Uganda zabranila obrezivanje curica
Uganda zabranila obrezivanje curica
Parlament u Ugandi prihvatio je zakon koji zabranjuje obrezivanje žena.Novi zakon koji je usvojen bez sudjelovanja opozicije,predviđa doživotnu kaznu zatvora ako tijekom obrezivanja djevojčica umre,što nije rijetkost.Cilj obrezivanja je limitirati žensku seksualnu aktivnost.Oko 3000 djevojčica godišnje u prosincu završi na obrezivanju,a djevojčicama odrežu klitoris.
-
call_me_not
ono gore je zapravo ironija a ne cinizam. i to ironija na mjestu.
stvar je u tome da bi se trebali radovati dobrim stvarima koje se događaju, dogodile se one kod nas ili bilo gdje u svijetu i neovisno o tome radi li se o temeljnim ljudskim pravima ili apsurdnim sitnicama koje neće utjecati na nikoga osim na samu osobu kojoj se to događa.
riječ je o sposobnosti da budemo sretni zbog drugih i kada mi ne izvlačimo nikakvu korist iz toga.
stvar je u tome da bi se trebali radovati dobrim stvarima koje se događaju, dogodile se one kod nas ili bilo gdje u svijetu i neovisno o tome radi li se o temeljnim ljudskim pravima ili apsurdnim sitnicama koje neće utjecati na nikoga osim na samu osobu kojoj se to događa.
riječ je o sposobnosti da budemo sretni zbog drugih i kada mi ne izvlačimo nikakvu korist iz toga.