sutra, dodje drugi koji ce opet potkradat..eto pa nemamo Salamona sa mudrim rjesenjem
- tamara3
- Kontakt:
Eto ti, tu je ključ. Kad se počne propitivati ŠTO radi i za ČIJI novac te koliko točno novca, onda se može reći da je društvo kao malo evoluiralo. Naime, ovo ne samo da nije dovoljno, već je blagoslivljanje niza kriminalnih, u civiliziranoj državi itekako kažnjivih, djela.Ameli je napisao/la:...bar jedan koji koliko-toliko nesto radi (naravno ima "putra" na glavi, ka i njegovi suradnici, al ipak nesto nudi, a da to nije samo pusta retorika o broju zrnaca i cijih zrnaca u krvi), moj glas je za njega..
..ovo zvuci ka "obdukcija" cilog drustva, na mom postu, hatamara3 je napisao/la:Eto ti, tu je ključ. Kad se počne propitivati ŠTO radi i za ČIJI novac te koliko točno novca, onda se može reći da je društvo kao malo evoluiralo. Naime, ovo ne samo da nije dovoljno, već je blagoslivljanje niza kriminalnih, u civiliziranoj državi itekako kažnjivih, djela.Ameli je napisao/la:...bar jedan koji koliko-toliko nesto radi (naravno ima "putra" na glavi, ka i njegovi suradnici, al ipak nesto nudi, a da to nije samo pusta retorika o broju zrnaca i cijih zrnaca u krvi), moj glas je za njega..
- tamara3
- Kontakt:
Zašto bismo se mirili s tim da "kradu i krast će"? Kod nas se više čak ne radi ni o mažnjavanju nekakvih 10%, već su to drske i goleme svote za koje nitko ne odgovara, a koje su postale skroz transparentne i nikom ništa, a zbog kojih velikim dijelom jesmo u ovakvim govnima, da prostiš. Taj novac je naš, i moj i tvoj i tvoje djece, i naših roditelja, pa nam ne bi trebalo biti svejedno kako se troši i rapoređuje, u prvom redu.
To je kao da ti meni pošalješ sa svojih 100 kuna po mlijeko koje košta 8, a ja si pride kupim bombonijeru i sladoled i vratim se bez kusura. Što bi mi rekla? Da je to u redu i dala mi još 100?
To je kao da ti meni pošalješ sa svojih 100 kuna po mlijeko koje košta 8, a ja si pride kupim bombonijeru i sladoled i vratim se bez kusura. Što bi mi rekla? Da je to u redu i dala mi još 100?
..tebi dala jos 100kntamara3 je napisao/la:Zašto bismo se mirili s tim da "kradu i krast će"? Kod nas se više čak ne radi ni o mažnjavanju nekakvih 10%, već su to drske i goleme svote za koje nitko ne odgovara, a koje su postale skroz transparentne i nikom ništa, a zbog kojih velikim dijelom jesmo u ovakvim govnima, da prostiš. Taj novac je naš, i moj i tvoj i tvoje djece, i naših roditelja, pa nam ne bi trebalo biti svejedno kako se troši i rapoređuje, u prvom redu.
aj dobro, reci mi bar jednog postenog politicara, nije bitno stranka, imali takvih?..utopija, gledajuc sa ovog stajalista, zar ne?..sto da radimo, sutimo? ..napisi mi samo jednog, postenog( a da je ziv)?
- tamara3
- Kontakt:
Gle, ne bavim se politikom niti je poznajem tako duboko da mogu reći, "XY je alternativa i to je to", jer takvo što ne postoji. Samo govorim da se trebamo prestati zadovoljavati onim što se "u narodu" popularno naziva "manjim zlom" ili se razbacivati frazama tipa "nema veze kaj krade, al nešto ipak radi" apriori, bez propitivanja, ikakvog kritičkoga razmišljanja i pozivanja na odgovornost tog i tog ili tih i tih koji barataju našim novcima.
..nema, ne postoji...nazalost, "izvukla sam" ono sto san tila rec, nazalost to je nasa zbilja..ono malo sto ucila san kroz povjest, postojali su izrabljivaci i izrabljeni, mozda nisam toliko skolovana, da bi sluzila se strucnom terminologijom, pokusat cu onako "prosto narodni":-ako biran izmedju dva Zla, izabrat cu manje Zlo..tamara3 je napisao/la:Gle, ne bavim se politikom niti je poznajem tako duboko da mogu reći, "XY je alternativa i to je to", jer takvo što ne postoji. Samo govorim da se trebamo prestati zadovoljavati onim što se "u narodu" popularno naziva "manjim zlom" ili se razbacivati frazama tipa "nema veze kaj krade, al nešto ipak radi" apriori, bez propitivanja, ikakvog kritičkoga razmišljanja i pozivanja na odgovornost tog i tog ili tih i tih koji barataju našim novcima.
ljudi se ubijaju za manje stvari, npr. auta, razbi mu zmigavac, pucat ce u tebe iz pistolja, al kad je frontalno, totalka, di poginu ni duzni ni krivi, nema osvete...ne znam tocno sto zelim reci, pokusavam,..al cini mi se ka da je narod posta ravnodusan,..ne zainteresiran, ne vidi "svjetlo na kraju tunela, a ne misleci da je to Vlak"..sve je moja Tam 3 sjeba** i sve je manje snage borit se "kusav" sa "rogatim"..cili zivot, je pun ironije, apsurdni dogadja, ..mozes cak biti i "Predsjednik" posten, pun ambicije, zeljan nesto dobro uciniti za zemlju, na kraju zavrsis ka zrtva atentata..
AL TO NIKAKO NE ZNACI, ODUSTATI, OD BOLJEG ..imati zelju, je pola puta, do sna!
-
ow
- necu se registrirati
- Kontakt:
slazem se s tamarom....
uostalom da se pod pritiskom javnosti do sada smijenilo 5 politicara, ali i kazneno progonilo i zatvorilo, ovi ostali bi barem nacelno razmislili sto i kako dalje.
A sta mi radimo? Zajebavamo se partizanima - ustasama / komunjarama i golim otokom, Pisekicom i s kim se jebe Lambasa, a za to vrijeme braca brslaju li brslaju i mi se mirimo sa "manjim zlom".
Zakljucak: dok je ovaca bit ce i sisanja a samo o nama ovisi da li cemo mirno stajati dok nas "sisaju" ili cemo se ipak bacakati pa im na taj nacin barem malo otezavati posao.
uostalom da se pod pritiskom javnosti do sada smijenilo 5 politicara, ali i kazneno progonilo i zatvorilo, ovi ostali bi barem nacelno razmislili sto i kako dalje.
A sta mi radimo? Zajebavamo se partizanima - ustasama / komunjarama i golim otokom, Pisekicom i s kim se jebe Lambasa, a za to vrijeme braca brslaju li brslaju i mi se mirimo sa "manjim zlom".
Zakljucak: dok je ovaca bit ce i sisanja a samo o nama ovisi da li cemo mirno stajati dok nas "sisaju" ili cemo se ipak bacakati pa im na taj nacin barem malo otezavati posao.

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
well, za srbiju je milošević doista bio kao hitler za njemacku i bez obzira sto je djindjic na kraju platio zivotom, sve sto je ucinio da bi milosevica srusio, iako ne do kraja moralno cisto, bilo je potrebno. ja bih ucinio istoow je napisao/la:
ideali se ostvaruju kroz pragmaticne postupke, jer ih inace neces sigurno ostvariti.
i da, UVIJEK im treba otezavati posao!
Zadnja izmjena: Popeye, dana/u 29 kol 2009 14:54, ukupno mijenjano 1 put.
.. nekako nisan ni sumljala da se neces slozit sa tam3ow je napisao/la:
ovo za partizane i lambasu, u potpunosti se slazem, "zamaskiraj ili bar zabavi narod"..al se ne bi slozila u potpunosti da je narod kriiiiiiiv, kad te treba bari i obari, tek poslije skuzis njene mane, za narod, mislim i samo misli na narod koji zivi i glasa u rvatskoj( ne na "dodatke")..
i jos nesto ti za "sisanje", "posisali" mi vesla, glasali ili ne, bili ljevica, libero ili desnica(zapravo za liberale, tu mi je mutno)..i po tome "mekecemo"SVI!
Popeye je napisao/la:well, za srbiju je milošević doista bio kao hitler za njemacku i bez obzira sto je djindjic na kraju platio zivotom, sve sto je ucinio da bi milosevica srusio, iako ne do kraja moralno cisto, bilo je potrebno. ja bih ucinio istoow je napisao/la:
ideali se ostvaruju kroz pragmaticne postupke, jer ih inace neces sigurno ostvariti.
i da, UVIJEK im treba otezavati posao!
p.s. nisan vidila ovo za bandidosa, moje pitanje je bilo, daj mi postenjaka, bar jednog da glasan za njega, do tad, glasan za Bandica-dosa, bar kenja javno!
- tamara3
- Kontakt:
Apropo teme, ovo je, recimo, djelomično ono što sam govorila:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nist ... 48013.aspx, s naglaskom na:
"A sindikati? Oni će napraviti upravo ono što je Krešimir Sever, predsjednik NHS-a rekao da ne smiju učiniti: organizirati će prosvjede (radnim danom, disperzirane po Hrvatskoj) kao jednokratni ispušni ventil. Ako ne „osvoje“ Markov trg i ne drže ga sve dok vlada ne padne, bolje je da novac za autobuse, sendviče i dnevnice koje moraju plaćati 'prosvjednicima' ne troše."
...s tim da se ne bih skroz složila s komentarom događanja iz 1993.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nist ... 48013.aspx, s naglaskom na:
"A sindikati? Oni će napraviti upravo ono što je Krešimir Sever, predsjednik NHS-a rekao da ne smiju učiniti: organizirati će prosvjede (radnim danom, disperzirane po Hrvatskoj) kao jednokratni ispušni ventil. Ako ne „osvoje“ Markov trg i ne drže ga sve dok vlada ne padne, bolje je da novac za autobuse, sendviče i dnevnice koje moraju plaćati 'prosvjednicima' ne troše."
...s tim da se ne bih skroz složila s komentarom događanja iz 1993.
-
ow
- necu se registrirati
- Kontakt:
Ok, sto se u Srbiji promjenilo nakon sto je srusen Milosevic?Popeye je napisao/la:well, za srbiju je milošević doista bio kao hitler za njemacku i bez obzira sto je djindjic na kraju platio zivotom, sve sto je ucinio da bi milosevica srusio, iako ne do kraja moralno cisto, bilo je potrebno. ja bih ucinio isto
Koja je konkretna razlika izmedju Milosevica i Kostunice?
Tko je bio predsjednik Srbije kad je gorila hrvatska ambasada?
Jesu li u periodu otkad je zbacen Milosevic pronasli ubojicu Dade Vujasinovic?
Milosevic jeste bio mali hitler, ali su ga zbacili sa vlasti tek kad je (i zato sto je) pogubio sve ratove i dovukao nato avione nad Srbiju.
I da se nije desio 05. oktobar nista se bitno u Srbiji (a ni okolo) ne bi promjenilo. MAlo smo zasli u off ali mozda i nismo.
Erozija morala se dogodila popustanjem komunisticke stege krajem 80-tih.
Onda su obicni ljudi - gradjani - poceli zmiriti na cinjenicu da njihovim glasanjem na povrsinu isplivavaju nemoralne ljigusine a kasnije ubojice i kriminalci.
Nacionalno pitanje je medijskim manipulacijama nametnuto kao jedino bitno pitanje i svi su se svrstali uz "svoje".
Na prvim izborima nije da nismo imali alternativu - imali smo ih nekoliko.
No ni jedna od njih nije bila dovoljno nacionalno osvjestena. Pa se vecina odlucila za one koje je smatrala najvise "nasima".
Na tim prvim izborima postavljen je moralni okvir cije posljedice i danas trpimo - rodijacki odnosi - korupcija - sprega drzave s kriminalom.
Kriminalci su postali ljudi od ugleda, razna bjelosvjetska bagra - najvisi drzavni duznosnici - muljare i neradnici - vlasnici do tada drzavne samoupravne imovine.
Bivsa drzava je satanizirana na sve moguce nacine, imovina koja se (evidentrno) stjecala 50 godina razjebala se po istoj rodijackoj liniji, drzavni dug narastao 10 puta a mi nemamo mogucnost provjeriti kako bi bilo da smo se na primjer onda odlucili za Savku. Ili Racana. Ili na razini cijele Juge za Antu Markovica.
U povjest su usli marginalci sa dosezima koji su daleko ispod razine onoga sto smo prije po defaultu imali (medjunarodni ugled, socijalna prava, sredstva rada, proizvodnja i sl.)
Ali smo im mi svojim glasanjem na prvim izborima dali mandat.
Ovo sada su samo repovi te prve primitivizacije koju smo listom popusili (na svim prostorima) a zahvaljujuci kojoj je gamad provela prvobitnu akumulaciju kapitala u svoje dzepove.
Da li je moralo tako biti?
Naravno da nije - ali ocito da jeste.
Jer su ljudi gloopi i naivni i lako im prodati mooda pod bubrege.
Pocevsi od Tudjmanovih 2000 maraka place, preko piramida (posalji 20 kuna na 10 adresa pa ces se obogatiti), pa do "povoljnih" kredita do kojih se dolazi preko broja mobitela na SIM karticu.
I da, pisem prvenstveno o Hrvatskoj, ali se ista prica dpogadjala u svim drzavama EX Yuge. A svi vladari ovih zadnjih 20 godina imali su samo jedan jedini interes - da pobrslaju sto vise para iskljucivo od svoga naroda.
Zadnja izmjena: ow, dana/u 29 kol 2009 18:20, ukupno mijenjano 1 put.

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
-
ow
- necu se registrirati
- Kontakt:
baj d vej, nadam se da je ovo sto se sada dogadja dno dna i svojevrsna katarza za vrijeme koje ce obicni mali ljudi shvatiti kako je ipak vlast u rukama onih za koje oni glasaju. I da moraju poceti razmisljati o onima kojima daju glas, da ih moraju nepristrasno analizirati, slusati sta pricaju i hvatati ih za rijec i na koncu smjenjivati kada se uvjere da ovi gore ne rade ono sto trebaju.
Neka logika mi nalaze da se ljudi mogu necemu nauciti samo kada najebu i kada ih netko zajebe. Zato je sad vrijeme za "sto gore tim bolje", jer ce narod jedino tako nauciti u cemu grijesi....
Neka logika mi nalaze da se ljudi mogu necemu nauciti samo kada najebu i kada ih netko zajebe. Zato je sad vrijeme za "sto gore tim bolje", jer ce narod jedino tako nauciti u cemu grijesi....

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
..isuse i marijo i sve one sto mislih da svecima jesu..jel zeno, od puno iskustva, imas li nekog koje nekoliko puta biran a bio predsjednik SFRJ, naravno triba bit, a u isto vrime govorija da SRBI koji stoljecima zive u Hrvatskoj, imaju, samo onoliko zemlje koliko su donili na opancima..kaaaaaadaaa, kad pola "VELIKI" Rvatina, nisu tu ni zivjeli i sto je on PREDSJEDNIK DRZAVE RH kojem se dicimo, ne lovi OW u mutnoj vodi, jer i nasa je zamucena, mnogo "BRE", kaj zelis reci, da nasi politicari nisu mogli sprijeciti, da krivousti u Aleksandrovu, nije donija krive poteze..ima jedna stvar da na ovon nasem Balkanu, a vi mozete se preseravat da na njemu nismo, jesmooo, tilo to ili ne, sjebali smo ili po necijem nalogu likvidiralali, sve ono sto je bilo dobro..Sto je sa Djindjicem, nije bio VElikoSrbin, pa su ga smaknuli, ka da sad se netko javi i pojavi na hrvatskoj sceni..jadan mu majka i suze, njene bisera, za ove svinje, ne vridi nista..ZATO, ovon drustvu, ovom "stadu" na balkanskim promplancima sto pase..jedino Pastir iz Vatikana ili Carigrada(znate i drugi naziv)..mi smo jad koji se ponosi "brendiranim stvarima", ne poznavajuc svoje kvalitete, jedino kad je u pitanju, koliko je poklano, i tko je jaci, jebes i afganistan i iran i pakistan i kinu, suvremeni ka ameri, razmisljanja ka afgani, ucinkoviti ka..seronje!ow je napisao/la:Ok, sto se u Srbiji promjenilo nakon sto je srusen Milosevic?Popeye je napisao/la:well, za srbiju je milošević doista bio kao hitler za njemacku i bez obzira sto je djindjic na kraju platio zivotom, sve sto je ucinio da bi milosevica srusio, iako ne do kraja moralno cisto, bilo je potrebno. ja bih ucinio isto
Koja je konkretna razlika izmedju Milosevica i Kostunice?
Tko je bio predsjednik Srbije kad je gorila hrvatska ambasada?
Jesu li u periodu otkad je zbacen Milosevic pronasli ubojicu Dade Vujasinovic?
sorry ako nekog vridjan, al ..jbt se!busamo se nacionalizmom, a kurcu sviramo, jer, kolko nas ima, ..dovoljno, da se mrzimo, dijelimo i da nismo jedinstveni!
-
ow
- necu se registrirati
- Kontakt:
pa meni se cini da ti uopce nisi procitala cijeli moj post a odgovaras na njega.Ameli je napisao/la:ne lovi OW u mutnoj vodi, jer i nasa je zamucena,
Ili je mozda napisan nerazumljivo, al jbg fakat sam se trudila.
enivej - nije bitno ionako raspredam s popajem.

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com