Inače, ljeti na noćnom nebu, gdje je savršeno vedro i nezagađeno (otoci npr.) ima zanimljivih stvari. Vele da postoji i jadranski "koridor"
http://www.slobodnadalmacija.hr/Nedjelj ... fault.aspx

DobarMary of Silence je napisao/la:Sve je dobro dok nas ne pojebu oni gmazovi iz četvrtog denziteta![]()
ta knjiga je odlicna, ali malo drukcija podloga u onosu na ovo o cemu wave pise.Mary of Silence je napisao/la:Ima zanimljiva knjiga na tu temu, izvini ako te smaram, zove se "putovanje duša" možda si već čitala ili čula. Imaš je na 4sharedu, autor je Michael Newton.

Ajde reci mi, preklinjem te, da se šališ ili da si samo nekoga citirala. Ono, pleaseOoooo je napisao/la:mislim da je covjek najposebnije bice u svemiru...tocnije da moze ono sto niti jedno drugo stvorenje ne moze, svijesno osjecati. zbog toga nitijedan vanzemaljac ne moze biti superior covjeku, po meni. vjerujem u boga i tesko mi je obajsniti nekom tko ne vjeruje, ali mislim da samo covjek svojim duhovnim razvojem ima velike ovlasti u svemiru
tamara3 je napisao/la:Ajde reci mi, preklinjem te, da se šališ ili da si samo nekoga citirala. Ono, pleaseOoooo je napisao/la:mislim da je covjek najposebnije bice u svemiru...tocnije da moze ono sto niti jedno drugo stvorenje ne moze, svijesno osjecati. zbog toga nitijedan vanzemaljac ne moze biti superior covjeku, po meni. vjerujem u boga i tesko mi je obajsniti nekom tko ne vjeruje, ali mislim da samo covjek svojim duhovnim razvojem ima velike ovlasti u svemiru.

zašto misliš da vanzemaljci ne bi možda mogli svjesno osjećati? inače, je, slažem se da je čovjek dosta posebno biće, al vjeruj, moj pokojni papagaj je vrlo svjesno osjećao tako da nas to ne razlikuje ni od koga... možda biljaka... ugl. i, ako je bog stvorio svemir, onda je stvorio i vanzemaljce. i možda je njih stvorio na sličnu foru kao i adama i evu, isto je počelo od riječi, samo onda dalje njihova biblija ide malo drugačije. ali i dalje je na njegovu sliku - naravno, metaforička slika, jer, ruku na srce, teško da bog baš izgleda kao onaj bradati nabildani deda, a i to bi onda značilo da mene nije stvorio na svoju sliku, a ja isto vjerujem u boga zato molim lijepo....Ooooo je napisao/la: mislim da je covjek najposebnije bice u svemiru...tocnije da moze ono sto niti jedno drugo stvorenje ne moze, svijesno osjecati. zbog toga nitijedan vanzemaljac ne moze biti superior covjeku, po meni. vjerujem u boga i tesko mi je obajsniti nekom tko ne vjeruje, ali mislim da samo covjek svojim duhovnim razvojem ima velike ovlasti u svemiru, mislim da ta volja i citava lepeza spekta emocija je nesto sto moze biti zanimljivo drugim bicima, ako postoje.
Jedna od teorija koja je zastupljena u feminizmu je ta da se zapravo sve vrti oko onog "muškog" i "ženskog" principa. Tj. muški princip bi bio onaj princip zaosnovan na moći tj. na moći subjekta, koji sve oko sebe vidi kao negaciju samog sebe, samim tim svoju egzistenciju temelji na osvajanju, transformisanju istog tog objekta (svijeta, svega onog što nije sam subjekat). Iz toga se rađa onaj odnos "gospodara i roba" što se kasnije transformisalo u razne klasne, rodne i sve druge podjele i najčešće u sukobe u obliku ratova.Zita je napisao/la:ako smo mi najposebniji i najbolji onda cu past u vjecnu depresiju
kad se osvrnem na silni duhovni razvoj covjeka i koristenje istog u stvaranju oruzja, otrova, ubijanju, silovanju, mucenju, uzivanju u tudim patnjama, genocidu-doista mu nitko nije ravan
ovakav stav ima svaka open minded osoba i ona koja u sebi ima jos imalo filantropije. ovdje bih jos i dodala mit o pandorinoj kutiji i nadi koja je jedino dobro stavljeno u kutiju, a izaslo na svijet i ostavljeno covjeku kao posljednja slamka spasa i vjere u bolje sutra.nekako imam nadu, da se stvari mogu promijeniti, mislim da je stvar u društvu, u povijesti koja nas onako steže, u našim zarobljenim umovima, koje su onako duže vrijeme ispirali raznim sranjima, držim do onog da je čovjek tabula rasa, i da sve kasnije zavisi od onog sadržaja koje MU utisnu na tu praznu ploču počevši od njegovog djetinstva
Da li je Adam imao pupak?