Iako su svi mislili da će jednog dana praviti lijepe frizure u svojem salonu, 21-godišnja Karlovčanka Željka Finčić uzela je sudbinu u svoje ruke, odnosno u ruke je uzela volan i mjenjač višetonskog teretnjaka.
Strastvena vozačica kamiona već devet mjeseci vozi u tvrtki Vukelja Transport, a iako je riječ o tipično “muškom poslu”, njezina je ljubav prema njemu nemjerljiva pa je ne smetaju reakcije šokiranih prijatelja i kolega.
Završila je frizersku školu, a nakon položenog vozačkog ispita C i E kategorije, zaposlila se kao vozačica u poduzeću u Svetoj Nedelji. Željka je nakon vožnje kombija sjela za volan teretnog kamiona, a, kako kaže, vožnja i teretnjaci njezina su velika ljubav još od najranijeg djetinjstva.
- Oduvijek sam voljela kamione pa sam se tako još prije polaska u osnovnu školu igrala autićima i kamionima. Moje prijateljice više su voljele lutke i barbike, ali moj “neobični” hobi nikad ih nije odbijao od mene. Baš naprotiv, u selu Prilišće pokraj Karlovca u kojem sam odrasla, imala sam bezbroj prijateljica.
Dodatnu ljubav prema vožnji i moćnim grdosijama s prometnica razvila sam zbog svojeg oca koji je također “kamiondžija”. Ljubav prema frizeraju brzo je izblijedjela kada sam na internetu vidjela oglas za posao u Vukelja transportu - ispričala je Željka. Međutim, nije imala hrabrosti sama nazvati poslodavca pa je to učinila njezina sestra. Vlasnik Vukelja transporta Aleksander Vukelja ostao je šokiran, ali i ugodno iznenađen.
- Mislio sam da njezina sestra zove za svojeg supruga, ali kada mi je rekla da je riječ o sestri, ostao sam zatečen. Ipak, odlučio sam s njom razgovarati. Mislio sam da je riječ o robusnoj ženi, ali kada smo se napokon našli, ugledao sam nisku i krhku djevojčicu.
Njezina želja za bavljenjem tim poslom bila je toliko neobjašnjiva, da sam joj jednostavno morao dati posao - kaže Vukelja. Dodaje da je njezinim radom toliko zadovoljan, da je nikada neće otpustiti. Hrabru Željku nisu odbili ni brojni izazovi i težak teret koji svakodnevno mora utovarivati. Kako kaže, što su putovanja zahtjevnija, a lokacija udaljenija, to joj je veći “gušt” voziti.
- Baš se spremam u Veronu na utovar autodijelova, a već sam putovala i u Njemačku - rekla nam je Željka koja s lakoćom mijenja gume na kamionu.
- Ma super se snalazim, a jednog dana želim voziti najveće šlepere - zaključila je sjedajući za volan svojeg gigantskog ljubimca, potrubila nam za pozdrav i odjurila u Veronu.
kak super