haag presudio-srbija nije kriva za srebrenicu
-
Zita
haag presudio-srbija nije kriva za srebrenicu
srbi neduzni, nizozemci pobrali medalje i eto ti mirne bosne 
- rijetka ptica
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Kontakt:
-
call_me_not
ne budite glupe. haag jest srediste, al nizozemska nema veze sa tim sudom. to je sud UN-a. sudci su iz 15 razlicitih zemalja.
i ne radi se o srbima.jebe se ikoga za srbe. radi se o tome da proglasenje genocida znaci naplatu ratne stete koja je nenadjebiva, i radi se o pozivanju na tu odluku u svim buducim i bivsim slucajevima. radi se o znacaju na razini presedana medjunarodnog prava, sto bi pokrenulo lavinu slucajeva.
o tome se zaista radi.
odluka je inace cisto sranje.
i ne radi se o srbima.jebe se ikoga za srbe. radi se o tome da proglasenje genocida znaci naplatu ratne stete koja je nenadjebiva, i radi se o pozivanju na tu odluku u svim buducim i bivsim slucajevima. radi se o znacaju na razini presedana medjunarodnog prava, sto bi pokrenulo lavinu slucajeva.
o tome se zaista radi.
odluka je inace cisto sranje.
zvir i bestimja.
-
Zita
-
vision-zlavjestica
- Kontakt:
hm...ne znam kako je bosanski tim pripremio i ..kompletno prezentirao sluchaj...ali..hebeno mi nije jasno na koju foru su mogli zatvoriti ochi ..na neshto toliko jasno i ochito..kao shto je direktna umjeshanost srbije u genocid u bosni..
zaista mi to nije jasno..+ shto che..100% jednako zavrshiti i hrvatski sluchaj..
u bosni se krivnja..pokushala prebaciti na republiku sprpsku ( koja..kao da nema nikakve veze sa sluzhbenim beogradom..?????? ) ..a shto che za hrvatsku odluchiti..??? SAO Krajna che snositi odgovornost..'??? a kako?? nikada nije bila nit priznata/legitimna...nit postoji...
shto che istrabunjati europsku suci..na hrvatskom sluchaju...zhivo me interesira to obrazlozhenje presude...
ma..bljuje mi se od toga svega..bljuuujeee...
+ shto su srbiju..onak bash jasno glasno i direktno..optuzhili..samo za neizruchivanje krivaca za genocid tj. Mladicha...ebate led...pricha se o individualizaciji krivnje..a izgleda da je sva sroska krivnja na jednom..do dva chovjeka...Mladichu i Karadzhichu...
ma..velim...shkifo mi dela sve skupa...schifeca
zaista mi to nije jasno..+ shto che..100% jednako zavrshiti i hrvatski sluchaj..
u bosni se krivnja..pokushala prebaciti na republiku sprpsku ( koja..kao da nema nikakve veze sa sluzhbenim beogradom..?????? ) ..a shto che za hrvatsku odluchiti..??? SAO Krajna che snositi odgovornost..'??? a kako?? nikada nije bila nit priznata/legitimna...nit postoji...
shto che istrabunjati europsku suci..na hrvatskom sluchaju...zhivo me interesira to obrazlozhenje presude...
ma..bljuje mi se od toga svega..bljuuujeee...
+ shto su srbiju..onak bash jasno glasno i direktno..optuzhili..samo za neizruchivanje krivaca za genocid tj. Mladicha...ebate led...pricha se o individualizaciji krivnje..a izgleda da je sva sroska krivnja na jednom..do dva chovjeka...Mladichu i Karadzhichu...
ma..velim...shkifo mi dela sve skupa...schifeca
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
-
jasamocitam
-
vision-zlavjestica
- Kontakt:
ne radi se samo o placanju ratne odstete. radi o tome da bi se po prvi puta u povijesti citav narod osudio za genocid. o tome se radi. e, i onda bi to pokrenulo lavinu takvih i slicnih zahtjeva. a tu se radi o katastrofalno ogromnim iznosima. uglavnom, nisam bas niti ocekivala da ce presudit kako treba, ali opet sam nekako razocarana. a sto se tice hrvatske tuzbe na istu temu, naravno da ce i nasa biti odbijena.jasamocitam je napisao/la:zar se ratna odsteta nije placala nakon drugog svjetskog rata? zasto bi bas ovaj slucaj pokrenuo lavinu trazenja ratne odstete?lana je napisao/la:kad bi se napravio takav presedan, onda bi se mahnito mnoge zemlje pocele pozivati na taj slucaj. pravo i pravda vrlo rijetko imaju dodirnih tocaka.
-
vision-zlavjestica
- Kontakt:
ali su ih mogli okriviti za ne sprijechavanje genocida..a to se ..uglavnom..na srebrenicu odnosilo...a kako se na srebrenicu odnosilo..tada su za istu stvar mogli i nizozemce okriviti..
dakle..kada bi ishli banalizirati..moglibismo..izjednachiti ulogu srbije i nizozemske..bar u srebrenichkom sluchaju..shto je pak..najveche masovno pogubljenje civila ( a brijem i opchenito) od II sv. rata...u europi..
pa vi vidite kakve su to nebuloze..
bljuuuv bljuuuuv
dakle..kada bi ishli banalizirati..moglibismo..izjednachiti ulogu srbije i nizozemske..bar u srebrenichkom sluchaju..shto je pak..najveche masovno pogubljenje civila ( a brijem i opchenito) od II sv. rata...u europi..
pa vi vidite kakve su to nebuloze..
bljuuuv bljuuuuv
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
-
call_me_not
ne radi se da se NAROD optuzi za genocid, nego jedan rezim, sluzbena politika jedne drzave, dakle VLAST. a to je razlika.
i sama cinjenica koja se navodi da postoje svi simptomi genocida, al da to nije genocid je strasna. i sama cinjenica koja se navodi da srbijanska vlast nije kriva, al da je trebala nekaj poduzet jeste blesva, jer koji bi kurac neka vlast trebala ista poduzimat ak to nije pod njenom ingerencijom. i sama cinjenica da odluka ovog suda (medjunarodni sud pravde) kaze da genocida nije bilo se direktno sukobljava sa optuznicama medjunarodnog kaznenog suda za ex yu (ICTY, takodjer u haagu), sto je takodjer strasno.
i ovo je upravo jedna strasna odluka jer salje vrlo jasan signal svima drugima - da, mozete raditi sto hocete, jer ak bosna nije bila jasan genocid, tesko da ista drugo moze biti genocid. dakle, jasno zeleno svjetlo za slicna sranja diljem svijeta. strasno kriva odluka na razini medjunarodnog prava, na racun dugorocnog stanja u regiji, na racun morala i osnovno i prvenstveno - na racun tisuca poklanih dusa.
i da, bazicno radi se o tom da bi to bio opasan presedan, jer genocid nosi ratnu stetu - a kud bi se onda doslo sa podizanjem slicnih optuznica...citav bi svijet bio u naplatama ratnih steta.
radi prakticnih razloga u potpunosti se napravila jedna dugorocno iznimno stetna odluka.
strasno strasno strasno!!!!!!!!
i sama cinjenica koja se navodi da postoje svi simptomi genocida, al da to nije genocid je strasna. i sama cinjenica koja se navodi da srbijanska vlast nije kriva, al da je trebala nekaj poduzet jeste blesva, jer koji bi kurac neka vlast trebala ista poduzimat ak to nije pod njenom ingerencijom. i sama cinjenica da odluka ovog suda (medjunarodni sud pravde) kaze da genocida nije bilo se direktno sukobljava sa optuznicama medjunarodnog kaznenog suda za ex yu (ICTY, takodjer u haagu), sto je takodjer strasno.
i ovo je upravo jedna strasna odluka jer salje vrlo jasan signal svima drugima - da, mozete raditi sto hocete, jer ak bosna nije bila jasan genocid, tesko da ista drugo moze biti genocid. dakle, jasno zeleno svjetlo za slicna sranja diljem svijeta. strasno kriva odluka na razini medjunarodnog prava, na racun dugorocnog stanja u regiji, na racun morala i osnovno i prvenstveno - na racun tisuca poklanih dusa.
i da, bazicno radi se o tom da bi to bio opasan presedan, jer genocid nosi ratnu stetu - a kud bi se onda doslo sa podizanjem slicnih optuznica...citav bi svijet bio u naplatama ratnih steta.
radi prakticnih razloga u potpunosti se napravila jedna dugorocno iznimno stetna odluka.
strasno strasno strasno!!!!!!!!
zvir i bestimja.
-
jasamocitam
aha. tnxlana je napisao/la:ne radi se samo o placanju ratne odstete. radi o tome da bi se po prvi puta u povijesti citav narod osudio za genocid. o tome se radi. e, i onda bi to pokrenulo lavinu takvih i slicnih zahtjeva. a tu se radi o katastrofalno ogromnim iznosima. uglavnom, nisam bas niti ocekivala da ce presudit kako treba, ali opet sam nekako razocarana. a sto se tice hrvatske tuzbe na istu temu, naravno da ce i nasa biti odbijena.jasamocitam je napisao/la:zar se ratna odsteta nije placala nakon drugog svjetskog rata? zasto bi bas ovaj slucaj pokrenuo lavinu trazenja ratne odstete?lana je napisao/la:kad bi se napravio takav presedan, onda bi se mahnito mnoge zemlje pocele pozivati na taj slucaj. pravo i pravda vrlo rijetko imaju dodirnih tocaka.
u tom slucaju zaista jest blesavo citav narod optuziti za genocid. ali onda je trebalo preformulirati optuznicu. jedno je narod, a drugo vlast sa svojim dugim i kratkim kracima. pa nek ih posjednu ako treba 800 pred sud i nek im se sudi sto za izdanu zapovijed sto za nepoduzimanje.
meni je zao sto se to nije rijesilo kako spada jer su time samo otvorili novi jaz na balkanu.
-
call_me_not
meni je zao da se mozda bosanci nisu potrudili harder. iako je pitanje jel se moglo vise.
mada...kad pomislim...nobilo je preokrenuo citavu optuznicu i povezao vlast u zagrebu sa onom u herceg bosni da bi oslobodio klijenta.
strasno je kako se nije mogao dokazat genocid. i to u bosni?!?!?!!?
nemrem vjerovat.
mada...kad pomislim...nobilo je preokrenuo citavu optuznicu i povezao vlast u zagrebu sa onom u herceg bosni da bi oslobodio klijenta.
strasno je kako se nije mogao dokazat genocid. i to u bosni?!?!?!!?
nemrem vjerovat.
zvir i bestimja.
-
jasamocitam
-
call_me_not
-
jasamocitam
-
call_me_not
-
call_me_not
ja moram priznat da ovo mene jako muci. od objavljenja intezivno mislim o tome. i jos kad cujes one koji su izgubli svoje iz srebrenice...nema nema nista vece od njihove boli. i svaka rijec ide ravno do neba. i nema nikakve rijeci i komentara na takvu bol.
i ovo ja naprosto kriva i strasna odluka.
povijesno i vjecno strasna.
i ovo ja naprosto kriva i strasna odluka.
povijesno i vjecno strasna.
zvir i bestimja.
uvijek je tesko traziti pravdu u ovakvim slucajevima. oni (sud) su morali gledati kako da, da oprostite, stisnu i prdnu u isti cas. da, kao (ali samo kao!) ipak odrede neku minijaturnu krivicu srpskoj vlasti iz tog doba, a da ne naprave presedan koji ce 90% zemalja uvaliti u takve i slicne slucajeve. nema pravde u takvim slucajevima. dok nitko ne plati za bombardiranje dresedna, dok nitko ne plati vukovar, srebrenicu, sarajevo, mostar...dotle pravde nema. a nece je ni biti bas puno.
- sedma_od_devet
nitko neće ništa platiti... platili su samo oni što su bili tamo... za desetak godina djeca u školi neće učiti o sramotnoj presudi haaskog suda već o tom kako je bio neki rat u kojem je poginulo tooliko i toliko ljudi i da je taj rat završio sporazumom u daytonu i kako vriejme teče zaboravit će se i srebrenica i vukovar i mostar i dubrovnik i sarajevo....
Oblikom sam kaplja, sadržinom more.
- rijetka ptica
- Kontakt:
jucer sam pogledala film od jasmile zbanic, slike s ugla.
sama sam sada u dvojbi, koju je i ona sama postavila u tom dokumentarcu, pararaziram:
kako da jednog dana objasnim svome djetetu sto se ovdje dogodilo, kakav je rat ovdje bio.. a da mi ono ne izgubi vjeru u ljude, u zivot?
mi cemo se sjecati. nasa djeca ne - a to sto ce ih uciti, povijest, sto ce ju crtati onakvu kakva je "prikadnija" ili ..
.. povijest ionako ne pisu oni koji su je (pre)zivjeli..
sama sam sada u dvojbi, koju je i ona sama postavila u tom dokumentarcu, pararaziram:
kako da jednog dana objasnim svome djetetu sto se ovdje dogodilo, kakav je rat ovdje bio.. a da mi ono ne izgubi vjeru u ljude, u zivot?
mi cemo se sjecati. nasa djeca ne - a to sto ce ih uciti, povijest, sto ce ju crtati onakvu kakva je "prikadnija" ili ..
.. povijest ionako ne pisu oni koji su je (pre)zivjeli..
liquid running...
-
call_me_not
ja pogledala dokumentarac sa carlom del ponte. pa kuzim da kod nas nitko ne kuzi beskrajnu razliku izmedju ta dva suda. i nitko ne kuzi da postoji jos samo ta carla kojoj je stalo i koja cuva dignitet zrtava. i kad ona ode za par mjeseci vise nikog nece bit briga. i jedva cekaju da ode. oni koji su krivi i oni koji su prali ruke.
i onda je tom sramotnom periodu kraj. ko je otiso, otiso je.
i onda je tom sramotnom periodu kraj. ko je otiso, otiso je.
zvir i bestimja.
-
jasamocitam