Napad na Iskorak pred katedralom
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Spol/rod: žensko
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
Napad na Iskorak pred katedralom
http://www.crolportal.com/site/index.ph ... 9&Itemid=2
Fizički napad na člana udruge Iskorak Kristijana Grđana dogodio se danas prijepodne ispred zagrebačke katedrale, u vrijeme kada je Pravni tim udruga Iskorak i Kontra dijelio informativne letke o kampanji "Nismo homofobični, ali..." Čovjek koji je upravo bio izišao iz katedrale, a poslije se predstavio kao profesor povijesti koji blisko surađuje s Crkvom u pogledu "katoličke akcije", fizički je napao te verbalno vrijeđao i tjerao pripadnike Centra za prava seksualnih i rodnih manjina Iskorak, lezbijske grupe Kontra i Ženske mreže Hrvatska.
Leci pred katedralom - akcija čiji se ishod mogao predvidjeti ili mudar/potrban potez? Ili.. ili... ili... itd....?
Fizički napad na člana udruge Iskorak Kristijana Grđana dogodio se danas prijepodne ispred zagrebačke katedrale, u vrijeme kada je Pravni tim udruga Iskorak i Kontra dijelio informativne letke o kampanji "Nismo homofobični, ali..." Čovjek koji je upravo bio izišao iz katedrale, a poslije se predstavio kao profesor povijesti koji blisko surađuje s Crkvom u pogledu "katoličke akcije", fizički je napao te verbalno vrijeđao i tjerao pripadnike Centra za prava seksualnih i rodnih manjina Iskorak, lezbijske grupe Kontra i Ženske mreže Hrvatska.
Leci pred katedralom - akcija čiji se ishod mogao predvidjeti ili mudar/potrban potez? Ili.. ili... ili... itd....?
- Hidden_soul
- Devil in details
I koliko god se covjek trudi da ih razumije, ne moze se oteti misljenju da bespotrebno provociraju.
Kao sto to odgovorih u ovoj temi pod Aktivizmom, trebali su letke "Nismo homofobicni" dijelit u sred Vatikana
Po meni - cisto bespotrebno i jednako hipotetickom potezu da Crkva prosiri letke "Izlijecite se" ispred Iskorakove zgrade
Kao sto to odgovorih u ovoj temi pod Aktivizmom, trebali su letke "Nismo homofobicni" dijelit u sred Vatikana
Po meni - cisto bespotrebno i jednako hipotetickom potezu da Crkva prosiri letke "Izlijecite se" ispred Iskorakove zgrade
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
- Hidden_soul
- Devil in details
-
jabooka
- Ja sam: lezbijka
.....opet mozda ima i manje homofobicnih ljudi koji idu u crkvu.
.....po meni bi provokacija bila da su na nekom koncertu skinsa dijelili letke....ovako sta ja znam...
.....po meni bi provokacija bila da su na nekom koncertu skinsa dijelili letke....ovako sta ja znam...
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
- Zbela Lokwa
- Zbela Lokwa
Eh, da...sjetih se i primjera kad je prije par godina neka grupa kršćana na otvorenju Queera dijelila homofobične letke nama ispred kina Europe pa ih nitko nije verbalno napadao a kamoli fizički. I sjetih se babe iz ne-znam-koje-fakin-zemlje koja se na svom hodočasničkom proputovanju svijetom našla u Zg-u taman u vrijeme Pride-a i hodala okolo s kipom Djevice Marije i uvjeravala me da su homosexualci prljavi, šire bolesti, i pedofili su... Onda kad je čula od mene da sam lezba je okrenula ploču i rekla da su samo pederi takvi..oh, kmon... I nit sam joj pljunula u facu nit sam ju odalamila kipom po glavi... 
ma koji su kurac glupi? sta bi bili glupi??? kad nogometni navijaci divljaju svud po gradu onda se svi bogobojazno micu, "eto, mladi se malo vesele" i slicna sranja. sta ne bi dijelili letke ispred katedrale? pa nisu dijelili letke u kojima pise da sve katolike treba razapet i odrat im kozu! stosta trpimo u ovom gradu, a uvijek kad se ovako nesto desi onda su komentari - sta su bas to tu radili, sami traze vraga...i tome slicno. pizdarije. nek su dijelili. a i evo spominje se dijeljenje letaka ispred kina europa - i tima se nis nije desilo. kaj njih netko ne napadne? oni su svakako opasniji i gori od ove akcije. fuj. eto toliko. FUJ!
- whatever
Hm, da.
Ali gle, fora je (koliko ja kopčam) u tome da se ljudima malo otvore oči i pokaže im se da homofobija nije u redu.
A obzirom na to da kad idem doma moram proći preko trga i pored katedrale, dopustit ću si da primjetim da im je pozicija kriva.
Više je ljudi na trgu nego pred katedralom.
Sve se slijeva na trg. I puno više bi dobili da su tamo bili nego gore.
Sad ok, možda je poanta bila bubnut glavom u košnicu, ali sve to je bez rezultata jer svećenici nikada neće propovjedat protiv homofobije.
Oni će reći "ljubi bližnjeg svog" ili "pred Bogom smo svi isti" ali neće nadodati "bez obzira na seksualnost" jer se o tome NE govori.
Nikada i nigdje, u nijednoj crkvi (mislim da je tako sa svim vjerama, zapravo) se ne govori o čovjeku kao seksualnom biću, bio on hetero, homo, trans, itd.
Ako se govori, govori se o seksu prije braka i tu se traži aseksualnost.
I onda se tako nekome tko još nije uopće prihvatio čovjeka kao seksualno biće ide govoriti o nekoj seksualnost drukčijoj od one koja se već negira.
Ako mene pitate (a ne pitate me), pozicija je promašena.
Sve i da žele, oni protiv homofobije ne mogu jer Vatikan određuje što je in, a što out.
Eto, tako ja to vidim.
Ali gle, fora je (koliko ja kopčam) u tome da se ljudima malo otvore oči i pokaže im se da homofobija nije u redu.
A obzirom na to da kad idem doma moram proći preko trga i pored katedrale, dopustit ću si da primjetim da im je pozicija kriva.
Više je ljudi na trgu nego pred katedralom.
Sve se slijeva na trg. I puno više bi dobili da su tamo bili nego gore.
Sad ok, možda je poanta bila bubnut glavom u košnicu, ali sve to je bez rezultata jer svećenici nikada neće propovjedat protiv homofobije.
Oni će reći "ljubi bližnjeg svog" ili "pred Bogom smo svi isti" ali neće nadodati "bez obzira na seksualnost" jer se o tome NE govori.
Nikada i nigdje, u nijednoj crkvi (mislim da je tako sa svim vjerama, zapravo) se ne govori o čovjeku kao seksualnom biću, bio on hetero, homo, trans, itd.
Ako se govori, govori se o seksu prije braka i tu se traži aseksualnost.
I onda se tako nekome tko još nije uopće prihvatio čovjeka kao seksualno biće ide govoriti o nekoj seksualnost drukčijoj od one koja se već negira.
Ako mene pitate (a ne pitate me), pozicija je promašena.
Sve i da žele, oni protiv homofobije ne mogu jer Vatikan određuje što je in, a što out.
Eto, tako ja to vidim.
Epizodna uloga.
-
Ramona
- Status: U vezi
Ja to gledam ovako. Jedan vjernik se ustao ujutro, otišao do katedrale, pomolio se (ili samo pokazao, da ga vide) i onda su ga na izlazu iz crkve zaskočili neki pederi sa papirićima. Ok, uzme papirić, vidi šta piše pa ili razmisli o tome i shvati neke stvari ili popizdi da koji kurac ti bolesni...(blaaaa....)
A zašto se ne bi radije organizirali pa svake nedjelje očistili jedan parkić za djecu, onaj sa ljuljačkama i vrtuljcima? I eto, kasnije mogu negdje sa strane zaljepiti najljepnicu "očistili članovi/ice iskoraka/Drugog koraka/Lori/Kontre/Kuge/Inqzeerzicije/čegaveć i njihovi prijatelji". Ni jedna mama, koja do tog dana nije mogla u taj parkić jer je bio pun smeća i stakla, neće reći, pas im mater pedersku, očistili su mi park. Mora da su i pedofili....
Ali lakše je dijeliti letke.
A zašto se ne bi radije organizirali pa svake nedjelje očistili jedan parkić za djecu, onaj sa ljuljačkama i vrtuljcima? I eto, kasnije mogu negdje sa strane zaljepiti najljepnicu "očistili članovi/ice iskoraka/Drugog koraka/Lori/Kontre/Kuge/Inqzeerzicije/čegaveć i njihovi prijatelji". Ni jedna mama, koja do tog dana nije mogla u taj parkić jer je bio pun smeća i stakla, neće reći, pas im mater pedersku, očistili su mi park. Mora da su i pedofili....
Non c'è limite alla fantasia...
NeferNeferNefer
NeferNeferNefer
-
ow
- necu se registrirati
- Status: U braku
- Kontakt:
hahahaha, lana se fakat raspizdilalana je napisao/la:ma koji su kurac glupi? sta bi bili glupi???
OT:
Ovaj dogadjaj je mene osobno asocirao na dvije stvari:
1. Jehovine svjedoke - koji savatavaju ljude po ulicma uvaljujuci im Kulu strazara koju ne zele
2. Srpskog studenta koji je pozelio odnijeti kuci trofej u obliku fotografije na kojoj su objedinjeni Ban Jelacic, on i slika Draze Mihajlovica.
Svi znate sto mislite o Jehovinim svjedocima i spamu koji vam na svakom koraku pokusavaju uvaliti u ruke, kao sto svi znate sto ste mislili (a i pisali koliko se sjecam) o tipu koji je ovamo dosao sa nama neprihvatljivom ikonografijom i dogadjajima koji su tada uslujedili.
Pa posto to lijepo znate, mozete sami sa sobom usporediti te stavove sa ovim danasnjim.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
-
Tam F
kako ja to gledam...osnovno, ako se s nekim ne slažem maknem se i ne ulazim u fizičke obračune i ne pokušavam učiniti svijet "boljim mjestom za život", skrojeno po mojoj životnoj filozofiji.
ljudi su svugdje i uvijek isti, a Crkva ima selektivnu memoriju, kad joj odgovara sjeti se svojih pačenićkih početaka,a kad joj ne odgovara onda pali lomače za "opake"...
Crkva nadalje nema nikakve prava krojiti moral ljudi, dok licemjerno u svojim redovima prešućuje ono što kod drugih osuđuje (homoseksualnost, snošaj izvan braka, pedofiliju itd)
Nadalje, odlika psihopatije je fanatizam, zato ljude koji zagovaraju nešto i ne prezaju pred ničim da svoje stavove,zakone i običaje uguraju drugima "u želudac" ako treba, smatramo bolesnima (zar ubiti ženu koja je abortirala ili ginekologa zbog svetosti života nije jebeni apsurd?!)
i zadnje, ja bih svim tim velikim vjerskim seronjama (bez obzira na religiju) nabila 24 satni video nazor kao big brother, pa svaki put kad prekrše pravila islama, katoličanstva, ortodoksnog judaizma naplatila kaznu do bola...vjerujte državna blagana bi bila puna u svakoj zemlji,a takvi bi se kroz neko vrijeme ispisali i iz izviđača...
ljudi su svugdje i uvijek isti, a Crkva ima selektivnu memoriju, kad joj odgovara sjeti se svojih pačenićkih početaka,a kad joj ne odgovara onda pali lomače za "opake"...
Crkva nadalje nema nikakve prava krojiti moral ljudi, dok licemjerno u svojim redovima prešućuje ono što kod drugih osuđuje (homoseksualnost, snošaj izvan braka, pedofiliju itd)
Nadalje, odlika psihopatije je fanatizam, zato ljude koji zagovaraju nešto i ne prezaju pred ničim da svoje stavove,zakone i običaje uguraju drugima "u želudac" ako treba, smatramo bolesnima (zar ubiti ženu koja je abortirala ili ginekologa zbog svetosti života nije jebeni apsurd?!)
i zadnje, ja bih svim tim velikim vjerskim seronjama (bez obzira na religiju) nabila 24 satni video nazor kao big brother, pa svaki put kad prekrše pravila islama, katoličanstva, ortodoksnog judaizma naplatila kaznu do bola...vjerujte državna blagana bi bila puna u svakoj zemlji,a takvi bi se kroz neko vrijeme ispisali i iz izviđača...
mazohist & truba
hahahaha, lana se fakat raspizdilaow je napisao/la:lana je napisao/la:ma koji su kurac glupi? sta bi bili glupi???
uh, ma da znas da jesam! rogovi mi narastu odmah. to je onaj sistem-ok, trazite svoja prava (iako ih zapravo ne bi trebali trazit jer vam zakonima vec pripadaju, a i porez placate), ali nemojte bas glasno. onako vise u po' glasa da nikome ne smeta. i dobar je ovo primjer s jehovama koji iskacu iz svakog grma i turaju ti u ruke razne casopise i slikice. pa ih ne odalamim po glavi. a bolje da ne znaju sta o tome svemu mislim. ali mi ne pada na pamet nekoga napadat zbog njegovih/njenih uvjerenja ili stavova.
-
vision-zlavjestica
- Kontakt:
eee braaavo...slazhem se 100%Ramona je napisao/la:Ja to gledam ovako. Jedan vjernik se ustao ujutro, otišao do katedrale, pomolio se (ili samo pokazao, da ga vide) i onda su ga na izlazu iz crkve zaskočili neki pederi sa papirićima. Ok, uzme papirić, vidi šta piše pa ili razmisli o tome i shvati neke stvari ili popizdi da koji kurac ti bolesni...(blaaaa....)
uostalom..slichno sam vam govorila pred godinu -dvije...u stilu..treba pšokushat zasluzhit simpatije..pa sa te pozicije u akciju..
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
-
Tam F
E vidiš, inicijativa je lijepa, ali je motiv kriv. JA ne bih čistila park od smeća zato jer sam lezba, pa da se umilim heteroseksualcima. Imaju oni što su plaćeni za taj posao, kao svi mi za svoj,a ako ćemo čistiti parkove i saditi cvijeće, huuuraa, ali onda SVI bez obzira na vjeroispovijest, spolnu orjentiranost i nacionalnost. Meni to malo liči na uvlačenje u guzicu onima "normalnima". Ja bih bila zadovoljna da kad me netko napadne na cesti jer držim ženu za ruku, da mu sudac odvali kazničetinu tako da svaki primitivus ove zemlje misli kako mu je manje riskantno ukrast auto, nego sugrađanu/sugrađanki uskratiti njegovo/njeno pravo...Ramona je napisao/la: A zašto se ne bi radije organizirali pa svake nedjelje očistili jedan parkić za djecu, onaj sa ljuljačkama i vrtuljcima? I eto, kasnije mogu negdje sa strane zaljepiti najljepnicu "očistili članovi/ice iskoraka/Drugog koraka/Lori/Kontre/Kuge/Inqzeerzicije/čegaveć i njihovi prijatelji". Ni jedna mama, koja do tog dana nije mogla u taj parkić jer je bio pun smeća i stakla, neće reći, pas im mater pedersku, očistili su mi park. Mora da su i pedofili....
mazohist & truba
-
Ramona
- Status: U vezi
Ja ne mislim da je uvlačenje jer bi po tome uvlačenje bilo i slijedeće:
Imam kuju, šetam sa istom i, jelte, posere se. Uzimam vrećicu i pokupim za njom.
Šta je to? Uvlačenje ili kultura držanja životinja?
Ovo je akcija koja, kako je to Vižn rekla, privlači simpatije. I pritom nikome ne smetaju (kad zatvore promet zbog prajda i ja bi nam jebala mater pedersku i lezbačku ako zbog toga kasnim na posao).
Po mom mišljenju trebali bi se boriti za opće dobro - jer to je i za našu dobrobit, i mi spadamo u "opće". A onda pederi i lezbe neće samo zahtjevati ovo ili ono i pokazivati sise po gradu (jer ta sisa na prajdu je prosječnom heteroseksualcu bila lakša za zapamtiti nego najbolji argument zašto bi mi trebali imati prava (npr na brak) kao i heteroseksualci) nego će napraviti nešto. Nešto što je usput i korisno.
Ne moraju to biti parkići, ajmo čistiti ambroziju. Nije da su homoseksualci bezalergičari.
Ili, npr, napravi se prajd kao koncert i sva zarada od prodanih ulaznica ide na...borbu protiv side, za novi aparat za ovo ili ono, za azil za pse, za očuvanje vukova ili šta ti ja znam šta.
Imam kuju, šetam sa istom i, jelte, posere se. Uzimam vrećicu i pokupim za njom.
Šta je to? Uvlačenje ili kultura držanja životinja?
Ovo je akcija koja, kako je to Vižn rekla, privlači simpatije. I pritom nikome ne smetaju (kad zatvore promet zbog prajda i ja bi nam jebala mater pedersku i lezbačku ako zbog toga kasnim na posao).
Po mom mišljenju trebali bi se boriti za opće dobro - jer to je i za našu dobrobit, i mi spadamo u "opće". A onda pederi i lezbe neće samo zahtjevati ovo ili ono i pokazivati sise po gradu (jer ta sisa na prajdu je prosječnom heteroseksualcu bila lakša za zapamtiti nego najbolji argument zašto bi mi trebali imati prava (npr na brak) kao i heteroseksualci) nego će napraviti nešto. Nešto što je usput i korisno.
Ne moraju to biti parkići, ajmo čistiti ambroziju. Nije da su homoseksualci bezalergičari.
Ili, npr, napravi se prajd kao koncert i sva zarada od prodanih ulaznica ide na...borbu protiv side, za novi aparat za ovo ili ono, za azil za pse, za očuvanje vukova ili šta ti ja znam šta.
Zadnja izmjena: Ramona, dana/u 21 svi 2007 08:28, ukupno mijenjano 1 put.
Non c'è limite alla fantasia...
NeferNeferNefer
NeferNeferNefer
-
Tam F
ok, ok ja jesam za akcije svih vrsta, ali opet ponavljam -krivi motiv.
Pas kad se pokaki to moramo očistiti, to nam je obveza,a čišćenje parka od tudjeg smeća je naša dobra volja i stvar naše eko svijesti.
Za mene je ovo isto ono što su prolazile žene početkom stoljeća za pravo glasa,a šikaniralo ih se gore nego homoseksualce danas i bogme nisu čistile parkiće da pokažu kako su fine, mile i pozitvni likovi, nažalost čistile su,prale, peglale, robovale djeci i muževima,no to je druga priča.
Usporedba druga- Martin Luter King i borba crnaca za ljudska prava. Što misliš da je ona crnkinja, koja se odbila ustati bijelcu u autobusu, odmah poskočila i još mu počistila cipele, na što bi to ličilo?
I dalje nemam namjeru ništa humanitarno,ekološki, etc raditi samo zato jer sam lezba, ali ću to rado učiniti jer sam čovjek.
zaključak: imam neotuđiva ljudska prava kao svaki drugi čovjek i ne želim se ikome dodvoravati da bih ih dobila-tako ja gledam na to
Pas kad se pokaki to moramo očistiti, to nam je obveza,a čišćenje parka od tudjeg smeća je naša dobra volja i stvar naše eko svijesti.
Za mene je ovo isto ono što su prolazile žene početkom stoljeća za pravo glasa,a šikaniralo ih se gore nego homoseksualce danas i bogme nisu čistile parkiće da pokažu kako su fine, mile i pozitvni likovi, nažalost čistile su,prale, peglale, robovale djeci i muževima,no to je druga priča.
Usporedba druga- Martin Luter King i borba crnaca za ljudska prava. Što misliš da je ona crnkinja, koja se odbila ustati bijelcu u autobusu, odmah poskočila i još mu počistila cipele, na što bi to ličilo?
I dalje nemam namjeru ništa humanitarno,ekološki, etc raditi samo zato jer sam lezba, ali ću to rado učiniti jer sam čovjek.
zaključak: imam neotuđiva ljudska prava kao svaki drugi čovjek i ne želim se ikome dodvoravati da bih ih dobila-tako ja gledam na to
mazohist & truba
-
mayflower!
upravo tako.
osim toga, pa nemojte biti glupi. bit aktivizma je da se čuje, da provocira. još jednom napominjem: DA SE ČUJE. naravno da će dijeliti jebene letke ispred katedrale, mjestu navodne tolerancije i ljubavi. i potajno se moliti da će malo dobiti po pički.
što više mjesta u medijima = to manja mogućnost da budemo nevidljivi ili da netko kaže 'kaj njima fali, da im fali bunili bi se'.
uostalom, vas apsolutno nitko ne tjera tamo. lijepo budite srednja struja kao što sam ja i pričekajte dan kad će vam stara susjeda s kata reći 'ma imaš ti curu, ali nisi ko oni koji kažu gole guzice, dobra si ti i volite se'. da, govorim o onoj susjedi koja trenutačno tvrdi da bi sve to trebalo dobro natući.
ok, karikiram malo, ali prilično su me uzrujale ove priče o čišćenju parkića. iako sam ih već u životu očistila, borbu za osnovna građanska prava ne smije se zamijeniti za faking društveno-korisni rad. eventalno oni mogu supostojati.
osim toga, pa nemojte biti glupi. bit aktivizma je da se čuje, da provocira. još jednom napominjem: DA SE ČUJE. naravno da će dijeliti jebene letke ispred katedrale, mjestu navodne tolerancije i ljubavi. i potajno se moliti da će malo dobiti po pički.
što više mjesta u medijima = to manja mogućnost da budemo nevidljivi ili da netko kaže 'kaj njima fali, da im fali bunili bi se'.
uostalom, vas apsolutno nitko ne tjera tamo. lijepo budite srednja struja kao što sam ja i pričekajte dan kad će vam stara susjeda s kata reći 'ma imaš ti curu, ali nisi ko oni koji kažu gole guzice, dobra si ti i volite se'. da, govorim o onoj susjedi koja trenutačno tvrdi da bi sve to trebalo dobro natući.
ok, karikiram malo, ali prilično su me uzrujale ove priče o čišćenju parkića. iako sam ih već u životu očistila, borbu za osnovna građanska prava ne smije se zamijeniti za faking društveno-korisni rad. eventalno oni mogu supostojati.
-
ow
- necu se registrirati
- Status: U braku
- Kontakt:
E viš, ja nisam za čišćenje parkića, al mi je bezze i dijeljenje letaka ispred Katedrale.mayflower! je napisao/la:naravno da će dijeliti jebene letke ispred katedrale, mjestu navodne tolerancije i ljubavi. i potajno se moliti da će malo dobiti po pički.
Zasto?
Zato sto me zaboli klinac sto RKC i njeni vjernici misle o meni i o homoseksualnosti. Ja sam ateist i misljenje i pravila Crkve me ni na koji nacin nedotikavaju.
Hrvatska je sekularna drzava i ima svoje mehanizme vlasti koji meni MORAJU omoguciti gradjanska prava.
Prema Crkvenom Zakonima 90 % odraslog religioznog stanovnistva RH zivi u grijehu jer se ne prashe samo iz reproduktivnih razloga. Pa koga to uzbudjuje?
Rijetki su oni koji se nisu kresnuli prije braka (i njihova okolina misli da s takvima fakat nesto nije u redu).
Ja nisam vjernica i Crkva me uopce ne zanima.
Zanima me drzava kojoj placam porez, sudstvo, policija i zakonodavna vlast koje treba senzibilizirati i natjerati da borbu protiv homofobije ugrade u mehanizme pravne drzave.
I javnost naravno - jer ona uvjetuje ove gore. I na koju (sudeci prema dosadasnjem razvoju situacije) ni Crkva nema bas neki osobit utjecaj.
Uostalom RKC se za pedere i lezbe hvata ko za slamku (po principu "drz'te lopova") da bi prikrila svoje prljavstine, i ovakve aktivnosti joj samo vracaju poljuljani ugled.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
Tamara,
dva pitanja koja si postavila, po meni, imaju odgovor - da. Naravno da crkva ima svoje "opceprihvacene stavove" i sukladno tome njihova reakcija je posve ocekivana. Drugo, apsolutno je hvalevrijedan potez dijeljenje letaka, jer, ako nista, opet i opet i opet treba ukazati na "nasa" prava, koja nam jos od francuske revolucije pripadaju, tzv. ljudska prava.
dva pitanja koja si postavila, po meni, imaju odgovor - da. Naravno da crkva ima svoje "opceprihvacene stavove" i sukladno tome njihova reakcija je posve ocekivana. Drugo, apsolutno je hvalevrijedan potez dijeljenje letaka, jer, ako nista, opet i opet i opet treba ukazati na "nasa" prava, koja nam jos od francuske revolucije pripadaju, tzv. ljudska prava.