I LOVE THIS GAME - Prvi NBA gej

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
swayka
Spol/rod: žensko
Ja sam: biseksualka
Status: Solo

I LOVE THIS GAME - Prvi NBA gej

Post Postao/la swayka » 09 vel 2007 01:12

slika

John Amaechi, bivši NBA centar i engleski reprezentativac, prvi je NBA igrač u povijesti koji je javno priznao da je gej. Detalje iz dvostrukog života otkrio je u autobiografiji Čovjek u sredini.

Iako su neki od Johnovih najboljih momčadskih prijatelja znali da je gej, 36-godišnji engleski centar je detalje iz svog života otkrio svijetu tek nakon odlaska u košarkašku mirovinu - u autobiografiji Čovjek u sredini (Man in the Middle), koja će se na tržištu pojaviti tijekom veljače.

Hrabri je košarkaš tako tri godine nakon oproštaja od aktivnog igranja postao prvi NBA igrač u povijesti koji je javno priznao svoj seksualni identitet, a tek šesti u američkom sportu općenito.

"Moraš vjerovati suigračima, kao i oni tebi. Ako si homoseksualac i ne priznaješ to, onda nisi ni vrijedan povjerenja. Što se događa u svlačionici, ostaje tajna", rekao je jedan od trenutno najboljih NBA igrača LeBron James, prenosi Dnevnik.hr.

Njegov je potez pohvalila i Martina Navratilova, koja je i sama odavno priznala da ju privlače osobe istog spola. Slavna tenisačica misli da sportaši, kao uzor mladima, moraju objaviti svoju seksualnu orijentaciju, zbog epidemije samoubojstava koja vlada među mladim gejevima i lezbijki.

John Amaechi je rođen u Massachusettsu, ali je odrastao u Engleskoj. U svojoj NBA karijeri odigrao je 301 utakmicu za četiri kluba - Cleveland, Orlando, Houston i New York.

David Stern, jedan od prvih ljudi NBA lige, dao je najbolji komentar njegovom izboru:

"U NBA ligi imamo jako šaroliko društvo, no jedino je bitno - 'Imate li igru?'", zaključio je Stern.

Net.hr
08.02.2007.

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 09 vel 2007 12:15

Super frajer, respect.

cvetka
nerealizirani potencijal
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la cvetka » 09 vel 2007 14:00

totalno :o

bil bi jos veca faca da je to napravil dok je jos igral...
my only fear of death is coming back reincarnated...

jabooka

Post Postao/la jabooka » 09 vel 2007 14:06

Svaka cast frajeru ali njegovu gestu bi vjerovatno vise cjenila da ju je napravio za vrijeme aktivnog bavljenja sportom
Moraš vjerovati suigračima, kao i oni tebi. Ako si homoseksualac i ne priznaješ to, onda nisi ni vrijedan povjerenja.
Malo me ova recenica brine.......Po cemu bi moj tim imao vise povjerenja u mene ako zna s kim se sevim

Ali to sto je jedan od 6 am.sportasa sta je priznao da je homoseksualac je stvarno vrijedno pohvale
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 09 vel 2007 23:12

6 od xxx milijuna koji se bave sportom? dobra im demokracija. vrlo ohrabrujuce za nas male 4 miljonske hrvate.
zvir i bestimja.

nika

Post Postao/la nika » 10 vel 2007 08:12

jabooka31 je napisao/la:
Moraš vjerovati suigračima, kao i oni tebi. Ako si homoseksualac i ne priznaješ to, onda nisi ni vrijedan povjerenja.
Malo me ova recenica brine.......Po cemu bi moj tim imao vise povjerenja u mene ako zna s kim se sevim
Zato sto nije bitno s kim se shevis nego s kim zelis provoditi vrijeme subotom navecer dok te decki natezu van na barenje plavusi.. I bitno je da se ne brines je li te partner previse puta pobrao nakon treninga il ce to sad vec biti sumnjivo. A zna biti frustrirajuce i kad si prisiljen odradit sa strejt ekipom izlazak do 2, pa lagat da ti se spava, da bi tek onda mogo otici u neki Global.
I jos nek recimo, posumnjas da oni nesto kuze ali da ckome jer je njima tako jednostavnije...caki u trenutku kad si ti skrsen jer ti je decko u nekom sranju tipa bolnica....onda tu i nema nekon zajednickog duha...
na primjer, mozda.
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."

jabooka

Post Postao/la jabooka » 10 vel 2007 18:05

Sve to sta si nabrojala stoji i desava izvan mog radnog vremena, ali na vrijeme izvan mog radnog vremena utjecem ja i biram si s kim i gdje cu provesti subotu.
zove.se.ocinstvo.

swayka

Post Postao/la swayka » 10 vel 2007 21:18

zamisli da nas negi sportas ili sportasica napravi comming out... mislim da bi ga/ju lincovali... pogotovo nasa javnost...

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 10 vel 2007 21:30

pa kaj to nisu napravili neki nasi decki u veslanju? :o

swayka

Post Postao/la swayka » 10 vel 2007 21:32

:o nemam pojma. nisam bas u toku glede toga :o

jabooka

Post Postao/la jabooka » 11 vel 2007 14:11

swayka je napisao/la:zamisli da nas negi sportas ili sportasica napravi comming out... mislim da bi ga/ju lincovali... pogotovo nasa javnost...
pa lincovali bi bilo koga tko je imalo medijski eksponiran............pa lincovali bi i mene iako nisam medijski eksponirana :D ........nisu sportasi nis posebno po tom pitanju
zove.se.ocinstvo.

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 11 vel 2007 18:14

mislim da je svakog cuda 3 dana dosta, a u ovo brzo vrijeme i manje od tri dana. to ko kad je ilincic reko na "pol ure kulture" da je gay, pa se malo o tome pricalo i gotovo. istina da sportasi onako krsni i sve u svemu vrlo muski mozda mogu imati malo vise problema, ali i to bi se brzo zaboravilo.

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 11 vel 2007 21:46

ma da....da boban sad svima fino kaze...da, ja imam decka u milanu a leonarda mi je samo cover...bas bi se to zaboravilo u 3 dana. ne bi.
sport je dio nacionalnog ponosa, a sumnjam da hrvati vole onaj drugi pride.

vision-zlavjestica
Kontakt:

Post Postao/la vision-zlavjestica » 12 vel 2007 00:51

a chujte..da je janica..ili neki nash sportash tog kalibra...izjavio/la da je gay...zamislite shto bi tada bilo...ha?
mislim da bi to vrlo dobro proshlo..bez nekih ( bez puno ) negativnih ....
( IsusaTiBoga...zablokirala sam....ccccccc )

btw. lana..zar ilinchich nije to prvi puta izjavio u emisiji "Otvoreno"..???
u to vrijeme sam visila na forumu kod www.decki.com...i sjecham se opchenarodnog veselja...

( vama bash jaaako malo treba...skromna ste vi populacija..nema shta..)
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 12 vel 2007 14:41

ne sjecam se tocno u kojoj je emisiji izjavio. svejedno je. uglavnom je izjavio ravno u medije i svaka mu cast.
ne kuzim - kome to "nama" malo treba? i cega?

vision-zlavjestica
Kontakt:

Post Postao/la vision-zlavjestica » 13 vel 2007 00:52

ma..mislila sam na dechke..sa www.decki.com
i to koliko su radosni-ponosni bili na ilinchicha...zbog toga u otvorenom..paa..kontam da bi se ista stvar dogodila i na ovom forumu..

nije bash povezano..ali..pred nekih mjesec-2..chitala sam jutarnji-on line..i naletila na neki stariji txt ..neshto oko alke vujice..i sad..znate kako na www.jutarnji.hr se svaki objavljeni chlanak mozhe komentirati..neshto tipa forum je izashlo iz toga.. uglavnom..neki su komentirali .a od toga i jedan lik..koji je tvrdio da jako dobro poznaje situaciju na hrvatskoj estradi..da je alka vujica..valjda u nekakvom ljubavno/sexualnom odnosu sa ..dal svojim bek vokalom..dal plesachicom..uglavnom..nesht tako..
pa..mi je palo na pamet..dali se u hrvatskoj ijedna ..javnosti poznatija zhena..javno deklarirala kao gay???
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."

nika

Post Postao/la nika » 13 vel 2007 11:21

jabooka31 je napisao/la:Sve to sta si nabrojala stoji i desava izvan mog radnog vremena, ali na vrijeme izvan mog radnog vremena utjecem ja i biram si s kim i gdje cu provesti subotu.
jep..al radno vrijeme profi kosarkasa nije 8-16, prema tome, zasigurno obuhvaca i vrijeme koje mi inace smatramo privatnim, tu subotu navecer, npr....a njemu, ako je celebrity, ostaje i manje od toga, jer ne postoji klub il birtija gdje ce se ponasati kako zeli i s kim zeli, a da se isto ne sazna..
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."

cvetka
nerealizirani potencijal

Post Postao/la cvetka » 13 vel 2007 11:30

zajebano skroz :o

nika

Post Postao/la nika » 13 vel 2007 11:50

je. nikad ne budi profi kosarkas!! :D
pogotovo ne ko pizda od giriceka!!
:D

cvetka
nerealizirani potencijal

Post Postao/la cvetka » 13 vel 2007 12:07

:D :D :D

a malo mi falilo :o

jabooka

Post Postao/la jabooka » 13 vel 2007 15:52

Sigurno ne radi vise nego ja.....pa se ne autam u zelji da bolje doprinosi ovoj drzavi.Nije mi jasno zast bi za uspjesnost mog kolektiva trebala biti vazna cinjenica koje sam je seksualne orjentacije.

Da karikiram ne pada mi napamet pitati kolegicu sta s muzem radi u krevetu.....ali isto ocekujem i od nje.
zove.se.ocinstvo.

nika

Post Postao/la nika » 14 vel 2007 10:25

a ne znam. napisi mi tu kaj radis u zivotu pa bum ti odmah nasla razlog zakaj ti je bolje outati se :D

jabooka

Post Postao/la jabooka » 14 vel 2007 15:38

Drugi put :D
zove.se.ocinstvo.

Odgovorite