haag presudio-srbija nije kriva za srebrenicu
-
jasamocitam
zamisljam.
i ne izgleda mi tak lose.
mozda se neki ovdje ne sjecaju, ali nas su u osnovnjaku filali sa glupim i zlocestim nijemcima i pametnim i dobrim partizanima. mogla sam i bez toga. isle su mi na k**** priredbe vezane uz NOB na kojima smo svi trebali bit neznamkak ponosni. ma di ce dijete od 10 ili 15 godina biti ponosno jer su se nekoc negdje potukli oko necega sto sad vise niko nemre raspetljati!
ne znam... ne kazem da se generalno ne bi trebalo uciti o povijesti ovih prostora, ali ja bi radje da se frustracije postojecih generacija ne prenose na nove generacije. vise je nego ocito da to ne zavrsava dobro.
i ne izgleda mi tak lose.
mozda se neki ovdje ne sjecaju, ali nas su u osnovnjaku filali sa glupim i zlocestim nijemcima i pametnim i dobrim partizanima. mogla sam i bez toga. isle su mi na k**** priredbe vezane uz NOB na kojima smo svi trebali bit neznamkak ponosni. ma di ce dijete od 10 ili 15 godina biti ponosno jer su se nekoc negdje potukli oko necega sto sad vise niko nemre raspetljati!
ne znam... ne kazem da se generalno ne bi trebalo uciti o povijesti ovih prostora, ali ja bi radje da se frustracije postojecih generacija ne prenose na nove generacije. vise je nego ocito da to ne zavrsava dobro.
-
jabooka
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
sad opisujes citav jedan rezim.....i razumijem te, mene su isto filali sa NOB-om i Jajcem i desantom na Drvar......ali bas samo tako zaboraviti neke stvari jer smatramo da bi nam tako bilo lakse mislim da nije uredu.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
zove.se.ocinstvo.
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
Mišljenja sam da je pretužno i prežalosno povijesne činjenice o klanju i progonu silnih tisuća ljudi, kao i konclogore iz devedesetih nazivati frustracijama postojećih generacija.
Ajmo onda zaboravit i Holokaust recimo. Zakaj bi nas bolio q za neke tamo XY žrtve otprije 60 godina, pa nismo se onda ni rodili. Ptičice i cvijeće yeah.
Ajmo onda zaboravit i Holokaust recimo. Zakaj bi nas bolio q za neke tamo XY žrtve otprije 60 godina, pa nismo se onda ni rodili. Ptičice i cvijeće yeah.
-
call_me_not
-
Tam F
drugi svjetski rat su izgubili oni koji nisu imali amere,engleze i francuze za ratne saveznike, zato su nijemci plaćali ratne odštete na sve strane i bili fuj tamo nacija, sada stvari stoje drugačije i da su kojim slučajem "veliki" osudili srbijanski režim za genocid, sami bi sebi pljunuli u usta, jer oni to rade gdje stignu po kugli zemaljskoj,samo, pardon, to se zove "obrana vlastitih interesa". I u toj obrani vl. interesa, tj. kapitala i globalne premoći, što znače njima tamo neki mali crnci, bosanci, afganistanci? Bijedno smeće kojem uvaljuju toksični otpad, na kojemu isprobavaju nove vrste oružja ili prodaju svoju bofl robu (zvuči poznato?)
Generalno gledano oni su degenerici i pogana gamad jer u biti sjeku granu na kojoj sjede i sebi i svojim potomcima (od ne/ratificiranja sporazuma u Kyotu do "čačkanja" po mnogoljudnim muslimanskim zemljama, koje će kada se dignu kao plimni val, potopiti dekadentnu i oligofrenu bijelu rasu i moj lajt motiv za kraj-ne, nije mi žao većine, žao mi je one manjine, koja je politički korektna, poštena, humana,a koja će naje***i skupa sa kojekakvim Bušoidima i Bleridima...
Generalno gledano oni su degenerici i pogana gamad jer u biti sjeku granu na kojoj sjede i sebi i svojim potomcima (od ne/ratificiranja sporazuma u Kyotu do "čačkanja" po mnogoljudnim muslimanskim zemljama, koje će kada se dignu kao plimni val, potopiti dekadentnu i oligofrenu bijelu rasu i moj lajt motiv za kraj-ne, nije mi žao većine, žao mi je one manjine, koja je politički korektna, poštena, humana,a koja će naje***i skupa sa kojekakvim Bušoidima i Bleridima...
mazohist & truba
-
call_me_not
-
jasamocitam
ah... kako to objasniti...nikako...neda mi se...tamara3 je napisao/la:Mišljenja sam da je pretužno i prežalosno povijesne činjenice o klanju i progonu silnih tisuća ljudi, kao i konclogore iz devedesetih nazivati frustracijama postojećih generacija.
i ne mogu vise slusati tu rijec zrtva. toliko se koristi da je odavno izgubila na tezini. to se s vremenom dogodi i citavoj povijesti kad se neprekidno ponavlja, kopa, pretrazuje, brblja, melje, govori, laze, sere...
stvarno mislite da za neke nove generacije necemo biti samo dosadno poglavlje u udzbeniku iz povijesti?
(i sto fali pticicama i cvijecu???)
-
call_me_not
nisu nove generacije izmislile rat. izmislili su ga historici, akademicari i oni kojima je trebalo ostat na vlasti. jako je bitno sta ce ucit po skolama i hoce li se jednom genocid oznacit genocidom ili samo sukobom etnickih skupina. sto je sad. sto ce ostat u arhivama, sto ce ostat zabiljezeno u povijesti.jer, ma sta tko mislio, holokaust je priznat. ma sto tko mislio, genocid nije. dakle, nije ga ni bilo. dugorocno, to znaci sljedece: ma sta radili, ma koga napadali,ubijali,klali i silovali sistematski od strane bilo koje vlasti- to sta radite nije genocid. jer ak nije bila bosna, tesko da ce bit ista drugo.
zvir i bestimja.
-
jabooka
Da li sad Hrvatska treba odustati od tužbe ili ustrajati?
Ako odustane poraz ce manje boljeti, potrositi ce se manje love i necemo trebati gledati likovanja srpskih radikalista,
ili ustrajati na tuzbi bez obzira na ishod.
Ako odustane poraz ce manje boljeti, potrositi ce se manje love i necemo trebati gledati likovanja srpskih radikalista,
ili ustrajati na tuzbi bez obzira na ishod.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
zove.se.ocinstvo.
-
call_me_not
eh, ovo....call_me_slut je napisao/la:ja moram priznat da ovo mene jako muci. od objavljenja intezivno mislim o tome. i jos kad cujes one koji su izgubli svoje iz srebrenice...nema nema nista vece od njihove boli. i svaka rijec ide ravno do neba. i nema nikakve rijeci i komentara na takvu bol.
i ovo ja naprosto kriva i strasna odluka.
povijesno i vjecno strasna.
S puno toga napisanog se slazem, no ovo od slutice mi je osjecaj zadnjih tjedan dana.. Nemam pojma zakaj me to tak jako drzi, nije da sam izgubila nekog bliskog, no nemrem se otresti sranja i tak, sto prije "krenuti u zaboravljanje".
Apsolutno shvacam da nekima sad dolazi zelja da od nemoci bace bombu....
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."
-
call_me_not
Trebala si cuti citanje pokojnika na obljetnici u Srebrenici.. Nakon 5minuta, covjek i dalje cita razlicita imena, a isto prezime... Familije, rodjaci.. Zapitas se o psihickom stanju nekoga tko je prezivio...jabooka31 je napisao/la:opet bombe...apsolutno ne shvacam tu nemoc koja vodi u zelju za ubijanjem.
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."
problem sa takvim monstruoznim zlocinima (koji se u slucaju srebrenice nikako ne mogu svrstati u nuzne ratne operacije) je da ako prodju nekaznjeno, onda se stvara stravicna platforma koja porucuje sljedece - samo dajte, moze se, a kazne nema! izvukli su se svi. onaj je umro, karadjic i mladic vjerojatno negdje fino zive, ovi nisu krivi... dakle zapravo nitko nije kriv. i kao sto su nosili oni u srebrenici sad na protestima "svemirci su ubili 8000 srebrenicana!" ej, 8000 ljudi je ubijeno u potpunom divljanju i izivljavanju, a nitko nije kriv. to je strasno. ako se to nije osudilo, tj. osudilo se ali onako vise pec, pec, ne to raditi, onda se pitam sta ce se sve moci napraviti u nekim buducim ratovima. strasno je to sto se propustilo kazniti krivce za srebrenicu. za bosnu uopce.
-
call_me_not
krivnja je individualna, odgovornost je kolektivna. u bosni se propustilo kazniti odgovorne. u svim ovim svinjarijama se propustilo kazniti odgovorne. carla je pokusala al je mestar sviju hulja umro. to je apsolutno najveci propust stoljeca. jer fali platforma koja bi ujedinila sve i na temelju koje bi se moglo podizati daljnje optuznice. glavnog nema. i sve drugo je naprosto manje.
zvir i bestimja.
Hulja je godinama sjedila na toplom i zajebavala more odvjetnika, sudaca i birokracije. presuda, da je bila, bi me silno veselila. iako mi se pomisao samo na zatvor ne cini dovoljnom. gotovo da mu pozelim Huseinovu sudbinu.
Hm, ne bi li mu oni ipak mogli rebnuti neku osudicu post mortem?! cisto tako...za jos uvijek zive kretene koji briju na Veliku Srbiju i kako su opravdano isli u vikend-akcije..
Hm, ne bi li mu oni ipak mogli rebnuti neku osudicu post mortem?! cisto tako...za jos uvijek zive kretene koji briju na Veliku Srbiju i kako su opravdano isli u vikend-akcije..
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
Ti vjerojatno misliš kako novim generacijama ne bi trebalo prenositi nekakvu mržnju i zadojenost koji su obično posljedica kojekakvih ratova, s čim se slažem.jasamocitam je napisao/la:ah... kako to objasniti...nikako...neda mi se...tamara3 je napisao/la:Mišljenja sam da je pretužno i prežalosno povijesne činjenice o klanju i progonu silnih tisuća ljudi, kao i konclogore iz devedesetih nazivati frustracijama postojećih generacija.
i ne mogu vise slusati tu rijec zrtva. toliko se koristi da je odavno izgubila na tezini. to se s vremenom dogodi i citavoj povijesti kad se neprekidno ponavlja, kopa, pretrazuje, brblja, melje, govori, laze, sere...
stvarno mislite da za neke nove generacije necemo biti samo dosadno poglavlje u udzbeniku iz povijesti?
(i sto fali pticicama i cvijecu???)
Ono što ja kažem jest to da se, ako ni zbog čega onda iz pijeteta prema žrtvama i zbog njihova dostojanstva takve povijesne činjenice nikad ne smiju zaboraviti, jer ako ne znamo gdje smo bili, ne znamo ni kamo idemo, niti takve sukobe (kojih će nažalost uvijek negdje biti) ne možemo promatrati u širem (povijesnom) kontekstu.
Jednostavno si ne možemo dopustiti ignorantski stav, bez obzira na udžbenike iz povijesti i tome slično.
-
call_me_not
-
Karla_Velika
Genocid u Srebrenici je priznat. To je fakta. General Krstic il tak nesto je u Hagu osudjen za isti. I ova sada zadnja presuda govori da se genocid desio, samo nije jasno ko ga je pocinio. Mozda mali zeleni. Samo treba pogledati ko je potpisao Dejtonski sporazum. Ako Srbija nije imala nista s tim, kako je presjednik iste te drzave mogao potpisati mir u Bosni. Ah da, i Francek je pristao na mir u Bosni. Kako slatko.