haag presudio-srbija nije kriva za srebrenicu

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

jasamocitam

Post Postao/la jasamocitam » 06 ožu 2007 13:13

zamisljam.
i ne izgleda mi tak lose.
mozda se neki ovdje ne sjecaju, ali nas su u osnovnjaku filali sa glupim i zlocestim nijemcima i pametnim i dobrim partizanima. mogla sam i bez toga. isle su mi na k**** priredbe vezane uz NOB na kojima smo svi trebali bit neznamkak ponosni. ma di ce dijete od 10 ili 15 godina biti ponosno jer su se nekoc negdje potukli oko necega sto sad vise niko nemre raspetljati!
ne znam... ne kazem da se generalno ne bi trebalo uciti o povijesti ovih prostora, ali ja bi radje da se frustracije postojecih generacija ne prenose na nove generacije. vise je nego ocito da to ne zavrsava dobro.

jabooka
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la jabooka » 06 ožu 2007 13:51

sad opisujes citav jedan rezim.....i razumijem te, mene su isto filali sa NOB-om i Jajcem i desantom na Drvar......ali bas samo tako zaboraviti neke stvari jer smatramo da bi nam tako bilo lakse mislim da nije uredu.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 06 ožu 2007 18:46

Mišljenja sam da je pretužno i prežalosno povijesne činjenice o klanju i progonu silnih tisuća ljudi, kao i konclogore iz devedesetih nazivati frustracijama postojećih generacija.
Ajmo onda zaboravit i Holokaust recimo. Zakaj bi nas bolio q za neke tamo XY žrtve otprije 60 godina, pa nismo se onda ni rodili. Ptičice i cvijeće yeah.

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 06 ožu 2007 20:37

to je to. zaboravljanje nerjesenih i neprocesuiranih stvari je strasno opasno. i beskrajno pogresno. govorimo o ratnim zlocinima a ne indoktrinaciji ideologijama.
zvir i bestimja.

Tam F

Post Postao/la Tam F » 06 ožu 2007 21:26

drugi svjetski rat su izgubili oni koji nisu imali amere,engleze i francuze za ratne saveznike, zato su nijemci plaćali ratne odštete na sve strane i bili fuj tamo nacija, sada stvari stoje drugačije i da su kojim slučajem "veliki" osudili srbijanski režim za genocid, sami bi sebi pljunuli u usta, jer oni to rade gdje stignu po kugli zemaljskoj,samo, pardon, to se zove "obrana vlastitih interesa". I u toj obrani vl. interesa, tj. kapitala i globalne premoći, što znače njima tamo neki mali crnci, bosanci, afganistanci? Bijedno smeće kojem uvaljuju toksični otpad, na kojemu isprobavaju nove vrste oružja ili prodaju svoju bofl robu (zvuči poznato?)
Generalno gledano oni su degenerici i pogana gamad jer u biti sjeku granu na kojoj sjede i sebi i svojim potomcima (od ne/ratificiranja sporazuma u Kyotu do "čačkanja" po mnogoljudnim muslimanskim zemljama, koje će kada se dignu kao plimni val, potopiti dekadentnu i oligofrenu bijelu rasu i moj lajt motiv za kraj-ne, nije mi žao većine, žao mi je one manjine, koja je politički korektna, poštena, humana,a koja će naje***i skupa sa kojekakvim Bušoidima i Bleridima...
mazohist & truba

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 06 ožu 2007 22:43

zao mi je pobijenih i svih inih kolateralnih zrtava ove usrane balkanske tranzicije.
ostali nek crknu.
zvir i bestimja.

jasamocitam

Post Postao/la jasamocitam » 06 ožu 2007 23:04

tamara3 je napisao/la:Mišljenja sam da je pretužno i prežalosno povijesne činjenice o klanju i progonu silnih tisuća ljudi, kao i konclogore iz devedesetih nazivati frustracijama postojećih generacija.
Ajmo onda zaboravit i Holokaust recimo. Zakaj bi nas bolio q za neke tamo XY žrtve otprije 60 godina, pa nismo se onda ni rodili. Ptičice i cvijeće yeah.
ah... kako to objasniti...nikako...neda mi se...
i ne mogu vise slusati tu rijec zrtva. toliko se koristi da je odavno izgubila na tezini. to se s vremenom dogodi i citavoj povijesti kad se neprekidno ponavlja, kopa, pretrazuje, brblja, melje, govori, laze, sere...
stvarno mislite da za neke nove generacije necemo biti samo dosadno poglavlje u udzbeniku iz povijesti?
(i sto fali pticicama i cvijecu???)

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 06 ožu 2007 23:29

nisu nove generacije izmislile rat. izmislili su ga historici, akademicari i oni kojima je trebalo ostat na vlasti. jako je bitno sta ce ucit po skolama i hoce li se jednom genocid oznacit genocidom ili samo sukobom etnickih skupina. sto je sad. sto ce ostat u arhivama, sto ce ostat zabiljezeno u povijesti.jer, ma sta tko mislio, holokaust je priznat. ma sto tko mislio, genocid nije. dakle, nije ga ni bilo. dugorocno, to znaci sljedece: ma sta radili, ma koga napadali,ubijali,klali i silovali sistematski od strane bilo koje vlasti- to sta radite nije genocid. jer ak nije bila bosna, tesko da ce bit ista drugo.
zvir i bestimja.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 07 ožu 2007 09:30

Da li sad Hrvatska treba odustati od tužbe ili ustrajati?

Ako odustane poraz ce manje boljeti, potrositi ce se manje love i necemo trebati gledati likovanja srpskih radikalista,
ili ustrajati na tuzbi bez obzira na ishod.
zove.se.ocinstvo.

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 07 ožu 2007 10:25

ustrajati naravno, sve do kraja. ukoliko ne dobijemo SVE ONO KAJ TRAZIMO izvansudskom nagodbom, mada srbi nece na to pristat. do kraja. tam ima jako bitnih zahtjeva za nas.
zvir i bestimja.

nika

Post Postao/la nika » 08 ožu 2007 16:35

call_me_slut je napisao/la:ja moram priznat da ovo mene jako muci. od objavljenja intezivno mislim o tome. i jos kad cujes one koji su izgubli svoje iz srebrenice...nema nema nista vece od njihove boli. i svaka rijec ide ravno do neba. i nema nikakve rijeci i komentara na takvu bol.
i ovo ja naprosto kriva i strasna odluka.
povijesno i vjecno strasna.
eh, ovo....
S puno toga napisanog se slazem, no ovo od slutice mi je osjecaj zadnjih tjedan dana.. Nemam pojma zakaj me to tak jako drzi, nije da sam izgubila nekog bliskog, no nemrem se otresti sranja i tak, sto prije "krenuti u zaboravljanje".
Apsolutno shvacam da nekima sad dolazi zelja da od nemoci bace bombu....
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."

jabooka

Post Postao/la jabooka » 08 ožu 2007 19:41

opet bombe...apsolutno ne shvacam tu nemoc koja vodi u zelju za ubijanjem.
zove.se.ocinstvo.

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 08 ožu 2007 20:50

mora da nisi dozivjela takvu frustraciju nemoci i gubitka koji bi proizveo takvu kolicinu agresije. agresija nastaje il kao posljedica manipulacije na prethodni gubitak il kao reakcija na nepreboljenu frustraciju.
zvir i bestimja.

nika

Post Postao/la nika » 08 ožu 2007 21:47

jabooka31 je napisao/la:opet bombe...apsolutno ne shvacam tu nemoc koja vodi u zelju za ubijanjem.
Trebala si cuti citanje pokojnika na obljetnici u Srebrenici.. Nakon 5minuta, covjek i dalje cita razlicita imena, a isto prezime... Familije, rodjaci.. Zapitas se o psihickom stanju nekoga tko je prezivio...
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."

jabooka

Post Postao/la jabooka » 08 ožu 2007 21:49

sta mislite da sam bešćutna.
zove.se.ocinstvo.

nika

Post Postao/la nika » 08 ožu 2007 22:05

nis ne mislim. ne poznam te.. :o
samo me cudi kak ne razumijes da bi ti ljudi pol svijeta utopili u casi vode da mogu. ili sebe ak vec nema drugog izlaza..

jabooka

Post Postao/la jabooka » 08 ožu 2007 22:16

vjerujem da sebe bi utopili.
zove.se.ocinstvo.

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 08 ožu 2007 22:18

problem sa takvim monstruoznim zlocinima (koji se u slucaju srebrenice nikako ne mogu svrstati u nuzne ratne operacije) je da ako prodju nekaznjeno, onda se stvara stravicna platforma koja porucuje sljedece - samo dajte, moze se, a kazne nema! izvukli su se svi. onaj je umro, karadjic i mladic vjerojatno negdje fino zive, ovi nisu krivi... dakle zapravo nitko nije kriv. i kao sto su nosili oni u srebrenici sad na protestima "svemirci su ubili 8000 srebrenicana!" ej, 8000 ljudi je ubijeno u potpunom divljanju i izivljavanju, a nitko nije kriv. to je strasno. ako se to nije osudilo, tj. osudilo se ali onako vise pec, pec, ne to raditi, onda se pitam sta ce se sve moci napraviti u nekim buducim ratovima. strasno je to sto se propustilo kazniti krivce za srebrenicu. za bosnu uopce.

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 09 ožu 2007 00:26

krivnja je individualna, odgovornost je kolektivna. u bosni se propustilo kazniti odgovorne. u svim ovim svinjarijama se propustilo kazniti odgovorne. carla je pokusala al je mestar sviju hulja umro. to je apsolutno najveci propust stoljeca. jer fali platforma koja bi ujedinila sve i na temelju koje bi se moglo podizati daljnje optuznice. glavnog nema. i sve drugo je naprosto manje.
zvir i bestimja.

nika

Post Postao/la nika » 09 ožu 2007 12:13

Hulja je godinama sjedila na toplom i zajebavala more odvjetnika, sudaca i birokracije. presuda, da je bila, bi me silno veselila. iako mi se pomisao samo na zatvor ne cini dovoljnom. gotovo da mu pozelim Huseinovu sudbinu.

Hm, ne bi li mu oni ipak mogli rebnuti neku osudicu post mortem?! cisto tako...za jos uvijek zive kretene koji briju na Veliku Srbiju i kako su opravdano isli u vikend-akcije..

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 09 ožu 2007 17:21

to nema nikakvu tezinu. dogodio se generalni zajeb - on je umro i prilika da se cuje "S.M., ovaj sud vas osudjuje na dozivotnu zatvorsku kaznu za to-i-to..." nakon smrti ne bi nis znacilo. ni njemu, a bogami ni onom dijelu srpskog puka koji jos brije na srbiju do tokija.

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 09 ožu 2007 22:57

jasamocitam je napisao/la:
tamara3 je napisao/la:Mišljenja sam da je pretužno i prežalosno povijesne činjenice o klanju i progonu silnih tisuća ljudi, kao i konclogore iz devedesetih nazivati frustracijama postojećih generacija.
ah... kako to objasniti...nikako...neda mi se...
i ne mogu vise slusati tu rijec zrtva. toliko se koristi da je odavno izgubila na tezini. to se s vremenom dogodi i citavoj povijesti kad se neprekidno ponavlja, kopa, pretrazuje, brblja, melje, govori, laze, sere...
stvarno mislite da za neke nove generacije necemo biti samo dosadno poglavlje u udzbeniku iz povijesti?
(i sto fali pticicama i cvijecu???)
Ti vjerojatno misliš kako novim generacijama ne bi trebalo prenositi nekakvu mržnju i zadojenost koji su obično posljedica kojekakvih ratova, s čim se slažem.
Ono što ja kažem jest to da se, ako ni zbog čega onda iz pijeteta prema žrtvama i zbog njihova dostojanstva takve povijesne činjenice nikad ne smiju zaboraviti, jer ako ne znamo gdje smo bili, ne znamo ni kamo idemo, niti takve sukobe (kojih će nažalost uvijek negdje biti) ne možemo promatrati u širem (povijesnom) kontekstu.
Jednostavno si ne možemo dopustiti ignorantski stav, bez obzira na udžbenike iz povijesti i tome slično.

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 11 ožu 2007 22:16

nika je napisao/la:
Hm, ne bi li mu oni ipak mogli rebnuti neku osudicu post mortem?! cisto tako...za jos uvijek zive kretene koji briju na Veliku Srbiju i kako su opravdano isli u vikend-akcije..
:) to na zalost ne postoji. nemres sudit mrtvima :)
zvir i bestimja.

Karla_Velika

Post Postao/la Karla_Velika » 04 tra 2007 23:09

Genocid u Srebrenici je priznat. To je fakta. General Krstic il tak nesto je u Hagu osudjen za isti. I ova sada zadnja presuda govori da se genocid desio, samo nije jasno ko ga je pocinio. Mozda mali zeleni. Samo treba pogledati ko je potpisao Dejtonski sporazum. Ako Srbija nije imala nista s tim, kako je presjednik iste te drzave mogao potpisati mir u Bosni. Ah da, i Francek je pristao na mir u Bosni. Kako slatko.

XX001
Status: Solo

Post Postao/la XX001 » 27 tra 2007 13:20

da, odluka je pogresna! :? :roll: :o

Odgovorite